Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mivel győznél meg egy nőt,...

Mivel győznél meg egy nőt, hogy akarjon gyereket? Mi a jó benne?

Figyelt kérdés

Légyszi csak megerősítést, mert ellenerveket találok bőven.

28 éves vagyok. Nem utálom a gyerekeket, de nem is szeretem. El tudom képzelni, hogy babázok. Vannak konkrét elkepzeleseim is Pl. biztosan hordoznám, szoptatnam (bár ezt csak módjával, nem 16 óra komfortszopit egyfolytában, mint egy ismerősöm). Arról is van elképzelésem, hogy milyen lenne, ha nagyobb lenne. De valahogy félek, hogy elvesztem a szabadsagom.

2019. nov. 28. 07:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
De, tökéletesen értem a kérdést. De gyereket nagyon nem jó ötlet győzködésre vállalni.
2019. nov. 28. 22:02
 12/25 A kérdező kommentje:
#11 pedig te pont egy népszerű ellenérvet írtál. Sajnálom, de ez minden anti-gyerek cikkben benne van.
2019. nov. 28. 22:18
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, inkább te nem érted a gyermekvállalàs mibenlétét. Hidd el mind értettük a kérdésed!
2019. nov. 29. 05:54
 14/25 A kérdező kommentje:

A kérdésben az áll, hogy érveket kell írni a gyerekvállalás mellett. Amennyiben nem azt írtad, nem a kérdésre válaszolsz. Ha nem tudsz érvet, akkor nem kell válaszolni.

Ezt a gőgöt pedig, hogy egy szülő ezt BIZTOSAN ÉRZI ÉS TUDJA, hogy mikor jött el az ideje és mikor alkalmas rá sajnos nem tudom magamévá tenni. Ez életed legnagyobb döntése. Amíg nincs saját gyereked, addig nem tudhatod, hogy milyen. Akkor mit tudsz előre arról, hogy te azt a gyereket biztosan akarod-e? Maximum fantáziád van róla. Arról nem is beszélve, hogy vannak akiknek nincs testvérük, gyerek rokonuk, semmilyen gyerek a közelben. Nekik még a gyerekről sincs sok fogalmuk, nemhogy a saját gyerekről. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek boldog szülők, ugyanúgy ahogy a bennem teljesül vágyfantaziák miatt nem lesznek, a magabiztos leendő szülők végül csalódottak. Persze ez utóbbi az egyik legnagyobb tabu a világon.

Ez egy elméleti kérdés, nyilván nem lesz sorsdöntő. Nyugodtan eleresztheti bárki a fantáziáját és az érzelmes oldalát és válaszolhat.

2019. nov. 29. 07:17
 15/25 anonim ***** válasza:
23%
Egyet értek a kérdezővel.
2019. nov. 29. 08:02
 16/25 anonim ***** válasza:
83%
Nagyjából szerintem értem, hogy hogyan próbálsz gondolkodni ebben a témában, viszont továbbra is elég nagy hülyeség. Már csak azért is, mert van az álombaba, meg van az is, aki az első évét végigordítja. Ennek a kétféle gyereknek az anyja csípőből mást fog mondani. Az a nő is, akinek jutott mindkettőből. Az is, akinek meg a két véglet között van a babája. Nehéz, baromi nehéz, még nyugodt babával is, de nem fizikálisan, hanem lelkileg, és mentálisan is megterhelő. Viszont megéri. Nem logika alapján, hanem azért, mert szereted. Az pedig egy érzés, ugyanúgy, mint a gyermek utáni vágy. Amíg az nincs, addig viszont nyűg és szenvedés és egy ártatlan lélek tönkretétele. Ezt fel kellene fogni ahelyett, hogy érvekkel belekényszeríteni magát egy olyan dologba, amire még kvára nem áll készen. Majd készen lesz, ha vágyik rá. Addig viszont a legnagyobb hülyeség a győzködés.
2019. nov. 29. 08:58
 17/25 anonim ***** válasza:
35%
Fodrász tanulóként olyan üzletben dolgoztam ahova legfőképp idősek jártak. Ugye ők szeretnek beszélgetni és főleg azok beszéltek a legtöbbet, akiknek nincs gyerekük. Mindegyikük magányos, megkeseredett, szomorú volt. És igen azok is akiknek még él a párjuk, vannak barátaik vagy eljárnak utazni, van kutyájuk, macskájuk, csillámpónijuk, sok pénzük menő kocsi, menő ház, néhánynak több is, és még folytathatnám. De mind amiket meséltek és amennyire féltékenyek voltak arra akinek gyereke, unokája van szinte megszakad az ember szíve. Sokuk mind elcserélné azt a sok lóvét csak hogy 1 gyereke legyen. Itt most azokra gondolok legfőképp akik maguk döntöttek a gyerektelenség mellett. Nem azt mondom, hogy azért hogy legyen aki gondoz öregkorodra. Nem. Hanem a magány miatt. Ez hülyeség, hogy le kell mondani a karrierről, szabadságról mert nem kell. Igenis lehetséges a kettő együtt, minden szervezés, szorgalom, akarat kérdése. Aki szerint nem lehet, az csak kifogásokat keres. De az is tény, hogy bizony vannak emberek (férfiak és nők, nem csak a Nők!) akik nem valók szülőnek soha. És igen, ez egy érzés, megérzed hogy most jött el az ideje, de ha soha nem érzed az sem baj, tényleg nem KELL gyereket vállalni, de akkor fogadd el érvnek azt is, hogy más viszont érzi, tudja mikor jött el az ideje. És ez a 16 óra komfortszopi már más tészta, ott inkább anyukával van a baj, a szoptatásban teljesedik ki, így érzi hogy legalább valakinek fontos és valamit le tud tenni az asztalra.
2019. nov. 29. 09:09
 18/25 A kérdező kommentje:

16# Ahhoz képest, hogy nem értesz, elég jól sikerült az eredeti kérdésre válaszolni.

17# Tökéletes, adekvát válasz. Köszönöm!

2019. nov. 29. 09:54
 19/25 anonim ***** válasza:

Szóval olyan válaszok kellenek, hogy megbánod, ha nem lesz? Ki tudja, hogy mind megbánja-e...

De tény, szerintem az egyik legerősebb érv az az, hogy akármilyen nehéz is, egy normális ember akkor is szereti a gyerekét és örömét leli benne. Nyilván vannak olyan időszakok, hogy legszívesebben az ablakon ugranál ki, de a következő percben meg kárpótol érte akármilyen kis banális hülyeséggel. Nem lehet rá hosszútávon haragudni sem. Türelmet, kitartást tanít, kicsit jobban megismered önmagad általa. Meg azért az ember büszke, ha viszont látja a szeretett párját, családtagját, esetleg önmagát a gyerekben.

2019. nov. 29. 10:47
 20/25 anonim ***** válasza:
86%
Hááát... ha úgy alakul, akkor valószínűleg alkalmas lesz számodra szervdonornak... más nem jut eszembe. :(
2019. dec. 3. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!