Elmondanátok a gyereketeknek ha felnőtt, hogy anno az ovis csoporttársa nem elköltözött, hanem az anyját is és őt is megölte az apja?
Ha kérdezi.
De szerintem előbb a fülükbe jut, nem felnőttként fogja kérdezni.
Az ő szintjén el kell neki magyarázni. Nem könnyű, de szerintem jobb, mint hazudni és azután az egyik ovi társa felvilágosítja.
Óvónők is beszélgetnének a csoporttal, vagy egy pszichológust megkérni, hogy beszélgessen a gyerekekkel.
Kb 1 éve lehetett ez az egyik rokonunk csoportjában, közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy a költözéssel magyarázzák a gyerek eltűnését a többieknek (gyerek pszichológus is ezt javasolta, most hogy mondanád el egy kicsinek, hogy Pistike/Katika azért nem jön többé, mert az apukája megfojtotta? Saját apjukban hogy bíznának azután..)
Csak eszembe jutott és elmélkedtem, hogy vajon én pl mit tennék. Eléggé feledésbe merült a dolog amúgy, úgyhogy kétlem hogy előjönne a közeljövőben
Csak, ha mégis kiderül, szerintem rosszabb. A költözés helyett azt is lehetett volna mondani, hogy nagyon megsérült es meghalt.
Most akkor minden szülő aggódhat, hogy mikor borul a bili?
A pszichológus tényleg ilyet mondott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!