Hány évesen vállaljátok/vállaltátok az első babát?
Csak pusztán kíváncsiságból írom ki ezt a kérdést.
Várandós vagyok, a környezetem szerint viszont a magam 26 évével még nagyon fiatalon fogok szülni és ahogy fogalmazzák többen: "manapság nem ez a megszokott". A férjemmel már évek óta terveztük a babavárást, de részemről az egyetem elvégzését és a biztos munkahelyet mindenképpen meg szerettük volna várni. Ehhez hozzáadódott még az az idő, hogy teherbe essek és így jött ki, hogy 26 vagyok most, párom pedig 36.
Viszont mindenki szerint még fiatalok vagyon ehhez és inkább élnünk kellene az életet, amíg lehet. Ez a nézet nem csak a családom és rokonaim körében állandó, hanem a baráti körömben és a kollégáim között is egyaránt. Az tény és való, hogy a környezetemben az elmúlt években ilyen fiatalon nem szült senki, a kollégáim között is a legfiatalabb első gyerekes kismama 33 volt, mikor teherbe esett.
Ettől függetlenül szerintetek ez igaz mostanában? Valóban fiatalnak számítok 26 évesen? Illetve mindketten a férjemmel?
Ti hány évesen szültétek az első babát?
Akik most próbálkoznak, vagy várják az elsőt, ti hány évesek vagytok?
Én fiatalon szerettem volna 25-26 majd 28-29
30 felett nem akartam szülni...azt mondtam, hogy akkor inkább nem lesz gyerekem.
Nem ezt dobta a gép..
Tehát
31voltam az elsőnél
32 a másodiknál
Most 33 vagyok
34 körül gondolkodunk a 3. Gyerekben.
36 felett nem szeretnék szülni.
Te pár évvel fiatalabb vagy mint az átlag, párod viszont pár évvel idősebb.
Én 30 vagyok, két kisgyerekem van. A kiskozsegben ahol élek öregnek számítok. Az egyetemi évfolyamtársaimnal az elsők közt voltam.
Általában azok a nők, aki támogató csaladbol érkezik, vagy az idosebb párjuk révén hamarabb tudnak olyan egzisztenciális körülményt teremteni, vagy vallásosak hamarabb vállalnak gyereket a környezetemben, mint azok, akiknek egykorú a párjuk és a szülők sem segítik az indulásban.
23 évesen szültem, Férjem 32 volt akkor. Mindketten főállásban dolgozunk, én mellette egyetemen vagyok. Mire meglett a baba, megvettük a házunkat.
Szerintem nem korai 26 évesen. Ne másokra hallgassatok, hanem aszerint döntsetek, ahogy Ti jónak látjátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!