Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány évesen vállaljátok/vállal...

Hány évesen vállaljátok/vállaltátok az első babát?

Figyelt kérdés

Csak pusztán kíváncsiságból írom ki ezt a kérdést.

Várandós vagyok, a környezetem szerint viszont a magam 26 évével még nagyon fiatalon fogok szülni és ahogy fogalmazzák többen: "manapság nem ez a megszokott". A férjemmel már évek óta terveztük a babavárást, de részemről az egyetem elvégzését és a biztos munkahelyet mindenképpen meg szerettük volna várni. Ehhez hozzáadódott még az az idő, hogy teherbe essek és így jött ki, hogy 26 vagyok most, párom pedig 36.

Viszont mindenki szerint még fiatalok vagyon ehhez és inkább élnünk kellene az életet, amíg lehet. Ez a nézet nem csak a családom és rokonaim körében állandó, hanem a baráti körömben és a kollégáim között is egyaránt. Az tény és való, hogy a környezetemben az elmúlt években ilyen fiatalon nem szült senki, a kollégáim között is a legfiatalabb első gyerekes kismama 33 volt, mikor teherbe esett.

Ettől függetlenül szerintetek ez igaz mostanában? Valóban fiatalnak számítok 26 évesen? Illetve mindketten a férjemmel?

Ti hány évesen szültétek az első babát?

Akik most próbálkoznak, vagy várják az elsőt, ti hány évesek vagytok?

2020. dec. 6. 13:59
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
28, és egyáltalán nem bántam meg, csak azt hogy nem hamarabb :) és nincs házunk, csak egy kocsink, de nekünk jó így. majd lesz ház is egyszer, vagy nem.
2020. dec. 6. 15:56
 22/42 anonim ***** válasza:
51%
Nem számítasz fiatalnak, a párod pláne nem. Én 36 évesen szültem, a férjem pedig 34 éves volt ekkor. Nálam olyan 23 éves kor alatt számít nagyon fiatalnak egy anya.
2020. dec. 6. 16:09
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
21 voltam amikor az első babánk megszületett, férjem 23. Nekünk sikerült webáruházat nyitnunk, abból élünk, illetve a férjem mellette programozó. 19 évesen házasodtam meg (erre mindenki nagyot néz, tudom, hogy fiatal voltam). 22 évesen született meg a második gyerekünk. Nekünk így volt tökéletes. 16 éves korunktól már diák melóztunk, utána spórolással, megcsináltuk a webáruházat, ami először a lakásunkból üzemelt. Most ott vagyunk ahol, és örülök, hogy ilyen fiatalon lettünk szülők.
2020. dec. 6. 16:10
 24/42 anonim ***** válasza:
67%

27 voltam, párom 42.

Öö.. Attól, hogy baba születik, nem haltok meg 😂

Sőt.. Minden apró dolog ujra ertelmet nyer és örömöt ad. Pl diót talalni az udvaron..

Ti attól még ugyanúgy szerelmes pár maradtok ne halgass a sokmaradira, ha jól csináljátok, most kezdődik az élet igazán.

2020. dec. 6. 16:16
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
25 voltam.
2020. dec. 6. 16:48
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Én 28 voltam az első gyerekem születésekor. Most töltöttem a 33-at, júniusra várjuk a negyedik gyerekünket. A férjem 44 éves. Szerintem nem korai a 26 év, barátnőm rögtön az egyetem után, 24 évesen szülte az elsőt, teljesen rendben volt és van az is.
2020. dec. 6. 17:07
 27/42 anonim ***** válasza:
53%
Nem mindenkinek kell 40 évesen lombikra gyűjteni. Az a fontos, hogy mentálisan és anyagilag készen álljatok a gyerek fogadására. Aki ezt megkérdőjelezi, attól megkérdezném, hogy mégis milyen alapon meri ezt megtenni? Felnőtt emberek vagytok, akik a saját életetekről hoztok döntést.
2020. dec. 6. 17:11
 28/42 anonim ***** válasza:
22 voltam mikor terhes voltam, nagyon sokan néztek meg a kórházban hogy milyen fiatal vagyok. Megis kaptam hogy minek szülok biztos se ház, se pénzünk. Én meg képen röhögtem őket. 40 évesen én már nem szülnek, de mindneki maga döntse el mikor akar. Mire más akkor babazik én már akkor "szabad(abb) leszek.
2020. dec. 6. 17:49
 29/42 anonim ***** válasza:
Én 30 éves koromig szerettem volna, sajnos nem így lett, a volt férjem hallani sem akart róla. Most vagyok 32 és nemsokára születik a kislányunk. Azt gondolom, hogy majdnem elkéstem vele mert sokkal nehezebben viselem, mintha fiatalabban lettem volna várandós. Szerintem tökéletes korban vagy hozzá.
2020. dec. 6. 17:51
 30/42 anonim ***** válasza:
24 voltam amikor az első született, 28 leszek amikor a második születni fog.
2020. dec. 6. 18:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!