Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek nem lenne jobb a...

Szerintetek nem lenne jobb a teherbeesést halasztani a vírus utáni időszakra?

Figyelt kérdés
Babát tervezünk és nem tudom mi lenne a jobb. Az egyik csoportban olvastam, hogy többeknek is javasolta a nőgyógyász, hogy jobb lenne inkább kicsit elhalasztani a babavállalást, mire lecseng a vírus. Viszont több helyen meg azt látom, hogy a nők ugyanúgy tömegnek a pozitív teszt ért, meg számolgatják, hogy mikor kellene együtt lenniük, hogy baba legyen. Szerintetek mi lenne a jelen helyzetben a felelős döntés?
2020. ápr. 20. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 A kérdező kommentje:

Cyntya kedves, senki nem mondta, hogy aki terhes szaladjon elvetetni a babát. Erre még csak utalás sem volt. A kérdés azokra vonatkozott, akik most is kitartóan pakolják fel a teszteket és remegve várják, hogy pozitív legyen.

Nem a már megfogant gyerekekről szólt a kérdés. Meg a már megszületettekről sem.

2020. ápr. 24. 07:13
 42/78 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező és neked nem mindegy ki mit hova pakol fel remegve?

Komolyan úgy birom az ilyen magaslóról magyarázókat. A kérdésed alapján kb 5 perce pattant ki a fejetekből hogy lehetne gyerek, de te itt már a mibdenkinél okosabbak szerepében tündökölve minősítgetsz másokat, meg gúnyolódsz a tesztes kérdéseiken.

Hát drága csak nehogy te is azon kapd majd magad hogy remegve nézegeted a saját tesztjeidet. Vagy rosszabb. Tudod mindenki marha nyugodtan indul az ilyennek neki, majd telik az idő és nem sikerül, vagy történik ezaz.

Na mindegy, gondolom kár beléd a szó, te mindenkinél okosabb vagy meg reálisabb is, meg tuti az is maradsz. Hát maradjon is így, én nem kivanok neked semmi rosszat, de más "remegő tesztjeiről" azért leszállhatnál, más életéből meg ki.

2020. ápr. 24. 08:31
 43/78 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, őszintén kívánom, soha ne tapasztald meg, ilyen érzés az, amikor másfél évig negatív teszteket tartogatsz a kezedben, majd mikor az első összejön, a 6. Héten vége is szakad.... (igen, velem ez is megtörtént, képzeld!). Ez már második terhességem, egyelőre minden rendben halad, semmi vérzés, semmi görcs, pár nap és 12. Hetes vagyok..

Soha de soha ne ítélkezz, ne minősítgess, mert baromira nem tudhatod, mit hoz a holnapod! Lehet, hogyha közölné veled egy orvos, hogy nem biztos hogy lehet saját gyereked, a jelen hozzáállásod (ami nagyon nem szimpatikus, mert kismamákat, gyermekekre váró nőket minősítgetsz, felelőtlennek titulálsz) 180 fokos ellentettjét tanúsítanád!

Megnyugtatlak, a kismamák nagy többsége MEGOLDJA, hogy orvoshoz jusson, eljusson a kötelező szűrésekre, a genetikai tanácsadásra, a védőnőhöz, ha kell, perkál érte (magánorvosok ugyanis képzeld, rendületlenül dolgoznak kedves). Én magam is magándokihoz járok, 30 éve van a pályán, becsületes, lelkiismeretes idős férfi, jobbat nem is kívánhatnék!

Te csak rohadtul NE magyarázd be SENKINEK, hogy "nagyobb eséllyel beteg gyereke születik ", mert ennél gusztustalanabbat életemben nem tapasztaltam. Tudod, amikor valaki hasában már ott a baba, pont nem a negatív gondolatok hiányoznak, pont nem a támadás, az ítélkezés, hanem a minél nagyobb fokú biztatás,és természetesen egészséges életmód, vitaminok... hidd el, nem, nem az idióta koronavírus színjáték miatt lesz beteg gyereke valakinek, ha az lesz.... a genetika sokkal többet számít, az életmód, a táplálkozás, a káros szokások...

Háborúban szerinted nem voltak terhes asszonyok? Nem szültek akkor nők...? Pedig akkor aztán sokkal de sokkal nagyobb káosz volt az országban, az összes létező területen.

