Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gyereket szülni a semmire...

Gyereket szülni a semmire csak szerintem felelőtlenség?

Figyelt kérdés
Egyik jó ismerősöm gyereket vállalt úgy ,hogy éppen megélnek alap dolgokat nem bírnak meg adni a gyereküknek .Mindent kérnek szó szerint .Ide is jár kéregetni és még van pofája kritizálni ,mert nyilván valóan irigy ,hogy én mindent meg tudtam adni a gyerekemnek .Még tápszert is jár kérni...:(
2016. márc. 22. 08:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%

"Ki kaphat anyatejet tb támogatással?

Az anyatej ellátás az egészségbiztosítás természetbeni ellátása, a csecsemőnek járó egészségügyi szolgáltatás. A baba a fekvőbeteg gyógyintézeti kezelése alatt, illetve a járóbetegként ellátott csecsemő is jogosult a társadalombiztosítási támogatással nyújtott anyatejre, a következőkben részletezett feltételek teljesülése esetén.

Az egészségbiztosítás keretében akkor jogosult a csecsemő az anyatej ellátásra, ha az anya saját tejével nem tudja táplálni és a baba koraszülött, vagy kis súlyú – 2500 g testsúly alatti – újszülött.

Az érett újszülött és a csecsemő akkor jogosult a támogatott anyatej ellátásra, ha súlyos táplálkozási allergiában, felszívódási zavarban, vagy hasműtéttel járó fejlődési rendellenességben szenved és az anya nem tudja őt saját tejével táplálni.

Az a csecsemő is jogosult a támogatott anyatej ellátásra, akinek az anyja

fizikailag alkalmatlan az anyatejjel való táplálásra,

olyan fertőző betegségben vagy mérgezésben szenved, amely a csecsemő egészségét veszélyezteti,

olyan gyógyszert szed, amely szedése a szoptatás időszakában ellenjavallt,

súlyos, gyakori tudatvesztéssel járó állapotban van,

pszichés állapota a szoptatást lehetetlenné teszi,

a szoptatás időszakában meghalt, vagy

a gyermeket elhagyta.

Fenti esetekben a csecsemő 8 hónapos koráig a súlyától függetlenül a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátása során, továbbá járóbeteg-szakellátása során a gyermekgyógyász szakorvos, illetve a házi(gyermek)orvos rendelése alapján jogosult a térítésmentes anyatejellátásra."

2016. márc. 22. 10:27
 12/22 anonim ***** válasza:
69%

Hát 4-es, gondolj ,amit akarsz, én is inkább tápszert adtam a babámnak, mint egy vadidegen valaki tejét, aki ki tudja, hogy tárolta, fejés után mikor fagyasztotta le, lehet összeöntögette a frisset a régivel, lehet, a tisztaságról is más fogalmai vannak, mint nekem, talán gyógyszer szedett, cigizett...de ha ezeket ki is szűrik vizsgálattal, ugyan mitől jobb annak az anyának a teje, aki mondjuk színezékes, tartósítószeres hulladék szemét kaján él, virslin, margarinos kenyéren, gyorskaján mint mondjuk egy tápszer, ami bevizsgált, tiszta, pontos lejárati ideje van, hipoallergén és minden adagjában ugyanannyi tápanyag, zsír, vitamin van?

Nekem eszembe se jutna idegen nő tejét adni a babámnak, max. akkor, ha nem lenne más lehetőség. Ezt az anyatej dolgot annyira szeretnék nyomatni, felhabosítani, de nem nagyon jön össze, rengetegen vélekednek hozzám hasonlóan.

Nem kell azt hinned, h te az anyatejjel valami istentudja milyen csudát állítasz elő, csak egy kaja, a te gyerekednek lehet a legjobb, de lehet, h még neki sem, csak mivel nem vizsgálták, nem tudsz róla.

2016. márc. 22. 14:01
 13/22 anonim ***** válasza:
83%
Egyetértek #12.
2016. márc. 22. 14:12
 14/22 anonim ***** válasza:
36%
Jah, ne gyere az immunanyagokkal, a tejleadóban hőkezelik a tejet, szóval az immunanyagok elpusztulnak. A cigizős anyától meg konkrétan hányni tudnék, h mindig cigiszaggal jár-kel,ki tudja, h fordít-e kellő gondot a kézmosásra fejéskor vagy nekiáll simán cigizés után, mert hát benne fel se merül, h ez valakinek undorító. Jó is a nikotinos tej, nekem ezek után meg nem magyarázná senki, h az ilyen tejjel jobban járna a babám, mint a tápszerrel.
2016. márc. 22. 14:12
 15/22 anonim ***** válasza:
42%
Háztól-házig oldjuk meg, tehát látja a másik anyuka, hogy kitől viszi. A gyereke tehéntej allergiás, megy a hasa az összes hypoallergén tápszertől meg tele van kiütéssel. Mióta anyatejet ad neki, minden panasza elmúlt. De hagyjuk, nem lehet veletek értelmesen beszélni... A helyi gyermekfőorvos csak annyit szokott a tápszeres anyukáknak mondani, hogy műanyaggal etetik a gyereküket...
2016. márc. 22. 15:44
 16/22 anonim ***** válasza:
23%
Hát egy tejallergiás babának nem is HA tápszer való (hanem pepti, pregomin). Amelyik "fő"orvos ezzel nincs tisztaban, az vissza is adhatja a diplomáját.
2016. márc. 22. 17:21
 17/22 anonim ***** válasza:
53%

jaj, 15-ös tudom, már ki vagy, te minden kérdésnél ezzel az állítólagos gyerek főorvossal jössz, az összes butaságodat ezzel támasztod alá.

Ilyet nem mond, pláne nem főorvos, h a tápszer műanyag, hiszen mki tudja, h tehéntejből készül, a gyártás során kivonják belőle a baba számára emészthetetlen összetevőket. Szó nincs műanyagról. CSak azért mert srerre végződik, még nem olyan, mint a gyógyszer, vegyszer :D

2016. márc. 22. 18:56
 18/22 anonim ***** válasza:
19%
*szerre
2016. márc. 22. 18:59
 19/22 anonim ***** válasza:

[link]

De ti úgyis professzorok vagytok, jobban tudjátok...

2016. márc. 23. 08:18
 20/22 anonim ***** válasza:

19,

Te meg a bevizsgalatlan feketen ertekesitett valadekod...

[link]

2016. márc. 23. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!