Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 43 évesen gyereket vállalni?

43 évesen gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Előre bocsájtom, hogy nincs pozitív tesztem, nem is merek csinálni, mert a gondolattól is kitör a frász. A mindig pontos ciklusom pár napja késik, semmi előjele nincs, hogy a kanyarban lenne. Én 43, a férjem 44, egy 12 éves fiunk van. Szerettünk volna másodikat, ezért sose védekeztünk. Mivel nem lett gyerek, gondoltuk nem lehet, az orvos is azt mondta, hogy ennyi év szabad szex után tuti meddő vagyok. Igazából egy idő után már nem is érdekelt minket a baba, boldogok vagyunk hárman. De most, valami baljós előérzetem van...csak pár napja késik, de szörnyen puffadok, émelygek, a méhemben enyhe görcsöket érzek egy hete, mint anno a terhességemnél. Megemlítettem a férjemnek, és óvatosan megkérdeztem, ha terhes vagyok, elvetetjük? Erre azt mondta, hogy kizárt, akkor fel kell nevelnünk! Ne értsétek félre, eddig soha nem fordult meg a fejemben abortusz, de a korom miatt meg vagyok rémülve teljesen. Persze nagy valószínűséggel túlparázom az egészet, és nem vagyok terhes, de így belegondolni nagyon gáz.
2020. okt. 20. 20:14
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%
Mi a kérdés?
2020. okt. 20. 20:16
 2/32 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem tavaly.
2020. okt. 20. 20:18
 3/32 anonim ***** válasza:
86%
Nem lehet menopauza? 40-45 körül jönnek általában az előjelei, ilyenkor még van ovuláció, de az addig rendszeres ciklus megváltozik.
2020. okt. 20. 20:20
 4/32 anonim ***** válasza:
43%
Én 40 felett nem szülnék.
2020. okt. 20. 20:20
 5/32 A kérdező kommentje:
A kérdésem a főcímben keresendő 😂, csak nem részleteztem. Szóval mennyire ítéli el a társadalom az idős anyukákat? A testvérek nagy korkülönbséggel szinte egykeként nőnek fel? Mennyire befolyásolja az szülő nő kora a gyermek egészségét?
2020. okt. 20. 20:21
 6/32 anonim ***** válasza:
20%
A 12 év korkülönbség nem gáz a gyerekek között, az viszont szerintem igen, ha egy kisgyerek anyja a nagymamája lehetne.
2020. okt. 20. 20:23
 7/32 anonim ***** válasza:
67%
Itt nem az elítélésről van szó. Hanem hogy mennyire van veszélyeztetve az a gyerek! Sem te, sem a párod nem vagytok 25-30 évesek. Nagyobb az esély rá, hogy a gyerek beteg lesz. De mi a fenéért nem veszel tesztet...? Mi az, hogy "félsz tőle"?? Aztán majd ha 2-3 hónap múlva látszik a hasadon, nem fogsz félni? Vagy mi van...? :D
2020. okt. 20. 20:24
 8/32 A kérdező kommentje:
A menopauzával kiegyeznék. A családunkban szinte hagyomány 40 felett vállalni a másodikat. Reméltem kimaradok ebből a körből.
2020. okt. 20. 20:24
 9/32 A kérdező kommentje:
Látom nem kellett volna feltenni ilyen kérdést. Már le is nagyiztak. Tudom, hogy sok helyen ilyen korú nő már nagymama, de azokat a helyeket csak a tévében szoktam látni szerencsére.
2020. okt. 20. 20:28
 10/32 anonim ***** válasza:
91%
Csinálj egy tesztet, aztán ha aktuláis lesz a kérdés, válszolok rá :)
2020. okt. 20. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!