Miért lombikoznak annyian? Miért nem fogadja el az ember adott esetben, hogy nem lehet természetes úton gyereke?
Ezt sosem értettem. Rengeteg mellékhatása van egy ilyen kezelésnek,szerintem az ember fogadja el ha nem lehet. Biztos megvan az ok rá. Mért kell az embernek mindenbe durván beavatkoznia? Mikor régen nem volt ilyen,érdekes módon semmi lelki bajuk nem lett azoknak, akik nem szülhettek. Kiteljesedtek másban.
Vélemények?
Én nagyon sajnálom, hogy a világ kezd elmenni egy olyan irányba, ahol egy viszonylag fiatal lánynak a családalapításról való nézete ennyire felszínes (már, ha nő vagy egyáltalán, mert a válaszaid annyira érzelemmentesen sematikusak, hogy inkább már fiús, mint felnőtt nőé).
Az álláspontod az, hogy számodra egy gyerek nem ér annyit, hogy úgymond "tönkretedd" magad, és arra keresnél választ, hogy mások miért vállalják be mégis!? Azért nem fogod megtalálni erre a választ, mert a saját gondolataidon túl nem látsz, és nem is fogadsz el véleményeket. Nagyon sokan megírták Neked, hogy miért vállalnák be a lombikot. Mindenki magyarul írt, értelmes mondatokkal. Ennek ellenére mégsem vagy hajlandó elfogadni ezeket a válaszokat. Miért nem? Lehet nézeteket ütköztetni, vitatkozni róla, de csak úgy, ha Te is ésszerű érvekkel jössz elő. Az, hogy hormonnal tömnek valakit a cél érdekében, az az előző válaszokból kiderül, hogy miért kevés vitaalap a részedről.
Nagyon sok minden van az életben, ami veszélyes, emberi egészségre ártalmas. Az extrém sportoktól kiindulva a plasztikai sebészeten keresztül sok minden. Igazából a Te szemszögedből mindegyik olyan, hogy úgymond egészséges emberek teszik ki az egészségüket fölöslegesen. De azért egy gyermeket ne hozzunk olyan szintre, hogy egészséget "tönkretevő" állapotnak minősítsük annak elérését!
Neked más az értékrendszered, mint a legtöbbünknek. Ennek is sok oka lehet. Ne menjünk bele, mert nem kívánlak minősíteni, de próbáld meg az eddig kapott válaszokat feldolgozni, és agyilag értelmezni. Mint már írtam megérteni nem fogod, mert másképp gondolkozol, de egy okos ember, ha nem is érti, legalább próbálkozik, és nem feszültséget gerjeszt..
Én azért kívánom Neked, hogy valaha az életben megcsapjon a család életérzés, megérezd a gyermek fontosságának súlyát, mert az azt fogja jelenteni, hogy rájössz az élet értelmére, amiért Mi emberek élünk! De ebbe sem megyek bele, mert ez már mélyfilozófiai fejtegetés lenne.
A gyermek az élet, azáltal maradsz örök. Minden gyermekben ott van az 1000 évvel azelőtti őse is, így mindig életben maradsz valaki által. Ha nincs gyermeked, akkor ezáltal Te is eltűnsz a világból!
igen,utolsó,abban igazad van hogy engem még(?) nem csapott meg ez az érzés,nem tudom milyen érzés vágyni egy gyerekre mert én inkább azért adok hálát az égnek hogy nincs. Én igy vagyok boldog,akkor lennék boldogtalan ha szülnöm kéne,meg családot alapitani stb. Mások vagyunk.
De ettől függetlenül semmi bajom azokkal akik szülnek,szivük joga. De ez a lombik dolog akkoris érthetetlen számomra.Egy dolog vágyni egy gyerekre,megint más MINDEN ÁRON vágyni rá,akár a saját egészségem árán is.Ebben az utóbbiban nem értem mi a poén.
Én is vágytam már pár dologra az életben,pl.egy bizonyos férfire,nem lett az enyém,mégsem kötöttem se fel magam,se nem csináltam más hülyeséget. Elfogadtam hogy nem lehet és kész. Továbbléptem. És rohadtul nem volt könnyű. De ez egy másik történet. A gyerek téma is ilyen szerintem. El kell fogadni ha nem adatik meg. Pl.ha vki Afrikába születik és nem Amerikába. Vki egész életében szegény,más tele van pénzzel. Ez is igazságtalan,mégis kénytelen az ember ezt elfogadni. Érdekes,ez megy nekik,de ha nem lesz gyerekem,felkötöm magam??? Úristen...:S
pff XD
Örülj a fejednek, van egy sorstársad! Javaslom, hogy e-mailben folytassátok az eszmecseréteket!
na de a rák vagy az autoimmunbetegségek miért nem tekinthetők természetes szelekciónak? Te komolyan meghalnál vagy hagynád meghalni a gyerekedet vállat rántva, hogy természetes szelekció ne tegyünk semmit.
Mert semmi különbséget nem látok most sem, a lombikprogram és egyéb orvosi megoldások között. De magyarázza már el valaki (lombikprogram ellenzők)mi a különbség egy lombikprogram és mondjuk egy leukémiás gyerek őssejt transzplantációja között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!