Tudatos babatervezés? Ki hogyan csinálta?
Ismerd meg a ciklusod és legyetek minél többet együtt. Nagyjából ennyi.
2021. szept. 22. 07:52
Sokat nem, mert ez a petesejt kilökődésen és a hímivarsejtek hatékonyságán múlik leginkább. Például nekem az ovu tesztem amikor pozitívat mutatott, hiába voltunk együtt a férjemmel utána, kiderült hogy a tényleges kilökődés igazából 2 napra rá történik meg.
A legtöbb amit tehettek, hogy 2 naponta együtt vagytok és úgy nagyobb az esély hogy eltaláljátok azt a 12-24 órát, amikor még aktívak a “katonák” és a petesejt is úton van már. Persze ettől függetlenül nem olyan egyszerű az eset, mert lehet hogy sok megtermékenyülés történt, de a genetikai hiba miatt menstruációra kilökődött.
2021. szept. 22. 07:54
Szerintem semmi értelme az ovu tesztnek és mindenféle tablettáknak, ha két naponta szexeltek, akkor mindenképpen eltalálod a termékeny időszakot, annak kell ez a tesztelgetés, akinek gond van az ovulácioval, folsavat szedjél, ennyi, más teljesen felesleges, csak ilyen "tenni akarok valamit" érzést tompítja, ha tizezrekért veszel mindenféle vitamint.
2021. szept. 22. 07:57
4/29 A kérdező kommentje:
Azért használtam ovu tesztet hogy megnézzem van e ovum egyáltalán. Amúgy 2 naponta,van hogy naponta együtt vagyunk
Mi nem számoltunk, mértünk semmit, csak amikor jött az érzés, hogy "helló kívánlak" akkor szexeltünk. Egyből összejött. Folsavat is elkezdtem szedni, de utólag jöttem rá, hogy addigra már megfogant a baba, úgyhogy azon se múlt.
2021. szept. 22. 08:01
Ebben a "tudatos" tervezésben benne vannak az anyagi, ingatlannal kapcsolatos és a gyermeknek ~18 év múlva szükséges "kezdőtőke" vagy lehetőségek biztosítása is?
Vagy csak a biológiai dolgok kerültek megfontolásra, "azt jóvanazúgy" ?
2021. szept. 22. 08:02
7/29 A kérdező kommentje:
Saját nagy családi házunk van,most újjítottuk fel, 2 leendő gyerekszobával, biztos munkahelyünk van, mellette egy közös vállalkozás beindításán vagyunk. Igazából minden meg van anyagi szempontból, jó helyre érkezne a baba :)
8/29 A kérdező kommentje:
Illetve van megtakarítási számlánk, ha jön a baba,neki is nyitunk egyet
1,5 evem volt tervezgetni, szinten munka miatt. Elmentem 3. es 21. napi vervetelre korabbi pcos es ir miatt, de amugyis tudni akartam, hogy minden ok-e. Csinaltam a korabban mar ciklusrendezesnel segito aviva torna ovulaciot segito gyakorlatait, termekenysegi jogat. A vervetelbol kiderult a pm-alulmukodes, amire nem tudtam gyogyszert szedni, onnantol meg szigorubb dieta+etrendkiegeszitok hormonszakerto ajanlasara, es csaladallitasra is elmentem, hogy lelki ok se zavarhasson be. 1. eles honapban osszejott az elso. A masodiknal ezeket nemcsinaltam, ott ket evet vartunk.
2021. szept. 22. 08:10
Ez a beszéd! Ritkán látok ilyet. Ebből a gyerekből még ember is lehet! :D
2021. szept. 22. 08:13
Kapcsolódó kérdések: