Felelőtlenség fogadott nőgyógyász nélkül szülni?
Én beteg vagyok???Na, épp erről a hangnemről beszéltem...
De akkor megpróbálom másképp megfogalmazni, hátha így érted:
Nem tudhatod előre, hogy mi fog történni a szülőágyon, ahol te egy kis nulla vagy, egy kiszolgáltatott lény, akinek az jár a fejében, hogy a gyermeke egészségesen néhány órán, percen belül világra jöjjön.
De ha bármi komplikáció lép fel, és ott az orvosod, akiben bízol, és ez kölcsönös (legtöbbször azért az), akkor jobb esélyed és esélyetek van a túlélésre, mint annak, akinek csak egy "légből kapott"orvosa van.
Legalábbis felénk ez a tapasztalat, dehát nem erről szól ez az oldal, hogy a tapasztalatokból aztán merítkezik a kérdező, és döntést tud hozni???
Persze, persze, kórháza válogatja, de ha a kérdező erre lenne kíváncsi, akkor ezt magától is tudja, szóval nem kérdezett volna...
Ott, ahol egy illetve kettő élet múlhat akár 30 másodpercen, olyan esetben én nem vagyok egy kockáztatós fajta, én akkor vagyok nyugpdt, ha elmondhatom azt, hogy én megtettem, amit lehetett.
Ez nálam ugyanolyan, mint egy vizsga, minden tételt megtanulok, aztán, ha úgyis megbuktatnak, akkor nem őrlöm magam, hogy bennem van a hiba.
Persze ezt 2 élettel párhuzamba rakni eléggé sánta példa, beismerem, de mindenre fel kell készülni. Ahogy aggódunk, amióta csak megláttuk a pozitív tesztet, hogy BÁRMI jöhet a jövőben, ugyanúgy benne van ez a pakliban a szülőágyon, csak ott már minden sokkal kockázatosabb és életveszélyesebb.
Akkor te most jó pár embert riogatsz,ugye tudod,a mai világba 10ből 7embernek van fogadott orvosa!!!!Amiről te irsz,nem álltalánisítható,én még nem hallottam ilyenről,olyanról viszont már igen,hogy a fogadott orvossal volt probléma.Van amibe igazad van,de sok mindenbe bő a fantáziád.Lehet nálatok ez a szokás,nem tudom merre laksz,de nem is igazán érdekel.Nálunk szerencsére nincs ilyen,abba a korházba ahol szülni fogok,lelkiismeretes orvosok vannak,és szerintem több helyen van ez igy!Sajnos nem egy embertől hallottam,hogy fogadott orvosa volt,aztán ilyen olyan ürüggyel nem ment be a szülésre...közeli környezetembe,aztán végül is ügyeletes orvosnál szült,és azt mondta le a kalappal elöttük :)És itt ez az álltalánosítható.Nem az,hogy akkor mentenek meg ha gyorsan a zsebébe dugok pár 20ezrest...
Olvasd végig az irásokat,kik vannak többen akiknek fogadott orvosa van vagy aki ügyeletes dokinál fog szülni...Ennyi.Többet e témába nem irok már neked...ez az én véleményem,az a tied :)
Csak érdekességként. Akár a vitázóknak, akár a kérdezőnek:
Amikor kórházba kerültem, a fogadott orvosom beteg lett, de ezt már írtam az első oldalon.
A keringésem összeomlott, válságos helyzetben toltak a műtőbe. A babám beszorult, én pedig megszűntem élni.
Visszahoztak. Klinikai halál állapotába kerültem, de visszahoztak. Nem az orvos hibája volt. Nem ő hagyott "meghalni", mindent, sőt, még annál többet is megtett értem. Szülés után is bejárt, amíg a kórházban voltunk és leült az ágyam szélére. Beszélgetett velem, kérdezte, hogy vagyunk. Még mielőtt valakiben felmerülne, hogy biztosan akart tőlem valamit, hát nem! Egy idős bácsiról van szó. Lehet, épp nyugdíj előtt volt már. És mindenkivel ugyanolyan kedves volt. Nem tett kivételt. Azzal az anyukával is emberként viselkedett, akinek volt fogadott orvosa.
Mellesleg,.. 15-órát vajúdtam a műtét előtt. Néha beugrott egy-egy orvos, aki az osztályhoz tartozott, de igazából a szülésznő volt mellettem. Ő volt az, aki segített, és aki értesítette azt az orvost, aki "elvállalt", a bajról.
