Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 43 évesen gyereket vállalni?

43 évesen gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Előre bocsájtom, hogy nincs pozitív tesztem, nem is merek csinálni, mert a gondolattól is kitör a frász. A mindig pontos ciklusom pár napja késik, semmi előjele nincs, hogy a kanyarban lenne. Én 43, a férjem 44, egy 12 éves fiunk van. Szerettünk volna másodikat, ezért sose védekeztünk. Mivel nem lett gyerek, gondoltuk nem lehet, az orvos is azt mondta, hogy ennyi év szabad szex után tuti meddő vagyok. Igazából egy idő után már nem is érdekelt minket a baba, boldogok vagyunk hárman. De most, valami baljós előérzetem van...csak pár napja késik, de szörnyen puffadok, émelygek, a méhemben enyhe görcsöket érzek egy hete, mint anno a terhességemnél. Megemlítettem a férjemnek, és óvatosan megkérdeztem, ha terhes vagyok, elvetetjük? Erre azt mondta, hogy kizárt, akkor fel kell nevelnünk! Ne értsétek félre, eddig soha nem fordult meg a fejemben abortusz, de a korom miatt meg vagyok rémülve teljesen. Persze nagy valószínűséggel túlparázom az egészet, és nem vagyok terhes, de így belegondolni nagyon gáz.
2020. okt. 20. 20:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
88%
Egy ismerősömnek papírja van róla, hogy meddő. 3 lombik gyerkőc után nemrég teherbe esett spontán, 40 évesen. Vannak csodák..
2020. okt. 20. 20:30
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
Természetesen nem vagy öreg, és bárhogy döntesz, jól döntesz, ez a te életed.
2020. okt. 20. 20:36
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

Én 39 éves vagyok, 6 hetes a mâsodik babám (az első 8 éves), szóval annyira nem sok év van köztünk. Nem érzem magam nagyikorúnak, az egy másik réteg ahol ebben a korban unokájuk van a nőknek.

Emellett azért ha nem akartatok már gyereket, akkor védekezni kellett volna, hiszen bármikor összejöhet(én nem menopauzára gondolnék még 43 évesen), mert ez nem játék. Amennyiben nem védekeznék és terhes lennék akkor pedig megtartanám.

2020. okt. 20. 20:37
 14/32 anonim ***** válasza:
92%
Pajzsmirigy alul működés,10 év szabad szex mert doki szerint nem tapadna meg.....Itt ül a karomon a 4 hónaposunk akit 40 évesen szültem:)Imádjuk,kár lett volna Őt kihagyni!!!!
2020. okt. 20. 20:40
 15/32 anonim ***** válasza:
77%
Elvetetnéd a gyereked azért, mert néhányan furcsán néznének rád? 43 évesen lehetne már kicsit nagyobb öntudatod. Amúgy meg a férjed világosan megmondta, hogy ha gyerek lesz, felnevelitek. Nincs értelme a kérdésnek azon túl, hogy kiírtad megadból a stresszt.
2020. okt. 20. 20:41
 16/32 anonim ***** válasza:
71%
A társadalom nem ítéli el, legfeljebb az egyes ember, az meg nem számít. Fehér Anna színésznő már 50 is elmúlt, amikor szült. Ha a magzat egészséges, ti is jó állapotban vagytok, akkor egy újabb gyerek csak megfiatalítja a szülőket.
2020. okt. 20. 20:42
 17/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszokat. Tényleg a para dolgozik bennem, ezért írtam ki ezt az értelmetlen kérdést. Amennyiben érdemleges fejlemények vannak, jelentkezni fogok.
2020. okt. 20. 20:55
 18/32 anonim ***** válasza:
54%

12 éves a nagy fiam, 24 hetes várandós vagyok. Nagyon várja a kistesót. A kisebbik fiam 8 éves, ő kerek perec kijelentette, vigyem vissza oda, ahonnan hoztam, neki nem kell 😅 de megszokta már a gondolatot.

Az, hogy 43 éves vagy, szerintem nem kizáró ok.

2020. okt. 20. 21:09
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

5-re:

"Szóval mennyire ítéli el a társadalom az idős anyukákat?"

Őszintén remélem, hogy nem ezen múlik, megtartjátok-e!

"A testvérek nagy korkülönbséggel szinte egykeként nőnek fel?"

Igen, 12 év korkülönbségnél ez abszolút igaz. Ettől persze még lehetnek jó testvérek, csak sosem lesznek egymás egyenrangú játszópajtásai. Mások lesznek a gondjaik, problémáik, nem egymással fogják azokat megbeszélni. Felnőve persze csökken ez a különbség.

"Mennyire befolyásolja az szülő nő kora a gyermek egészségét?"

Nyilván nem ez az ideális kor gyerekszülésre, de ez nem azt jelenti, hogy szükségképpen beteg gyereket kéne szülnöd. Irány a nőgyógyászod (amíg még be nem tiltják a magánpraxisát), ő megvizsgál és személyre szabottan tájékoztat a kockázatokról.

Amúgy, ha nem lesz kimutatott fejlődési rendellenesség, akkor természetesen szüld meg és neveljétek fel, ahogy a férjed mondta. Jó babázást kívánok!

2020. okt. 20. 22:40
 20/32 anonim ***** válasza:
76%
Tok mindegy, hogy ki mit gondol, az a lényeg, higy te meg a férjed akartok e gyereket. Nincs más kérdés.
2020. okt. 21. 06:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!