Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem felelőtlenség 45 éves...

Nem felelőtlenség 45 éves nőnek első gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Ismerősöm. Nem volt még vetélése, semmi. Egyszerűen túl önző volt egy gyerekhez, fikázta a szülőket vagy 25 évig. Ő inkább világot lát és élvezi az életet.

Pár éve súlyosan elhízott, egészségügyi problémái is lettek (vérnyomás, visszér, izületek). Nem tudom hogyan, de összejött nekik a dolog, most szült. Bár a pasi fiatal bika, 28 éves.

Most már azt kiabálja, hogy 40 alatt nem szabad gyereket vállalni, mert addigra érik meg az ember és élte ki magát. Aki korábban vállal, azt ő nem is érti és csak rosszat tettek a gyerekkel.

Nem felelőtlenség ennyire öregen egy első gyerek? Állítólag már most házvezetőnő és valami segítő anya szolgáltató van náluk napi 8 órában amíg a pasi dolgozik. Szerintem nem teljesen normálisak. Nem zavarja az ilyet, hogy már az oviban is a nagymamának hiszik majd? Meg hogy ő nem nagyon lesz nagymama? Jó ha megéli ilyen állapotban a gyerek 18 éves születésnapját.

Ismertek ilyet? Milyen gondolkodás ez?

2020. okt. 4. 17:52
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
De ő bizony beledumálhatott 25 éven át, jó hangosan, hogy mindenki milyen hülye hogy gyereke van és neki nem kéne ilyen teher, meg milyen idegesítő egy kisbaba. Ezt lehetett kiabálni, ehhez joga volt. Nekem semmi.
2020. okt. 4. 18:35
 12/32 anonim ***** válasza:
72%

Őszintén nekem leginkább az jön le, hogy mindketten nagyon ítélkezőek vagytok és egyikőtök sem lett szimpatikus a szememben, de ezen kívül mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Jó, valószínűleg ha ennyi idősen becsúszik egy gyerek, nem mondanám, hogy tartsa meg, de ha egy nő nagyon akar gyereket de úgy hozza az élet, hogy 45 éves koráig nem jön össze, nem mondanám azt, hogy hagyjon fel.

Az hogy túl önző volt a gyerekhez csak azért mert utazni akart meg világot látni tipikus lehúzó szöveg általában olyan nők szájából, akik semmi másra nem tudnak büszkék lenni egész életükben, csak a gyerekeikre és ezért lenéznek mindenkit, akinek nincs. Teljesen felesleges ilyeneket mondani: van, aki még nem akar gyerelet, van aki soha nem akar és ezek ugyanolyan valid döntések, mint az, ha valki az egész életét az anyaságra teszi fel.

Persze ő sem jobb hogy eleinte fikázza a szülőket, majd később kijelenti, hogy korábban nem elég érett hozzá az ember, csak azért, mert ő maga későn ért meg.

Egyik oldalról sem értem, hogy miért kell ennyire ítélkezni mások felett. Az, hogy ki mikor áll készen a gyerelre, az mindenkinek a saját egyéni döntése és senki más nem tudja jobban megállapítani, mint az illető saját maga.

Ez az "óvodában nagyszülőnőnek hiszik" meg hogy akár meg is halhat mielőtt unokája születne szerintem elég gyenge érvek, és nagyon nem ezek alapján kellene a gyereknevelésről dönteni. Senkit nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, azt pedig lehetetlen megjósolni, hogy feltételezetten mi történik a következő 20 évben. Lehet, hogy az én gyerekem majd nem akar saját családot, és akkor én sosem leszek nagymama, mindegy meddig élek.

Nekem két aggályom van a késői szüléssel kapcsolatban. Az egyik pusztán orvosi, miszerint nagyobb az esélye a komplikációknak, beteg gyereknek, stb. A másik meg inkább az energia: 20-on/30 évesen az embernek még elég energiája van egy gyerekhez a 40-esek már szellemileg és fizikailag kevésbé bírják, sokszor túl fáradtak/türelmetlenek egy gyerekhez. De ez is egy olyan kérdés, amit az ismerősöd valószínűleg átgondolt és tudomásul vett és ennek ismeretében hozta meg a döntést.

2020. okt. 4. 18:37
 13/32 anonim ***** válasza:
23%

Nem az anyja lesz a gyereknek, hanem az öreganyja.

Nekem volt egy osztálytársam, akit az anyja 37 évesen szült. Ő is volt, hogy szégyenkezett milyen öreg az anyja a többiekéhez képest, hát mit szóljon az, akinek általánosban majdnem 60 lesz az anyja.

2020. okt. 4. 18:43
 14/32 anonim ***** válasza:
35%
Jóhogy nem már 50 évesen divat szülni
2020. okt. 4. 18:45
 15/32 anonim ***** válasza:
42%
De igen ! Egy tinédzsernek minden vágya egy öregasszonyt pelenkázni.
2020. okt. 4. 18:51
 16/32 anonim ***** válasza:
72%
Neked miért fáj,hogy mit csinál a testével és mi lesz a számodra total vadidegen gyerekével? Törődj a magad dolgával, van min dolgoznod, kezdheted a rosszindulat kezelésével.
2020. okt. 4. 18:52
 17/32 anonim ***** válasza:
63%

Ja értem, és akkor neked jogod van vadidegen embereknek szidni őt a háta mögött és kiteregetni az életét. Mégis mi közöd van hozzá?!

A “dehát ő is csináltaaaaa” kisiskolában elfogadható érv. De te felnőtt vagy vagy mi.

Egyébként szívesen meghallgatnám az általad a sárga földig lehordott “öregasszony” verzióját is, főleg a fiatal szülők állítólagos leszólásáról. Csak hogy véletlenül se gondoljam azt, hogy netán ezek a kedves emberek csesztették őt huszon-harmincévesen, hogy ugyan miért nincs még gyereke...

2020. okt. 4. 18:53
 18/32 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem is öreg már egy 45 éves szülni. Nem lennék a gyereke helyében.
2020. okt. 4. 18:59
 19/32 anonim ***** válasza:
44%
Elsőt? Sokadikat is felelőtlenség már ennyi idősen. 37 vagyok, a negyedik gyermekemet várom, számomra már ez is necces. Az elsőt 25 évesen szültem.
2020. okt. 4. 19:07
 20/32 anonim ***** válasza:
79%

13

Engem pld 18 évesen szült anyu, ennek ellenére volt olyan időszak kamaszkoromban mikor szégyeltem.Pedig csinos,fiatal 32 éves anyukám volt.Sőt most 58 évesen is jó kondiba lévő(ami sok 20 évesről nem mondható el) anyám van.Ez nem a kor miatt van, hanem mert minden tininél bejön, hogy ő már nagylány, az anyja meg még gyerekként kezeli, mert az is.Ez a korszak elmúlik és felnőtté válva már azon szégyenkezik, hogy valaha szégyenkezett.Már ha valaki jól neveli a gyerekét.

Ahogy előbbre már írtam, szerintem sem ideális kor, viszont van egy fiatal apuka, aki ha bármi van bőven fel tudja a gyereket nevelni.

2020. okt. 4. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!