Nem kell túlaggodni, az emberek nagyobb többsége már kezd visszatérni a normál kerékvágásba, az én lakóhelyemen mar éttermek is kinyitottak, igaz, elvitelre, de a dolgozók ugyanúgy bejárnak dolgozni! A saját munkahelyemen nem én vagyok az egyetlen várandós nő, és szintén jár dolgozni...

Akármennyire is "élvezed" a jelenlegi helyzetet, es azt, hogy belerúghatsz a babára vágyó, tesztjeiket "remegve néző " nőtársaidba, el kell keserítselek, hogy NEM MARAD így semmi! Már most kezd szépen lassan visszaállni minden a régibe, fél év múlva meg végleg vége lesz ennek a túllihegett baromságnak, ahogyan Kínában, és más környező, európai országokban is.

2020. ápr. 24. 10:59
 44/78 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ti hol laktok, de nekem jelenleg 3 közeli ismerősöm, rokonom terhes. Mivel mi is hamarosan tervezzük a második babát, érdeklődtem mindegyiküknél, milyen most a terhesgondozás, ellátás, hogy látják.

Kettő közülük vidéken lakik, egy pedig Budapesten.

Rendben zajlik náluk a terhesgondozás, 4-6 hetente látja őket orvos. Egyiküket a védőnő is látja havonta személyesen, pont hogy megcsinálják a fehérje tesztet, a másik kettőnek meg az orvosa csinálja a terhesgondozáson. Egyiküknek most volt 12 hetes UH-ja és kombinált tesztje, rendben lezajlottak azok is. Bár neki alacsony kockázat jött ki a Down-ra, mondta az orvosa, hogy ha gyanú lenne, természetesen megcsinálják a további vizsgálatokat is. Ő egy vidéki rokonom egyébként, nem Pesten van.

Ami most hátrány: nem mehet sehova kísérő, van olyan kórház ahol nem lehet fogadott orvossal szülni, csak ügyeletben, ez érinti egyik ismerőst is. A másikat meg az, hogy az ő kórházukban most nincs apás szülés.

Persze, szomorúak ezek miatt, nem örülnek a helyzetnek, de egyáltalán nem gondolnám, hogy gondozatlan a terhességük vagy veszélyben lenne a babájuk....

Úgy tudom, a kötelező vizsgálatokat mindenhol megcsinálják. A Down szűrést is megcsinálják. Tudtok konkrét intézményt mondani, ahol nem? De akkor is van lehetőség átmenni máshova.

Amúgy remélem tudjátok, hogy a legtöbb országban (fejlett nyugati országokban is) nem ilyen komoly a terhesgondozás, sokkal kevesebb alkalommal találkoznak, sokkal kevesebb vizsgálat van. És láss csodát, ott sem több a vetélés, ott sem több a fogyatékos gyerek.

Mindenki maga döntse el, be tudja-e most vállalni. Természetesen van, akinek valóban nem célszerű most vállalnia: akinek valami speciális problémája van, amihez külön orvos kell, aki most nem elérhető; vagy aki ragaszkodik egy bizonyos orvoshoz; aki nem tudja elképzelni a szülést apuka nélkül; aki elvesztette a munkáját, vagy esélyes hogy elveszti; aki nincs olyan anyagi helyzetben, stb... Ezek mind olyan tényezők, amiket mindenki egyénileg mérlegeljen, és aztán döntsön.

De hülyeség azt mondani, hogy felelőtlenség, ha egy egészséges pár, biztos anyagi háttérrel most gyereket vállal. Terhesgondozás van, sürgősségi ellátás van, szülészet van.

2020. ápr. 24. 12:01
 45/78 A kérdező kommentje:

Cyntya, nekem te csak ne kívánj semmit. Szuper anya leszel, ennyi rosszindulattal.

Amúgy képzeld, nekem is volt vetélésem. Épp ezért nem kockáztatnám most, hogy megint úgy járjak. És szándékosan biztos nem esnél most teherbe. Bőven ráér akkor is, ha lemegy ez az egész. De nem kockáztatnám a babám életét, sem azt hogy a terhesség miatt legyengült immunrendszer miatt nekem legyen bajom és a már meglévő gyerekeim árván maradjanak .

