Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tudatos babatervezés? Ki...

Tudatos babatervezés? Ki hogyan csinálta?

Figyelt kérdés
Év elején hagytam abba a fogamzásgátló szedését, tavasszal volt az esküvőnk. Úgy voltunk vele ha jönni akar a baba, akkor jön. Most fog letelni az 1 év a munkahelyen, szeretnék komolyabban ráállni a témára. Ebben a hónapban elkezdtem ovu tesztelni, Premens tablettát szedek,mio inozitolt és folsavat. Mivel tehetek még többet azért hogy sikeres legyen minél hamarabb? :) köszi a segítséget
2021. szept. 22. 07:48
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm 10es igazából ez lenne a cél :) 30 felett vagyunk mindketten, nem szerettem volna a semmire gyereket vállalni. Sajnos sok olyat látok a környezetemben ahol még a fix lakhatás sincs meg,de már a 2. gyereket vállalják.
2021. szept. 22. 08:16
 12/29 A kérdező kommentje:
És sajnos ott a másik oldal, ahol adott lenne minden és mégsem sikerül a baba :(
2021. szept. 22. 08:17
 13/29 anonim ***** válasza:
29%

A baba nem attól jön hogy komolyan ráállsz a témára. Pont hogy akkor ezen agyalsz, aggódsz stb.

Írtad hogy sokat együtt vagytok. Ez elég. Folsav még jó.

Ha meg is nézed az ovud, utána hagyd, ne nézegesd.

2021. szept. 22. 08:40
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Ha egészségesek vagytok, nincs szükség mindenféle cuccokra :)

Írd minden hónapban a ciklusod egy olyan online naptárba, ahol mutatja az ovud lehetséges napját.

Azon a héten legyetek többet együtt.

Iszonyú nyomás és stressz alatt 5 hónap volt mire összejött a fogantatás nekünk, de az iszonyatos stressz miatt rossz vége lett. Viszont pár hónapra rá 0 stresszel már első hónapban összejött a baba ráadásul nehezített pályán (kivették az egyik petevezetőm). Csak ennyit csináltunk, hogy akkor voltunk együtt, amikor a naptár szerint érdemes volt.

Ha 1 év alatt nem sikerül így, akkor kell gondolkodni ovu teszten, esetleg orvosi segítségen.

2021. szept. 22. 08:42
 15/29 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem amúgy, hogy mi is a kérdés, gond?

A fogamzásgátló okozhat olyan dolgokat, főleg hosszabb idő alatt, ami miatt sikertelen lehet. Aztán nem árt megnézni a férfit is.

Egyébként van néhány gyógyszer, ami segít. Ha esetleg gond lenne bárkinél. De erre tippeket nem adok, mert ha szükségtelen, többet árt, mint használ a legtöbb. Ha meg szükséges, akkor remekül működik, de ehhez rendes vizsgálatok kellenek...

2021. szept. 22. 08:45
 16/29 anonim ***** válasza:
80%

Konkrét hónapban (és évben) akartam a 2. babám születését, visszaszámoltam, hogy mikor kell hozzá teherbe esni, az orvos javaslatára fél évvel korábban abbahagytam a fogamzásgátlót, egy hónappal korábban elkezdtem szedni a folsavat, átlagoltam a "középidőt" (mindig össze-vissza jön meg amúgy) és aznap mikorra belőttem együtt voltunk 2x, 2 nap múlva mégegyszer, aztán az elsőtől számítva a 17. napon pozitív is lett a teszt.

Végül még a szülés napját is én választhattam, mert indították és megkérdezte az orvos, mikor szeretném.

2021. szept. 22. 08:45
 17/29 anonim ***** válasza:
28%

Nálunk a tudatos babatervezés kimerült abban, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót, majd védekezés nélkül szexeltünk.

Mind a két gyerekünk a másofik hónapban megfogant.

Szerintem ez amit te csinálsz, na ez mar a túlzas kategória.

2021. szept. 22. 08:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Elkezdtem sportolni, fogyni szerettem volna elsősorban mert volt rajtam 10 kg, adtam magamnak egy határidőt, hogy ha -eddig- sikerül akkor jöhet a baba, miután láttam, hogy valószínűleg sikerülni fog a kitűzött cél, 2 hónappal előtte elkezdtem Femibion 0-t szedni, elsőre sikerült is, nem sokára megszületik.
2021. szept. 22. 08:56
 19/29 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem is adj egy hataridotmagadnak. 2022 június. Addig ne görcsöl a témán, éld az életed
2021. szept. 22. 08:59
 20/29 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem érdemes megcsinálni a termékenységtudat tanfolyamot. Nem csak akkor, ha babavárás a cél és nem is csak akkor, ha védekezésre akarja használni az ember a módszert. Egyszerűen megismeri a saját teste működését és sokkal kevesebb bugyuta kérdés érkezik, hogy akkor ez most normális-e vagy sem. Pontosan tudni fogod, hogy NÁLAD normális-e. Már kislányoknak kötelezővé tenném akár az általános iskolában!
2021. szept. 22. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!