Hány évesen vállaljátok/vállaltátok az első babát?
Csak pusztán kíváncsiságból írom ki ezt a kérdést.
Várandós vagyok, a környezetem szerint viszont a magam 26 évével még nagyon fiatalon fogok szülni és ahogy fogalmazzák többen: "manapság nem ez a megszokott". A férjemmel már évek óta terveztük a babavárást, de részemről az egyetem elvégzését és a biztos munkahelyet mindenképpen meg szerettük volna várni. Ehhez hozzáadódott még az az idő, hogy teherbe essek és így jött ki, hogy 26 vagyok most, párom pedig 36.
Viszont mindenki szerint még fiatalok vagyon ehhez és inkább élnünk kellene az életet, amíg lehet. Ez a nézet nem csak a családom és rokonaim körében állandó, hanem a baráti körömben és a kollégáim között is egyaránt. Az tény és való, hogy a környezetemben az elmúlt években ilyen fiatalon nem szült senki, a kollégáim között is a legfiatalabb első gyerekes kismama 33 volt, mikor teherbe esett.
Ettől függetlenül szerintetek ez igaz mostanában? Valóban fiatalnak számítok 26 évesen? Illetve mindketten a férjemmel?
Ti hány évesen szültétek az első babát?
Akik most próbálkoznak, vagy várják az elsőt, ti hány évesek vagytok?
Bar nekem nincs ferjem sajnos el kellett hagyjam mert eroszakossa valt a terhessegemkozbe
Elozo vagyok
Kit érdekel mi van manapság...az se normális, ha 16 évesen szülnek mégis megteszik.
Mi 20 évesen szerettünk volna, 28 évesen szültem... az hogy manapság a karrier miatt mindenki 30 felett vállal az egy dolog, attól még biológiailag az pl már nem egészen ideális....26 évesen már koránt sem a legideálisabb.... de ugye ez csak biológia. Korban viszont szerintem a legjobb. De van aki 40 évesen se lesz jó szülő és van aki 16 évesen is jobb szülő mint az aki ideális korban szül.
Ha szeretnétek, akkor hajrá és ne foglalkozzatok azzal, hogy mások mit gondolnak. Aki azt mondja 26 évesen fiatal az biztos 60 évesen még gyereket akar nevelni unokázni meg majd fél lábbal a sírban akar. És nem nem vagyok ellene, hogy valaki 40 évesen szül, van akinek így alakul és szuper boldogsággal éli meg az életét. De azért azt állitani, hogy 30 felett ideális erős túlzás.
30 évesen szültem (férj pedig 28 volt akkor) az elsőt. Korábban nem akartam, mi rengeteget utaztunk, rengeteg gyönyörű helyen jártunk, nekem ez volt a fő szempont. Volt egy bakancslistám, hogy az első gyerekem előtt mely országokba akarok eljutni, 1 híján sikerült. 32 leszek a mikor a második érkezik. Többet pedig nem akarunk. És a korom ellenére mindkét gyerekem elsőre megfogant.
A 26 számomra valóban túl fiatal, de magamból indulok ki, én annyi idősen nagyon nem álltam még erre készen.
Pont jó korban vagy kérdező.
20-23 évesen általában azok vállalnak gyereket, akiknek a szülők vagy az idősebb (+10 éves) férjük megteremti az anyagi feltételeket, 30 felett meg általában azok, akiknek egy forintot nem ad senki és maguknak kell összekaparni mindent. Vagy nem találták meg a párjukat addig.
Mivel a nők többsége az utolsó két kategóriába esik, ezért tűnhetsz fiatalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!