Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért lombikoznak annyian?...

Miért lombikoznak annyian? Miért nem fogadja el az ember adott esetben, hogy nem lehet természetes úton gyereke?

Figyelt kérdés

Ezt sosem értettem. Rengeteg mellékhatása van egy ilyen kezelésnek,szerintem az ember fogadja el ha nem lehet. Biztos megvan az ok rá. Mért kell az embernek mindenbe durván beavatkoznia? Mikor régen nem volt ilyen,érdekes módon semmi lelki bajuk nem lett azoknak, akik nem szülhettek. Kiteljesedtek másban.

Vélemények?

2010. aug. 30. 11:26
 81/93 A kérdező kommentje:

nem akartam senkit provokálni,de látom ezt néhányan képtelenek felfogni. Majd ha mellrákot kaptok a sok hormontól amit a kezelés miatt kell, akkor megnézhetitek magatokat!És akkor gondolkozzatok el mi a fontosabb? Megérte-e a gyerek.

Na mindegy,én szóltam.Kivánom hogy ne legyen semmi bajotok a kezeléstől!És legyetek boldogok.

Mellesleg a terhesség meg a szülés is egy csomó egészségi kockázattal jár,szóval én többek közt ezért sem szeretnék szülni,mondom nekem nem ér annyit hogy pl.cukorbeteg legyek vagy trombózist kapjak netán aztán életem végéig szedjem a vérhigitót...persze nem biztos hogy ezek előjönnek,de jobb félni mint megijedni...

na mindegy. Úgy látszik én vagyok itt az egészség-fanatikus :DDD

Egyébként meg fenntartom a korábbi véleményemet hogy el kéne egyeseknek fogadniuk a sorsukat.Ha semmiképp se jön össze,nem kényszeriteni a természetet hogy de igenis szüljek :S

Mondom ha vmi nem megy ne erőltessük. És ennek köze sincs ahhoz hogy én nem akarok szülni. Ha tegyük fel,akarnék,akkor is ezt mondanám. Vannak határok.

Mellesleg a kemó meg a sugárkezelések is inkább ártanak mint használnak. De ez már egy másik téma

ja és nem vok pasi!! Fejezzétek már be :S

boldog nő vagyok,aki szeret élni és kiváncsi az élet dolgaira. Ezt a kérdést is ezért tettem fel. És képzeljétek,nincs akivel mindezt megbeszélhetném. Akit sért ez a kérdés,annak nem kötelező válaszolnia.

2010. szept. 5. 11:42
 82/93 anonim ***** válasza:

Utolsó.

Még annyit tennék hozzá, hogy én bizony elég hipohonder vagyok, de hogy ezért ne legyen gyerekem?

2010. szept. 5. 16:48
 83/93 anonim ***** válasza:

Az a nő aki nem szült és nem szoptatott sokkal nagyobb eséllyel lesz mellrákos. Aki szexuális életet él (márpedig te igen) nagy valószínűséggel kaphat méhnyakrákot. Pont ugyanennyi az esélyed egy rákra, mint egy lombikos kismamának. Csak nehogy itt sírj, bár honnan emlékeznénk rád, de én szóltam.

Jó mondjuk neked nincs gyereked, így ha rákos leszel akár meg is halhatsz, ki sirna utánad meg a elfekvőn az ágyad mellett? A lombikos anyának vigyáznia kell magára, hiszen felelős egy gyermekért, akit fel kell nevelnie. Így valóban a te mellrákod nem hasonlítható egy anya mellrákjához. Igazad van teljességel.

2010. szept. 5. 17:19
 84/93 anonim ***** válasza:
100%

Annyira aranyos, ahogy olyan dolgokról osztod az észt, amiről halvány lila fingod sincs. Komolyan mondom, egyszerűen fogalmad sincs róla mit beszélsz, csak ész nélkül hajtogatsz olyan dolgokat, amin egy kevésbé hozzáértő is rommá röhögi magát.

Drága, neked nem kellene ezt a dolgot feszegetni, a gyerekvállalás nem észjáték, hanem érzelmi alapokon nyugvó döntés. Vagyis hiába vagy ilyen nagyon okos, az érzelmek nem az a kategória, amit te az eszeddel felérhetsz.

Az ami nem megy nem kell erőltetni szösszeneted pedig igazán magával ragadó - ezek alapján te vagy az az ember, aki aztán egy fűszálat nem tesz kétszer keresztbe azért, hogy elérje a céljait az életben. Sajnállak, mert soha nem leszel igazán boldog, és elégedett, hiába hiszed, hogy most az vagy. Félre ne értsd, nem a gyerek miatt, hanem azért, mert nem létezik semmilyen célod, amiért küzdenél - hiszen ami nem megy... Pedig az az ember IGAZÁN boldog és elégedett, aki tudja, hogy iszonyatosan keményen is képes küzdeni, harcolni a céljaiért, aki tudja, hogy előtte nincs lehetetlen - és nem csak belenyugszik, hogy nem éri el, amit akar.