2020. ápr. 24. 16:02
 46/78 anonim ***** válasza:
0%

cynthya tehát még értelmezni sem tud, most írta a kérdező, hogy már Megtapasztalta a vetélést...

igenis ha tudom hogy a gyerekem beteg lehet (és miért ne hisz a terhesség a veszélyeztetettség kategóriában van most) akkor felelős felnőttként csak én dönthetem el, hogy akarok-e egy beteg gyereket nehéz gyerekkorral vagy a leendő babámnak egy egészséges életet adok inkább cserébe.

Inkább örökbe fogadok egy egészséges kisbabát, aki senkinek nem kellett ,mint hogy szüljek egy beteg gyereket (és itt súlyos életre kiható betegségről beszélek) és ezzel nehéz életet adjak neki teli fizikai fájdalommal.

Számomra ugyanis nem a vér szerinti kötelék számít.

2020. ápr. 24. 16:41
 47/78 anonim ***** válasza:
95%

Azért azt hozzátenném, hogy attól még mert terhesség alatt az immunrendszer gyengébb, nem jelenti azt, hogy erősebben hat rá a vírus, csak hogy könnyebben elkaphatja.

Nekem az orvosom azt mondta, hogy nem vagyunk veszélyeztetettek, az idősek és krónikus betegségben szenvedőknek kell félni leginkább.

Ha van szívbajod, asztmád, egyéb más betegséged, és egy bizonyos kor felett vagy, akkor lehet rád olyan hatással ez a betegség ami végzetes.

Ha terhes vagy, akkor lehet könnyebben elkapod, de úgy megy át rajtad, mint egy influenza (köhögés, láz) de nem kerülsz csak emiatt automatikusan az intenzívre.

És most ezt nem azért mondom, de én is megkapok minden ellátást, semmiféle nehézséget nem tapasztalok azon kívü, hogy a vizsgálatokra nem jöhet a férjem.

Szerencsére ultrahangról nem maradt le, és a szülésen is részt vehet, igaz nem alhat ott utána.

A védőnők hiányának szerintem sokan csak örülnek, általában hiányos és begyöpösödött a tudásuk, a régi ellátást erőltetik, nem nyitottak az új dolgokra, de még az aktuális WHO ajánlásokra is tojnak. Persze így veszélyben vannak azok a gyerekek akiket veszélyeztetnek a szülők, pl fényevők, de azok már egy más problémához tartoznak.

2020. ápr. 24. 17:48
 48/78 A kérdező kommentje:
Nekem például egyik barátnőm, aki történetesen mostanában tesztelt pozitívat, azt mesélte, hogy amikor felhívta a nőgyógyászt hogy időpontot szeretne kérni, nem kapott csak 8 hetes korára. Mondván, akkor is ráér. Ugyanott, két évvel ezelőtt én már 4 hetesen mehettem. Mivel 5-6 hét között elkezdek pecsételni, nekem például már fölösleges lenne mennem 8 hetesen, mert addigra valószínűleg spontán elvetélnék gyógyszer nélkül. Amit ugye a doki ír fel.
2020. ápr. 24. 18:07
 49/78 anonim ***** válasza:
11%

ja és a koronavírus koraszülést okozott több kínai nőnél is

és had ne mondjam, hogy az miért probléma.

[link]

2020. ápr. 24. 18:40
 50/78 anonim ***** válasza:
95%

"utolsó hogy lennék mocskos szájú"

Óóóó hogy lennél? Hát nem is tudom, épp egy 12 hetes várandós nőnek bizonygatod hogy beteg babát fog szülni. Nem te nem mocskosszájú vagy hanem egy velejéig romlott valami. Nem nem kapunk idegbajt, ennyit nem érsz hidd el, csak számomra bámulatos hogy szorulhatott ennyi rosszindulat egyetlen emberi lénybe.

Tehát ha van orvos aki baromságot, mond, akkor te már feljogosítva érzed magad, hogy még annyi tudás birtokában sem szakvéleményt mondj mint GYK-s Mancika? Jó hát tedd, nekünk meg jogunk van nem komolyan venni a magadfajtát.

Millió meg egy cikk van a neten arról, hogy nem okoz gondot kismamáknál a vírus, sőt olyan is volt ahol az anya elkapta a gyereke egészségesen megszületett, köszönik jólvannak. Most kezdjem sorra belinkelni, mert te találtál valami baromságot ami épp téged igazol?

Maradj már magadnak.

2020. ápr. 24. 18:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!