Ha rám hallgatsz akkor te is fogadsz nőgyógyászt, mert sokkal megnyugtatóbb egy olyan embernél szülni aki végig kíséri a terhességed 9 hónapját.
Üdv,
36 hetes kismama
2008. szept. 23. 09:10
2/30 anonim válasza:
Dehogy felelőtlenség! Nekem sem volt fogadott dokim, egy fillért sem fizettem senkinek, és maximálisan meg voltam elégedve. Az ügyeletes orvos szinte végig bent volt, attól kezdve hogy burkot repesztett. Gondolj bele, aki neked az ügyeletes orvos, az másnak a fogadott orvosa, tehát nem jelenti azt, hogy ő egy rossz orvos.
Azt a pénzt meg, amivel az orvos zsebét tömnéd, inkább a babádra költsd, azt hiszem, neki több mindenre van szüksége mint az orvosnak, aki amúgy is kap fizetést.
2008. szept. 23. 09:23
3/30 anonim válasza:
szerintem nem az.ez a dolguk és vagy szivvel-lélekkel csinálják vagy pénzért. aki az utobbi, szoval hagyjuk. elöfordulhat az is, hogy találsz egy tündéri dokit és minden pénzt megér neked, csakhogy nála szülhess és van rá 50- 70 ezer forintod, de hidd el ha ügyeletre mész ott is ellátnak majd vagy kedvesen vagy kötelességtudoan. 2-dik babámat várom de én nem fogadtam dokit,segitsenek világra hozni a kicsit, ez a dolguk. 38 hetes kismama
2008. szept. 23. 09:24
4/30 anonim válasza:
Szerintem meg egyáltalán nincs is jelentősége, sőt pénzkidobás orvost fogadni... Van most hova raknod a pénzed nem? Esetleges hibákat elkövethet az ügyeletes orvos és a fogadott is! Sőt, én már olyat is hallottam, hogy jobb az ügyeletesnél szülni, mert sokkal kipihentebb mint a fogadott doki aki szülésről szülésre rohangál. És nem is lehet rá mérget venni, hogy hozzád is odaér... Nem egy ilyen eset volt... És a legtöbbet ugyse az orvos végzi el egy szülésnél, hanem a szülésznő.
2008. szept. 23. 09:24
5/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Még csak 14 hetes vagyok, és mindenki azzal a kérdéssel bombáz, hogy kinél fogok szülni. Fogadott orvosnál is sok olyat lehet hallani, hogy pontosan akkor nyaral vagy siel amikor szükség lenne rá. És olyan is van, hogy az ügyeletes doki nagyon lelkiismeretes. Még gondolkodom.
2008. szept. 23. 09:28
6/30 anonim válasza:
Örömmel látom, hogy egyre többen vagyunk olyan kismamák akik nem vagyunk hajlandóak fizetni egy olyan dologért amiért amugyis fizetünk eleget (TB). De ezt sajnos mi rontottuk el!!! Az ügyeletes orvosnak majd ugyanugy el kell téged látnia szülésnél mintha fogadott orvosod lenne. Legfeljebb a következő napokba már nem fog ott nyalizni az ágyadnál, hogy hogy vagy,aminek lehet, hogy akkor még örülni is fogsz. Én pénteken töltöm a 40. hetet, nincs fogadott orvosom és egyáltalán nem izgulok amiatt, hogy az ügyeletesnél fogok szülni. Azt a pénzt meg amit a fogadott orvos elkért volna, azt mindet a babámra költöttem.
2008. szept. 23. 09:34
7/30 anonim válasza:
Szerintem érdeklődj a környezetedben a már tapasztalatokkal rendelkező kismamáktól, anyukáktól, mert véleményem szerint ezt kórháza válogatja. Én olyan helyen szültem, ahol köztudott, hogy ha nincs fogadott dokid tojnak a fejedre. Nekem volt, nagyon kedveltem, lelkiismeretesen végezte a munkáját, bármikor hívhattam, a szülésem kezdetétől a végéig ott volt, nekem ez sokat jelentett. Viszont, amikor szültem a mellettem fekvő kismama felett vitatkoztak az orvosok, hogy ki császározza meg, mert nem volt fogadott orvosa. Hát ez nem szerettem volna átélni....
2008. szept. 23. 09:39
8/30 anonim válasza:
Amikor a terhességet megállapították, megkérdeztem a doktor urat, hogy vállalná- e a terhességet és a szülést. Azt a választ kaptam, hogy igen, vállalja, de megmondja nekem őszintén, hogyha beindul a szülés és nem ő az épp ügyeletet adó orvos, akkor semmit sem tehet értem. Esetleg bejöhet asszisztálni a másik orvosnak, de azt meg minek?
Ezért aztán nem fogadtam orvost.
Az első szülésemnél fogadott orvosom volt, akkoriban még bármikor belehetett hívatni. Amikor megindult a szülés, az orvosom megjelent. hű orvosként jött közel 40 fokos lázzal, csöpögő orral, alig látott ki a szemén, alig állt a lábán. Így természetesen nem vehetett részt a szülésen. Az ügyletesnél szültem, aki nagyon emberséges és nagyon kedves volt.
2008. szept. 23. 09:44
9/30 anonim válasza:
Mivel én 4 kórházat jártam végig terhességem alatt költözésből kifolyólag, eszem ágában sem volt orvost választani, na meg nem is fizetnék neki azért, hogy ellása azt, amiért fizetést kap. És örülök, hogy most egyre többen gondolják így. Amúgy egyre több kórázban él az is, hogy csak az ügyeletes lehet bent, tehát hiába van fogadott dokid, ha nem ő "rendel" nem lehet bent.
Én maximálisan meg voltam elégedve, sőt, kellemesen csalódtam . A szülés után a doki 3 napig bejött, megnézett engem is, és a babát is.Imádtam:-))
Szóval ne félj, így van, költsd inkább a babádra a pénzt:-)
2008. szept. 23. 10:17
10/30 anonim válasza:
NEM NEM NEM!
Én sem fogadtam orvost és úgy gondolom nincs is rá szükség! Azon a helyen ahol szülni fogok az nem magánklinika, tehát a szülés tarifályát én már kifizettem a 17 év alatt, amióta dolgozom, szerencsére eddig nem kellett igénybe vennem semmilyen ellátást. Különben is milyen dolog üzérkedni egy olyan helyen, amit az én pénzemből tartanak fenn. Tehát ha nem lenne ilyen elterjedt ez az orvosfogadósdi, akkor ilyen kérdéseken nem is kellene törnünk a fejünket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!