Majd akkor oszd az észt, ha egyszer az életedben volt olyan célod, amiért foggal-körömmel, vért izzadva küzdöttél, elestél ezerszer, de nem adtad fel, mert tudtad, hogy képes vagy rá. Amíg ilyen nincs, addig nem is éltél igazán.

Ha meg egyszer lesz ilyen, akkor talán megérted, hogy valaki miért küzd, és harcol, kockázatokat is vállalva valamiért, amit el akar érni- legyen ez gyerek, vagy legyen bármilyen más cél.

2010. szept. 5. 18:26
 85/93 anonim ***** válasza:

Na akkor tisztázzuk, mert tényleg nincs fogalmad az egészről. A mellrák azok esetében "esélyes" (de nem törvényszerű!!!) a lombik kezelés alatt, akiknél a családban előfordult már mellrák (anya, nagymama, testvér), mert az ő esetükben a kezelés valóban erősítheti a rákra való hajlamot. Mellesleg rögtön az első konzultáción kikérdeznek, hogy a családban előfordult-e már rák- vagy cukorbetegség.

Ez meg, hogy "ha rákosok lesztek, majd megnézhetitek magatokat", hát ne haragudj... tényleg nem értelek.

A lombikos voltam.

2010. szept. 6. 16:00
 86/93 anonim ***** válasza:
55%

Te nem egészség mániás vagy csak tudatlan!

Hogy jön ide a kemo? Az unokahúgom 1 hónapja temettük el, mellrákos volt, 35 évesen halt meg, nem volt gyereke. Nekem 2 lombikos gyerekem van és nincs semmi bajom (45 éves vagyok)

Megint egy túlbuzgó laikus idejön okoskodni, még hogy rák a lombikprogramtól!?!!

2010. szept. 6. 18:14
 87/93 anonim ***** válasza:
Anyukák és babára várók? Nem a legszebb dolog a világon a anyának lenni!? Minden gondolatom e körül forog! Lombikra járok én is és mindent megteszek azért, hogy egy uj élet jöjjön létre aki a mi tulajdonságainkat örökli és drasztikus gondolat de örülnék ha lenne ki síromra virágot tegyen majd!
2010. szept. 6. 18:21
 88/93 ketteske ***** válasza:
11.19-es vagyok. Sztem a mellrákot hagyjuk, mert senki sem tud róla biztosat. Nekem 2 barátnőm van, 2-2 gyerekük van, akik spontán jöttek össze és az anyukák mellrákosak. 1 ismerősöm gyerek nélkül szintén mellrákos. Rohadtúl nem lehet tudni, hogy mitől lesz v.ki az, tökmindegy, hogy szült-e vagy sem. Nem is értem mit okoskodtok ezen, amikor fogalmatok sincsen. Előfordul ilyen is, olyan is.
2010. szept. 6. 21:13
 89/93 anonim ***** válasza:
Tegnapelőtt 16.48-as, nem tudom hova tűnt a második mondatom: Talán hagyjuk kihalni az emberiséget? :-O
2010. szept. 7. 14:28
 90/93 A kérdező kommentje:

gondolkoztam a dolgon, és azt kell hogy mondjam, igazatok van. Ha tényleg nem annyira veszélyes a lombik meg a sima szülés,mint ahogy én hittem,akkor örülök :) csak tudjátok pár ember igencsak megijesztett ezzel az utóbbi hónapokban,különböző rémtörténetekkel,azért láttam ilyen szélsőségesen a dolgokat...

és különben is,elég nagy teher az nekem folyton attól rettegni mikor leszek terhes 19 évesen...:(

bocsi hogy 29-et mondtam,azért irtam hogy annyi vok,hogy komolyan vegyetek. De látom nem jött be :S

nem akartam hogy azzal gyertek ááá ez majd megváltozik stb.

na de a lényeg hogy én olyan ember vagyok aki folyton retteg, hogy vmi baja lesz,egy csomó betegséget el szeretnék kerülni,ezért találtam ki hogy ha nem szülök,akkor ennek egy része kivitelezhető...

Bár lehet hülye ötlet volt :S

az elfogadásról meg annyit,hogy én szerencsére elsőre bejutottam arra az egyetemre amire akartam,most végtelenül boldog vagyok h oda járhatok. :))) szal ha nem sikerült volna elsőre,biztos addig próbálkoztam volna, ameddig sikerül....nem adtam volna fel. Nekem ez a nagy álmom,lehet más meg a gyerekkel van ugyanigy.Szóval akkor megértem ha ilyen téren mindent megtesz.

na bocsi ha valakit megbántottam,nem állt szándékomban.

Puszi mindenkinek :))

2010. szept. 9. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!