Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha sok éve együtt vagyunk...

Ha sok éve együtt vagyunk gyerek nélkül, akkor már ne is legyen inkább?

Figyelt kérdés

13 éve vagyunk együtt. Nincs gyerek még, de mostanában nagyon sokat gondolok már erre a dologra. Vajon egy ilyen idős kapcsolatba már nem is kellene vállalni? Lehet ez hátrány a kapcsolatban? Esetleg van a valakinek tapasztalata?

Hosszú kapcsolatunk ellenére, nem vagyunk idősek, én harminc alatt, a férjem 40 alatt.

2021. jan. 25. 06:36
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Nem állítom, hogy gond lenne vele, mindenesetre nem mindennapos szerintem egy 10,15+ éves kapcsolatba ELSŐ gyereket vállalni.

Mivel eddig nem volt nálunk aktuális, és most lenne az, sokszor jár a fejembe, ha működik ennyi éve a dolog, akkor kell e nekünk egyáltalán gyerek. Mi ezzel a gond? Mármint hogy ilyen gondolataim vannak?

Barátnőm most válik 25 évesen kettő gyerekkel egy 6 éves kapcsolatból. Nyilván ez a másik véglet, van ilyen is - olyan is.

2021. jan. 25. 08:22
 12/27 anonim ***** válasza:
72%

Én értem h mitől tartasz.

Sajnos barátnőmékkel az történt amitől te is félsz. Ők 12 év után vállaltak gyereket. Hát sok most a vita, az biztos.

Azt hitték egy baba cuki, ha akarom elővestem játszom vele stb....

Aztán most rájöttek h a kicsihez kell nekik alkalmozkodni!

Arról panaszkodik h mindig takarítani kell utána(kiönti, morzsál, összetapizza a bútorokat) és ők megszokták h szombaton patyolatra kitakarítanak, és az szombatig minimálisan koszolódik be.

Nem tudnak csak úgy "bepattan8nk a kocsiba és megyünk" programot csinálni. Hiszen egy kicsivel a progikat etetés után időzíti az ember stb...

Nem azt mondom h ez mindenütt így van. De ők iskola példája annak h megszokták h ketten vannak és nwm passzol bele az életükbe a kicsi.

Ez az ő felfogásuk hiányossága!

Azt hitték a baba nem változtat majd. Pedig hát, főleg az elején (na meg gyerek függő is) nagyon sok kompromisszumot kell kötni.

2021. jan. 25. 08:32
 13/27 anonim ***** válasza:
50%
3 hónapos a lányunk és 7 éve vagyunk együtt a párommal. Semmi baj nincsen, imádjuk a babát is meg egymást is. Olyan mintha mindig itt lett volna. ❤️
2021. jan. 25. 08:40
 14/27 A kérdező kommentje:
7 év nem 13-14 de köszi
2021. jan. 25. 08:47
 15/27 anonim ***** válasza:
72%
13as vagyok, most visszaolvasva nyálasnak tünhet amit írtam, nyilván nekünk is fura volt h már nem ketten vagyunk meg h mi lesz. Az első hetekben ugye h teljesen felborul az eddig megszokott rendszer, olyan dolgokat kell rutinszerűen csinálni minden nap (pelenkázás, etetés, fürdetés stb.) amiket eddig soha. Ugye az elején még gyógyulgat az ember a szülés után. Pl én az első hetekben a gyermekágyi időszakban eléggé szenvedtem fájt a gátsebem, fájt a mellem, fájt a fejem, fájt a lábam mert sajnos szülés közbe sikerült belemarnom egy nagyot meg ugye a babához kelni éjjel is. Énis nagyon utálom a rumlit meg a koszt de ezalatt elengedtem a takarítást, szerencsére párom átvette erre az időre a házimunkát csak ugye neki se volt sok ideje mert dolgozott. De mostmár kialakult nagyjából egy rutin. Hozzá kell tenni h a mi babánk nagyon nyugodt természetű.
2021. jan. 25. 08:52
 16/27 anonim ***** válasza:
56%
Nem nagyon érzem emögött a logikát, teljesen mindegy mióta vagytok együtt, ha gyereket akartok csináljatok, ha nem akkor pedig ne. Mi 14 éve voltunk együtt amikor megszületett a lányunk és a kapcsolatunkban volt egy egészen rossz időszak is, nem azért nem lettem terhes, mert olyan jól megvoltunk kettesben, sőt inkább az ellenkezője (persze jó időszak is volt), aztán végül mégsem szakítottunk és lett gyerek is.
2021. jan. 25. 09:06
 17/27 A kérdező kommentje:
És azóta milyen a kapcsolat gyerekkel?
2021. jan. 25. 09:12
 18/27 anonim ***** válasza:
29%
Woah.. Azért lepontozni az embert mert 10+ éve van együtt és van 2 vagy 3 gyerek..
2021. jan. 25. 09:39
 19/27 anonim ***** válasza:
81%
Gyerekkel nehezebb sokkal működtetni egy kapcsolatot, ha nem vigyáz valaki más rá, nem is tudtok sehova menni kettesben. De amíg nem volt gyerek addig is problémás volt a férjem hozzáállása, pl. súlyos munkamániás, most is nehéz, régen is az volt, de a lányát imádja és nagyon jó apa.
2021. jan. 25. 10:27
 20/27 anonim ***** válasza:
78%
Mi 12 év után válltunk gyereket. Addig arra koncentráltunk, hogy saját házunk legyen. 30 éves voltam,amikor szültem. Nem vagytok elkésve nyugi.
2021. jan. 25. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!