Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem felelőtlenség 45 éves...

Nem felelőtlenség 45 éves nőnek első gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Ismerősöm. Nem volt még vetélése, semmi. Egyszerűen túl önző volt egy gyerekhez, fikázta a szülőket vagy 25 évig. Ő inkább világot lát és élvezi az életet.

Pár éve súlyosan elhízott, egészségügyi problémái is lettek (vérnyomás, visszér, izületek). Nem tudom hogyan, de összejött nekik a dolog, most szült. Bár a pasi fiatal bika, 28 éves.

Most már azt kiabálja, hogy 40 alatt nem szabad gyereket vállalni, mert addigra érik meg az ember és élte ki magát. Aki korábban vállal, azt ő nem is érti és csak rosszat tettek a gyerekkel.

Nem felelőtlenség ennyire öregen egy első gyerek? Állítólag már most házvezetőnő és valami segítő anya szolgáltató van náluk napi 8 órában amíg a pasi dolgozik. Szerintem nem teljesen normálisak. Nem zavarja az ilyet, hogy már az oviban is a nagymamának hiszik majd? Meg hogy ő nem nagyon lesz nagymama? Jó ha megéli ilyen állapotban a gyerek 18 éves születésnapját.

Ismertek ilyet? Milyen gondolkodás ez?

2020. okt. 4. 17:52
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
61%
Inkább ez mint 30 évesen nagyapa lenni 10 unokával :D
2020. okt. 4. 18:04
 2/32 anonim válasza:
77%
Az ő élete, ő éli. Ha bevállalja... akkor az ő dolga. Amúgy 45 év az már nem ideális a szüléshez.
2020. okt. 4. 18:08
 3/32 anonim ***** válasza:
84%

Hát azért nem mondanám őt annyira öregnek, viszont gyerek szempontjából egy picit az. Amúgy ennyire súlyos a helyzet? Mármint, hogy "Jó ha megéli ilyen állapotban a gyerek 18 éves születésnapját". Mert na, attól még, hogy az ember túlsúlyos, vérnyomás problémák, meg ilyenek, attól még nem feltétlen kell temetni. Szóval gondolom ő már extrémebb eset? Ha igen, akkor nem ártana összeszednie magát, pláne, hogy egy gyerek sok energiát felemészt, és ha már van ott a házban házvezetőnő és segítő anya szolgáltató (nem is tudom, hogy ez mi :D), akkor nem hiszem, hogy olyan sikeres anya lesz. Mármint, ezekből úgy tűnik nekem, hogy nem annyira aktív. Amúgy szerintem korban ez még nem olyan durva. Hány olyan van, hogy fiatal nő összejön idősebb pasival, aki van vagy 60-70, és összejön a gyerek. Ott a szomorú az egész, mert a 60-70 már tényleg nem olyan fiatal, jó ha megéli azt, hogy a gyerek betölti a 10-15-öt.

Meg na, nem mindenkinek fontos a nagymamaság. Nekem pl. édesapám mondogatja mindig, hogy neki nem kell unoka... hát, lesz, mert ez nagyon nem az ő döntése, de mindegy is. :D Szóval na, nem mindenkinek olyan fontos ez, ember válogatja.

Szóval összefoglalva, a 45 éves kor még nem olyan durva. Ha egészségügyileg bajban van a kedves ismerősöd, akkor ideje összeszednie magát, hogy rendes időskort élhessen meg.

2020. okt. 4. 18:08
 4/32 anonim ***** válasza:
50%

De.

- Nagyobb a kockázat a gyerek bajaira.

- Nagyobb a kockázat a nő bajaira.

- És ugye az öregedés. Mire a gyerek 20 lesz, anyuka...igen, 65. Ha még él.

2020. okt. 4. 18:15
 5/32 anonim ***** válasza:
88%
Nem gondolom, hogy ideális de van aki valóban akkor érik meg rá.Meg olyan is aki akkor talál párt magának.Én nem mernék már 40 felett belevágni,de az egy dologba de ez én vagyok, nem lett előbb gyerekem.Az ismerősodnek van párja, ahogy írod fiatalabb.Ha esetleg úgy adódik nyilván nem maradna egyedül a gyerek.
2020. okt. 4. 18:16
 6/32 anonim ***** válasza:
66%
De az, bár ott a fiatal bika pasija.
2020. okt. 4. 18:16
 7/32 anonim ***** válasza:
69%

Én annak tartom több szempontból társbetegségek nélkül is, de más élete felett nem rendelkezem.

Ennyi idősen nagyjából a gyerekeim továbbtanulásán meg önállósodásán fogok aggódni, nem pedig pelenkatípust tesztelni és biliztetni.

2020. okt. 4. 18:21
 8/32 anonim ***** válasza:
54%
Az a világtrend, hogy a gyerekvállalás egyre jobban kitolódik és ez néha ennyire szélsőséges esetekben is megnyilvánul. 45 évesen már tényleg nagy kockázata van a születési rendellenességeknek,de a józan ész gyakran háttérbe szorul a gyerekvállalás vágya mellett. Jelen esetben a kedves szülők hálát adhatnak az istennek, hogy a gyerek egészségesen született. A kérdésben említett nő egyébként egy igazi egocentrikus, önző, felelőtlen idióta lehet aki mindig a saját vágyai, pillanatnyi boldogsága után ment,és mindig mindenhez tudott egy olyan önigazolást megfogalmazni amivel mások felett állónak érezhette magát.A gyerek is csak egy újabb dolog volt amit akart és megszerzett magának egy balek közreműködésével, egy-gondolom "véletlen" teherbeeséssel.Az,hogy az majd valószínűleg apa nélkül fog felnőni az már nem volt szempont, ahogyan az sem, hogy nagymamakorú lesz az anyuka a gyerek nyolcadikos ballagásakor.
2020. okt. 4. 18:22
 9/32 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Viszont kva idegesítő, amikor mások beledumálnak az ember életébe.

2020. okt. 4. 18:25
 10/32 anonim ***** válasza:
67%
Csak nekem tűnik úgy, hogy a 21 éves csaj írta ki ezt a kérdést a kérdéséhez kontrasztnak, hogy lássuk mennyivel rosszabb a késón szülő?
2020. okt. 4. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!