Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha 1 éven belül babát szeretné...

Ha 1 éven belül babát szeretnének beoltatjátok magatokat? Ha igen, mivel? Nekem nagy dilemma, a Pfizer-el oltatnám be magam (kínai, orosz esetén nincs információ a teherbeesésről, Pfizer/Moderna-nál viszont már terheseket is oltottak.

Figyelt kérdés
Mit tennétek vagy Ti mit tesztek? Ha már lenne gyerekem és nem annyira érdekelne, hogy terhes leszek-e valaha, akkor kábé bármelyikkel beoltatnám magam az Astra kivételével, mert pont 40 alatti korosztály vagyok.
2021. máj. 9. 21:46
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
45%
30. Az,hogy elkapja,es vagy tunetmentes,vagy enyhebb tunetei vannak,kozel sem ugyan az,mint amikor korhazba kerul, vagy nagyon-nagyon betegen fekszik hetekig otthon. Az oltas mellett is elkaphatod,csak nemigen kerulsz korhazban,illetve kisebb esellyel adod at masoknak is. Ez epp eleg erv,ugy gondolom. En 32 hetesen kaptam el. Nem kerultem korhazba,tuleltem, de azt a 3 hetet senkinek nem kivanom. Mindennapos hoemelkedes,iszonyu gyengeseg,extrem fejfajas,szag,izleles elvesztese. Egyre tobbszor fog mutalodni a virus, es ugy gondolom,hogy ez az oltassal valamennyire rajuk is kihat. Illetve nem csak en, minden SZAKERTO ismerosom szerint is. Lattad a riportot azzal a 3 ujdonsult apukaval,akinek a felesege nem elhette meg kisbabaja szuleteset,mert meghaltak a virus okozta szovodmenyekben,hiaba voltak egeszsegesek? Na latod. Ja,persze,az biztos kamu. De az,hogy szomszed Margitneni menyenek a szomszedjanak a postasa 2 nappal az oltas utan meghalt EGYERTELMUEN az oltastol,az valos,ugye?
2021. máj. 11. 18:33
 32/46 anonim ***** válasza:
34%
Bocsanat, elni nyilvan eltek meg,mikor megszulettek a gyermekeik,de latni felnoni oket,vagy akarcsak latni mar nem volt lehetoseguk.
2021. máj. 11. 18:35
 33/46 anonim ***** válasza:
63%
Sinopharmot kaptam én is férjem is, meddőségi kezelés alatt állok, és a dokim szerint semennyit sem kell várni, így mi nem is hagytuk abba.
2021. máj. 14. 13:50
 34/46 anonim ***** válasza:
39%
Kedves Kérdező! Én holnap megyek a Pfizer oltásra. Babatervezésben vagyunk, kistesón "dolgozunk". Sokat dilemmáztam én is hogy mit csináljak, egészen addig amíg márciusban el nem kaptam a covidot. Hát azt a 2-3 hetet az ellenségeimnek nem kívánom. Volt olyan pont amikor azt mondtam menjünk a kórházba, csináljanak velem akármit csak legyek már jobban. Férjem nem kapta el tőlem, a 7 éves fiam megúszta kb. 2 köhögéssel. Nem gondoltam volna hogy engem így lever ez a betegség. Életképtelen voltam szinte 2 hétig. Nem is tudom mi lett volna ha kismama is vagyok közben. Én nem kockáztatok inkább, beoltatom magam, bízom benne hogy ha el is kapom még akkor már nem fog ennyire megviselni.
2021. máj. 15. 14:06
 35/46 anonim ***** válasza:
63%
16 vagyok: nekem is sikerült tegnap este időpontot foglalnom Pfizerre, így jövőhéten megkapom, ennek a lehetőségnek most őszintén nagyon örülök! :)
2021. máj. 15. 14:15
 36/46 anonim ***** válasza:
46%

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy oltat, vagy sem.

Hogy miért lett oltás ilyen rendkívül rövid idő alatt? Azért, mert globális probléma lett belőle, már nemcsak egy ország, vagy egy kontinens problémája, nem az elmaradott, Japánt és Dél-Koreát kivéve erősen civilizálatlan Ázsia és Afrika problémája, "magánügye" a vírus, hanem halálos veszéllyel fenyegető problémává vált Európában, az USA-ban, stb. is.

