Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Minden esetben elmondanád az...

Minden esetben elmondanád az apának, hogy gyereked lesz tőle?

Figyelt kérdés
Vagy van olyan kivételes eset, mikor jobb, ha nem is tud róla, vagy mert a Te hibád, nem terhelnéd a felelősséggel?
2020. nov. 3. 12:16
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%
Joga van tudni, mint ahogy a gyerekednek is, hogy tudja ki az apja, és ne csak azt tudd mondani, hogy Péter egy buliból, de nem tudom a teljes nevét sem.
2020. nov. 3. 12:44
 12/39 anonim ***** válasza:
94%
Elmondanám. Nem csak a te hibád. Mindkettőtöké. Nem kell "kimentened" a felelősség alól. Az abortuszos kérdések alatt olvasni gyakorta hogy "ha a férfi nem akar gyereket húzzon gumit" utánna már ne akarjon beleszólni. Ez ebben az esetben sincs másképp, ha meg is tartod a babát. Igenis tudjon róla, milyen felelőtlen volt. Az ha te nem kérsz tőle semmit ezek után, az meg a te döntésed.
2020. nov. 3. 12:50
 13/39 anonim ***** válasza:
32%
Én nem keresném meg és elvetetném.
2020. nov. 3. 12:51
 14/39 anonim ***** válasza:
87%

Ez egy baromi fontos szempont, kérdező! Nincs olyan, hogy "csak a te hibád", meg "nem terheled".

Hibáztatok, igen. De nem TE hibáztál, hanem TI. Ő is ott volt, és ő is megcsinálta a gyereket.

Hogy megtartod-e, az a te döntésed. Itt érdemes megfontolnod a jövőt, azon túl is, hogy nincs szíved rá. Mert ha az apától nem kérsz, nem fogadsz el segítséget, máshonnan lesz rá szükséged. A szüleid melletted állnának? Lenne, aki segít, legalább amíg otthon vagy? Most ez is fontos szempont.

De ha megtartod, felejtsd el, hogy hibáztatod magad. Neked sem jó, és a leendő gyereknek sem. Ne hibát láss benne életed végéig, mert akkor inkább vetesd el... még ha ez kegyetlenül hangzik is.

De apukának igenis mondd el! És ne úgy, hogy a te hibád és sajnálod és jajajj. Tényeket közölsz vele. Ha komolyan gondolod, hogy nem akarod, hogy jelen legyen, akkor ezt is közöld, hogy nem vársz tőle semmit, nem kell a nevét adja, stb. De NEM CSAK TE VAGY A HIBÁS. Ha ő így akarná beállítani, akkor se hagyd magad!

2020. nov. 3. 13:04
 15/39 anonim ***** válasza:
92%
Igen, és fizethetné a gyerektartást. Lehet hogy normális a pasi, még akár kapcsolattartás is lenne belőle. Ha még nem, nyugodt szívvel tudom később mondani a gyerekemnek hogy ki az apád és mit tett meg érte.
2020. nov. 3. 13:04
 16/39 anonim ***** válasza:
90%
Persze, ha drogos, on es/vagy kozveszelyes, bantalmazott, megfenyegetett, bortonben ul stb. Kb. ilyen esetben nem mondanam meg.
2020. nov. 3. 13:11
 17/39 anonim ***** válasza:
88%
Én mindenképpen elmondanám neki, joga van tudni róla. Lehet pozitívan fogadná.
2020. nov. 3. 13:13
 18/39 anonim ***** válasza:
62%
Miért ne mondanád el??Lehet tudnátok ezt(is) együtt csinálni:))Egyedülálló?
2020. nov. 3. 13:19
 19/39 anonim ***** válasza:
73%
Minden esetben, igen. Joga van tudni róla.
2020. nov. 3. 13:22
 20/39 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is az jutott eszembe, hogy elmondanám neki és hátha pozitívan fogadja.

Tulajdonképpen mondhatjuk itt, hogy miért nem védekeztél, stb... De az mostmár mindegy is.

Maximum nem akar ebben részt venni. De ha mégis és egyedülálló, akkor ki tudja... Tudom, ez olyan romantikus elképzelés, de végülis akár jól is alakulhat.

Becsüllek érte egyébként, hogy vállalod a babát!

2020. nov. 3. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!