Gyereket szülni a semmire csak szerintem felelőtlenség?
*Én sem
Ezt nyugodtan megmondanám neki is.
Igen, szerintem is felelőtlenség!
De ez a szegény gyerek... ha nem adsz nekik tápszert, akkor nem is eszik vagy mi? :///
Akik így vállalnak gyereket általában pont azt használják ki, hogy úgyis megszánja a gyereket valaki.
Vagy egyszerűen buta ahhoz, hogy előre felmérje, el tud-e tartani egy gyereket.
Nekem rengeteg tejem van, megcsináltattam az összes vizsgálatot a tejadáshoz. Van egy nagyon szegény (magyar) család az egyik szomszédos faluban. Tápszeres a baba. Mondtam, hogy odaadom szívesen a fagyóból a kb. 20 liter tejet (védőnő segítségével), ki is visszük nekik. Nem kellett... Akkor az ilyenen, hogy segíts? Mondjuk értelmes magyar anyuka is volt, aki azt mondta inkább tápszerezi, de mindegy. A tejtesónk anyukája meg össze teszi a két kezét, hogy anyatejet adhat a gyerekének, na de ez már nem ide tartozik.
4, ezt azért nem róhatod fel neki. A többség nem szívesen ad női tejet, ha tápszerre is van pénze. Mert nem anyatej, ami nem az anyától van. Pont az hiányzik belőle, ami az anyatejet jobbá teszi a tápszertől. Az ÉDESanya immunanyagai illetve nem is az adott baba aktuális életkori sajátosságai szerinti, ha a leadó babája más korú.
A tápszer a második legjobb lehetőség az anyatej után.
A női tej csak a harmadik.
Én nem szoktam ezzel foglalkozni, mert csak felhúzom magam, ha azt látom, egy gyerek szenved a szülők hülyesége miatt, de ma reggel nagyon kiakadtam a buszon. Anyuka kb 17-18 éves lehetett,"apuka" jó harmincas, pici baba a kocsiban. Párbeszéd: Apa:"Nincs pénzem, nem érted!?" Anya:"Most nem tudok adni, kell még venni erre a hónapra 1 csomag pelenkát meg a tápszer is kevés lesz."
Apa:"Na jó, de a következő Gyesből adsz egy tízest, elvégre nem a jóisten csinálta neked ezt a gyereket!"
Olyat lekevertem volna neki. Értitek, nem hogy azon agyalna hogyan tehetné jobbá a gyereke életét vagy valami. Neeem, neki is jár a gyesből, hisz volt olyan"kegyes", hogy gyereket csinált annak kislánynak.
Más mikor itt olvas, vagy hall valahol ilyet az ember.
Élőben látni nagyon idegesítő volt.
Na mindegy, csak eszembe jutott erről a kérdésről, mert jól felhúztam magam.
Az összetétel már 1 hónap különbségnél se felel meg tökéletesen. A "súlyos allergiások"? Kicsit konkrétabban? Pont az anyatejnél összetételi változékonysága (a leadó saját ételfogyasztása) miatt rizikós allergiában.
Itt a PIC-en egyáltalán nem használnak női tejet. Ha az anyuka nem tud fejni, csakis koratápszert adnak.
Nektek nincs más dolgotok, mint ezen mérgelődtök? :)
Én hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozom, láttam már karón varjút...nem is egyet. Ilyen az életstílusuk, ha fejre állsz se fognak megváltozni. Van ahol az újszülött együtt alszik a 8 éves kistestvérével, van ahol a 3 hónapost egyedül hagyják, mert "nm csinál semmi rosszat". Olyan is van, hogy a kaját, ruhát, amit kiviszünk nekik, egy másik faluban eladja szivarét...
Hiába mérgelődünk, van, amin nem tudunk változtatni. Az ilyennek meg beszélhetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!