Tudatos babatervezés? Ki hogyan csinálta?
https://www.youtube.com/watch?v=lkfeEsXWsWI
Janka hiteles. Úgy tudom mások is kezdenek már ezzel foglalkozni itthon, de sokan úgy adják tovább, hogy szintén Jankánál tanulták. Én az ő tanfolyamát csináltam és nagyon elégedett voltam vele, bár nem annyira olcsó, én úgy érzem, hogy minden pénzt megért. (Pedig elég szkeptikusan vágtam bele.)
Tök jó zárt kis közösség is alakult a tanfolyamot végzők között, ahol lehet megosztani, kérdést feltenni, ciklus értelmezésben segítséget kérni egymástól, stb. Szégyenszemre én 30 évesen tudtam meg, hogy a folyásom minősége és mértéke természetes és nagyon is sok információval bír a számomra. Főleg ha baba a cél, vagy éppen annak az elkerülése. Érdekes és szomorú, hogy ez a tudás nem alaptudás minden nő kezében! LH tesztelgetünk, holott a testünk egyértelműen üzen, hogy mikor jár a legtermékenyebb időszakban. Kétségbeesünk a halvány csíkok miatt, pedig ciklus elemzéssel simán visszanézhető, hogy van-e esetleg ovu probléma. Ennyi infót minden nő megérdemelne magáról és minden nőnek meg is kéne tennie, hogy ennyire odafigyel magára ciklusról ciklusra.
Én annyit tettem, hogy folytattam a vitaminok és a biológiailag aktív folát fogyasztását. (Valójában a folsavat helyett ez a jobb, nem lőhetsz mellé vele.)
Az életmódommal előtte sem volt probléma, annyit tettem hozzá, hogy a tervezés első hónapjában már egyáltalán nem ittam alkoholt (ronthat a petesejt minőségen!). Ovu tesztet nem csináltam, mert az úgyis csak az LH csúcsot mutatja, önmagában nem bizonyítéka az ovulációnak. (Illetve korábban próbálgattam, és nekem az szerint soha nem volt ovulációm. Csak arra volt jó, hogy elbizonytalanítson a saját termékenységembe vetett hitemben.)
Hőmérőzni elkezdtem, de amúgy az is tök felesleges volt :D De szerintem jobban mutatja, hogy mikor volt az ovu. Az lh tesztnek szerintem legfeljebb ezzel együtt van valami értelme.
Ja, meg figyeltem a termékeny nyák jelenlétét. Amikor az volt, akkor minden nap együtt voltunk. Párom nem bánta :D
Egyébként sokan vállalnak úgy gyereket, hogy nincs saját lakás, én azért ebben nem látok kivetnivalót, ha egyébként jók a körülmények. Nem olyan könnyű manapság... Azt hiszem én például nem élnék, ha a szüleim anno saját lakásra várnak.
Köszönöm :)
Majd akkor lélegzek fel egy kicsit, ha megszületik :) Utána folytatom az aggódást :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!