Miért lombikoznak annyian? Miért nem fogadja el az ember adott esetben, hogy nem lehet természetes úton gyereke?
Ezt sosem értettem. Rengeteg mellékhatása van egy ilyen kezelésnek,szerintem az ember fogadja el ha nem lehet. Biztos megvan az ok rá. Mért kell az embernek mindenbe durván beavatkoznia? Mikor régen nem volt ilyen,érdekes módon semmi lelki bajuk nem lett azoknak, akik nem szülhettek. Kiteljesedtek másban.
Vélemények?
Én lombikos vagyok. Hogy miért nem fogadom el, hogy nem lehet természetes úton gyerekem? Azért, mert van rá lehetőség, hogy legyen. Ennyi. Nagyon szeretnék babát és ha ezúton lehet, naná, hogy megpróbálom. Nincs azzal baj, hogy neked más a véleményed. Valószínűleg azért gondolod így, mert te nem vagy ebben a szituban. Magáról a kezelésről fogalmad sincs, ez látszik abból, amit írsz. Ami szintén nem baj, csak akkor ne formálj róla véleményt.
Azért valljuk be, hogy a teherbeesés rovatba kiírni egy ilyen kérdést, ahol köztudott, hogy rengeteg lombikos, inszemes, babára váró nő van, hááát... több, mint provokáció.
Szia!
Nekem van egy 4 hónapos lombik kisfiam!Tudod én 34 éves vagyok és már nagyon vágytam egy babára!Sajnos egy csúnya felfázás után elzáródtak a petevezetékeim ezért kellett a lombik!Semmi olyan hormont nem kaptam ami eleve nincs a szervezetemben!Nekem a kezelés semmilyen fájdalmat nem okozott!Sőt nagy izgalommal töltött el az a pár nap!És amikor a kezemben tartottam életem első pozitív terhestesztjét akkor a férjemmel együtt sírtunk!Tudod mikor mikor két ember igazán szereti egymást akkor szeretne egy kisbabát mert ettől lesz teljes a család!Nekem így kerek a világ!Nem akarok többet lombikra menni mert teljesült az álmunk van egy gyönyörű kisfiunk! Nem érzem magam kevesebbnek mert lombik babánk van! Egyszer remélem Neked is meg adatik ez az érzés milyen anyának lenni!
ÜDVÖZLETTEL:ILDIKÓ
örülök neki és gratulálok a babákhoz!
Úgy látszik nekem nincsenek anyai ösztöneim,ezért nem tudom átérezni milyen mikor valaki akár az életét is kockáztatja a babáért. Én erre soha nem lennék képes. tudom nem konkrétan erről volt szó,de nekem már elég lenne pár hormon vagy akármi amitől megijednék és azt mondanám hogy nem,akkor inkább ne is legyen. Terhességtől szüléstől is ugyanigy félek. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy önként erre vállalkozzak. Brrr.. :DDD
Na jó kicsit eltértünk a témától.
Csak leirtam hogy mért nem tudom megérteni a lombikosokat. Aki egy sima terhességtől is parázik,annak egy lombik kész horror lenne. Ld ÉN :D
De megértem hogy mások másképp gondolkoznak. Hát bátrak vagytok az biztos!!
A lombikos vagyok. A szüléstől én is nagyon félek (sőt!), meg mindenféle fájdalomtól, de a baba utáni vágy miatt mégis bevállalom. Gyakorlatilag bármit. Azért az, hogy beteg legyél a lombik mellékhatásaként, az nagyon-nagyon ritka, mert a kezelés folyamatos és szigorú kontroll alatt zajlik. Régebben én is úgy gondoltam, hogy semmiféle beavatkozásnak nem vetem alá magam, aztán mikor kiderült, hogy csak így lehet, bőgtem egy órát, aztán azt mondtam, gyerünk tovább.
Nálad is el fog jönni az az idő, hogy nagyon szeretnél babát, de ha nem, az sem tragédia. Nekem a legjobb barátnőm egyáltalán nem akart soha gyereket és ezt 44 évesen, a mai napig nem bánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!