Tényleg "gáz" hogy 19 évesen azért megyek nőgyógyászhoz hogy segítsen a teherbeeséssel?
Szerintem amíg érdekel, hogy ki húzza a száját és miért- főleg egy ilyen szituációban, amikor senkinek, de tényleg senkinek nincs joga ítélkezni és megmondani a frankót-, addig valóban nem kéne erőltetni. A nőgyógyásznak semmi köze a döntéseidhez, mit érdekel, ha nem ért veled egyet? Ha gyereked lesz is majd attól fogsz félni, hogy majd mit szól a védőnő meg a gyerekorvos, mert te nem pont azt a hozzátáplálási táblázatot követed, amit ők adtak, vagy mi? Hagyjuk már, ha gyereket akarsz, akkor bizony vállalnod kell mások ítélkezését, mert onnantól hogy van, mást se kapsz, csak ítélkezést, kb minden oldalról, nem tudsz az egész világnak megfelelni, és ezt már most jobb magadévá tenni és bízni a saját döntéseidben, a saját vágyaidban annyira, hogy igenis ki tudj állni értük akárkivel szemben. Amíg ezt nem tudod megtenni, addig csak magadnak ártasz ezzel az egész manőverrel.
Amúgy én is egyetértek az egyik válaszolóval, ide endokrinológus kéne, a sima nőgyógyász nem biztos, hogy kompetens. Vannak endokrinológus-nőgyógyászok, így a kettő együtt, ha célzottan ilyen orvost keresel, akkor jársz szerintem a legjobban. Az sosem baj, ha szeretnéd rendbehozni a hormonháztartásod, függetlenül attól, hogy most vagy majd csak 5 év múlva akarnál-e gyereket.
A kitartott nők később oregednek kisebb a stressz ;)
Én "oregen" szültem aztán mi volt? Azért nem akartak felvenni mert majd mindjárt szulok.
Nem az a legnagyobb rizikó 0-ra szülnie egy nőnek, hogy elmúlik a szerelem és szétmennek a férjével, hanem az, hogy ha más miatt marad egyedül… Mi van olyankor, ha a férjet baleset éri, és pl. lebénul, vagy hónapokra kiesik a munkából?
És akkor a nőnek kell hirtelen 3 embert eltartania úgy, hogy előtte nem dolgozott (annyit/olyan helyen), hogy ez könnyen menjen.
Én 18 évesen készültem dokihoz mert nem sikerült 6 hónap alatt, de akkor + lett a tesztem.
A gyerekeimet sosem bántam meg, szerettem fiatal anya lenni, mikor a fiamra azt hitték az öcsém😂.
De néha gondoltam úgy, hogy jó lett volna az uram megtalálni pár évvel később. A kapuzárási pánikom is meg volt itt szaladgál 2.5 éves én 42.
Jártam bulizni, koncertre a férj vigyázott a gyerekekre de kb fél évente 1x.
Nem mindenkinek a buli az élet, nekem a gyerekeim és most szeretek öreg anya lenni😁
20 évesen estem teherbe a fiammal,most 22 (23) vagyok,és most várjuk a lányunkat.
Minden rajtad áll.Ha te nem érzed késznek magad,nem vagy határozott más sem fog annak érezni.
Lesz aki rosszallóan néz,na és? Szard le,vagy sose látod többet,vagy szülésig kibírod azt a pár alkalmat.Beszólogatni nem fognak,nyílván csak mindig igyekeznek majd figyelmeztetni (főleg az elején),hogy nagy dologra készülsz.
És tényleg.A gyermek egy életre szól,és főleg az elején tényleg abszolút tehetetlenek a picik.Minden rajtad múlik majd.Annyira maga tehetetlen egy csecsemő,hogy az első hetekben a fejét sem tudja mozdítani egyedül.Csak maximum kapálózik,rugdalózik(!)
Amikor a háziorvos meglátott minket családlátogatáskor kb visított a tekintetéről,hogy "ezeknek minek még gyerek?".
Látja,hogy milyen szépen fejlődik azóta a fiunk és milyen odaadással neveljük.Azóta ő is teljesen úgy kezel minket mint bárki mást,mintha nem is ugyan az a nő lenne mint aki belépett majdhogynem undorral az arcán az ajtónkon várandósan..
Volt a kórházban is olyan aki ilyen-olyan indokkal úgy nézett mintha a tyúkszemére léptem volna,de most mit lehet az ilyennel kezdeni? Kitudja hány órája szenvedett bent és hány napot húzott le egyfolytában,hogy annyira utálattal várta a betegeket.
Ha van segítséged azt se szégyelld majd soha igénybe venni.Nekem anyukám a mai napig rengeteget segít,imádja a kicsit.Van,hogy egy-egy éjszakára vagy nappalra elviszi magához,addig én többnyire nagytakarítok,vagy csak simán pihenek és sorozatot nézek.
Nem tudom kinek mániája ez a 30 felett szülés,de hidd el az anyuka 30 alatt is anyuka.Ha pihenni akarsz nem bulizni fogsz rohanni,főleg ha eddig sem tetted..
Nekem legalábbis a kikapcsolódás mindig egy jó nagy kád meleg víz,egy pár rész a sorozatomból,egy bögre instant leves vagy tea,vagy egy jó alvás volt nem az üvöltő tuc-tuc és a feles..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!