Anyukám nézeteit osztom és a saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy annak a babának ki kell jönnie, vagy így, vagy úgy.
Egyébként szintén tapasztalat, hogy szüléskor az ember lánya hyperszuper érzékeny és minden mozdulatot eltárol az agya. Ilyenkor könnyebben sértődünk, nem is csoda.
Ritka sz*r dolog az egész, de nagyon-nagyon megéri.
Boldog babavárást, könnyű gyors szülést!
29 hetes mami
Látod, te a saját kórházadban szerzett ismereteidet, tapasztalataidat meséled el ezen az oldalon, én meg az én saját kórházam tapasztalatait! Hogy ilyen is megtörténHET, mert már megtörténT!
Sajnálom, hogy egyikőtök sem fogta fel, akit írtam, gondolom én a becses 33%-ból, de majd ha ilyen helyzetbe kerültök, visszasírjátok még a soraimat... Persze nem kívánom senkinek.
A barátnőm a kiírt időpont előtt 3 nappal azt mondta, mindenkinek iylen gyönyörű terhességet kíván, mint amilyen neki volt. Aztán mi lett belőle? Nem indult meg a szülés, semmi fájás, semmi nem jelentkezett a kiírt időpont után 15 nappal sem. Na, ki gondolta volna előre? Esetleg a Jóisten, de a leendő anyuka nem hinném... Kívánom, hogy ne kelljen megértenetek, amiről beszélek!
De attól még, hogy nem az az általános, amit írok, attól még egy IGAZ történet, de már bánom, hogy megosztottam..., nem volt még iylen tapasztalatom ezen az oldalon, hogy ennyire ne TISZTELJÉK a másik ember TAPASZTALATÁT... :((
pffff... elképesztő... ide se jövök többet... csak az jó, amit hallani szeretnétek? akkor minek kérdeztek?...
A teherbeesés-nél is ugyanez van... Ha azt írom, hogy lehet, hogy baba, akkor 100%. Ha azt, hogy én is jártam már így, és nem volt baba, akkor a béka segge alá...
Szánalmasak vagytok.
szia! nekem fogadott orvosom volt, mert én egy olyan ember vagyok, akinek fontos, h valakihez időről időre elmegyek és megbeszéljük az engem foglalkoztató kérdéseket. ezért én hajlandó vagyok fizetni, és magánrendelésre járni. tudom, h ott van ideje rám, nem kell órákat várni a kórházban,emrt ppl, a vizit elhúzódik. én nme vagyok türelems ember és ha nekem valaki azt mondja, h háromra menjek,a kkor nehezen tűröm, h órákig kell várni. a kórházban sajnos ez előfordul, míg a magánrendelésen nem. lehet, h szerencsés voltam a két terhességemmel és a dokimmal, de soha nem kellett órákat várnom. és nem paterolt ki a gyors vizsgálat után, hanem mindent meg tudtunk beszélni. ha elutazott, akkor mindig előre szólt, egyszer volt, h konferenciára kell mennie, de ha mégis hamarabb jönne a baba, akkor nyugodjak meg és egy másik doki gondjaira bízott. bemutatott neki stb. vagy volt olyan, h elutazott a világ végére, de megnyugtatott, h ne aggódjak, a kedvemért három óra alatt bárhonnan előkerül. szóval mindent megbeszélt velem. de mivel egy lelkiismeretes orvos, tudom, h ügyeletesként és ismeretlenül is bárkinek szívesn ajánlanám, mert nem a pénzre hajt. de magánpraxist tart. én éltem a lehetőséggel, mert fontos volt, h tudjam, ki lesz ott a szülésnél. mert, ha valaki orvost választ, persze, h elvárja, h ott legyen.
de én ilyen ember vagyok, nekem ez ad biztonságot. vanakinek a fogadottt szülésznő vagy dúla fontos, a doki személye pedig egyáltalán nem. nekem szent és sérthetetlen, amit egy orvos mond, nekem ő a fontos.
szóval szerintem neked kell eldöntened, h neked mi a fontos, melyik személy jelenléte, vagy úgy gondolod, h tök mindegy, h ki van ott, a baba, akkor is elő fog bújni :)
egyáltalán nem felelőtlenség - hála a jó égnek ma már mindenki maga döntheti el, h várhatóan a szülés alatt neki mi lesz a legjobb. és mivel életed első csodáján mész keresztül, ezt neked kell végigélni, ne hagyd magad befolyásolni a környezetedtől.
számomra a fogorvos, a nőgyógyász és a kozmetikus nem mindegy - én eszerint élek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!