Nyilván kellett ellene valamit lépni, méghozzá azonnal.

Ha az AIDS,vagy valamelyik konkrét ráktípus hirtelen ennyire exponenciálisan, ennyire robbanásszerűen terjedne, és lennének olyan helyek, ahol ezreket, tízezreket, sőt milliókat kellene egyszerre temetni, akkor nyilván előbb-utóbb arra is ráfeszülne, rágörcsölne az orvostudomány, és lenne 5 féle megoldás: méregdrága, kiváló minőségű oltóanyag a gazdagoknak (lsd. Pfizer, esetleg Moderna), átlagos, középkategóriás szérum (Astra Zeneca), és olcsó bóvli (orosz - Szputnyik kínai - Sinopharm).

Régen persze nem így volt.De ez szerintem - ma, 2021-ben - ilyen egyszerű.

Ha hirtelen tüsszentéssel elkezdene terjedni az AIDS, akkor rövid időn belül arra is kiókumlálnának valamit.

2021. máj. 20. 11:23
 37/46 A kérdező kommentje:
Nekem nem a gyors vakcinával van a gondom, sajnos az tény, hogy a hosszútávú mellékhatások azok évek alatt derülnek ki. Egy vakcinát, mivel már sokat fejlődött a tudomány és ugye itt az Internet, tudnak közösen brainstormingolni a tudósok még találkozni se kell, így nyilván a tudástranszfer az gyors, hatékony. Viszont hosszútávot nem lehet megúszni a mellékhatások tekintetében, vannak rövidtávú mellékhatások (szúrás helye fáj, hőemelkedés, fejfájás, rossz közérzet). A hosszútávú mellékhatásokat minimum 1, de inkább 2-3 év használat után lehet megmondani pontosan. Nem meddőségre gondolok elsősorban, mert azért remélem azt nem okoz, de bármi lehet. Sokat olvastam a menstruációs ciklus felborulásáról angol nyelvű oldalakon, az itteni kérdések miatt és sajnos a világon mindenhol van ilyen mellékhatás. Izraeli nők jelezték először, ugye, mert ott kezdtek tömegesen oltani. Most vizsgálják mitől lehet, egyrészt írják, hogy az immunsejtek hatással lehetnek a méh sejtjeire, merthogy pl. teherbeeséskor is az immunrendszer visszafogja magát, hogy ne lökje ki magából a magzatot. Azt írták, hogy az ösztrögénszint és immunsejtek is összefüggésben lehetnek, még vizsgálják, de meddőséget nem okozhat, azt ajánlják, hogy akinek 2. hónapja is problémás az keresse fel az orvosát. Hosszan tartó menstruáció, nehéz menstruáció, késő-korán érkező menstruáció.
2021. máj. 20. 11:46
 38/46 A kérdező kommentje:
2021. máj. 20. 11:55
 39/46 A kérdező kommentje:

[link]

At the start of April, an associate professor at the University of Illinois posted about her post-vaccine experience on Twitter. After receiving hundreds of replies from users who also reported similar menstrual changes, she started a survey that apparently garnered 22,000 responses.

“It suggests it’s a real phenomenon, and that we need to understand what’s occurring physiologically,” Prior said.

But just because these people’s experiences are real doesn’t mean they’re directly caused by the COVID-19 vaccine.

“The normal menstrual cycle is set up weeks before flow. … In other words, it’s a process. So how could something that happened a day, or two, or three ago, or five — how could it influence menstrual flow,” said Prior.

To prove whether these menstrual changes are directly caused by the COVID-19 vaccine, menstrual flow should be monitored during clinical trials of the drug.

But Dr. Tali Bogler says that usually never happens with any vaccine.

“We don’t have the answers because it wasn’t studied,“ said Bogler, who is the chair of family medicine obstetrics at St. Michael’s Hospital in Toronto, and co-founder of Pandemic Pregnancy Guide.

“It’s somewhat infuriating, I believe, when I feel like I can’t counsel my patients — women who are menstruating, — on the full spectrum of potential side effects that could impact them. … I don’t want my patients surprised if they have spotting, or earlier bleeding, or heavier menses.”

2021. máj. 20. 12:02
 40/46 anonim ***** válasza:
73%

Babát tervezünk.

Oltattam pfizerrel.

2021. jún. 24. 18:44
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!