Mivel győznél meg egy nőt, hogy akarjon gyereket? Mi a jó benne?
Légyszi csak megerősítést, mert ellenerveket találok bőven.
28 éves vagyok. Nem utálom a gyerekeket, de nem is szeretem. El tudom képzelni, hogy babázok. Vannak konkrét elkepzeleseim is Pl. biztosan hordoznám, szoptatnam (bár ezt csak módjával, nem 16 óra komfortszopit egyfolytában, mint egy ismerősöm). Arról is van elképzelésem, hogy milyen lenne, ha nagyobb lenne. De valahogy félek, hogy elvesztem a szabadsagom.
A kérdésben az áll, hogy érveket kell írni a gyerekvállalás mellett. Amennyiben nem azt írtad, nem a kérdésre válaszolsz. Ha nem tudsz érvet, akkor nem kell válaszolni.
Ezt a gőgöt pedig, hogy egy szülő ezt BIZTOSAN ÉRZI ÉS TUDJA, hogy mikor jött el az ideje és mikor alkalmas rá sajnos nem tudom magamévá tenni. Ez életed legnagyobb döntése. Amíg nincs saját gyereked, addig nem tudhatod, hogy milyen. Akkor mit tudsz előre arról, hogy te azt a gyereket biztosan akarod-e? Maximum fantáziád van róla. Arról nem is beszélve, hogy vannak akiknek nincs testvérük, gyerek rokonuk, semmilyen gyerek a közelben. Nekik még a gyerekről sincs sok fogalmuk, nemhogy a saját gyerekről. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek boldog szülők, ugyanúgy ahogy a bennem teljesül vágyfantaziák miatt nem lesznek, a magabiztos leendő szülők végül csalódottak. Persze ez utóbbi az egyik legnagyobb tabu a világon.
Ez egy elméleti kérdés, nyilván nem lesz sorsdöntő. Nyugodtan eleresztheti bárki a fantáziáját és az érzelmes oldalát és válaszolhat.
16# Ahhoz képest, hogy nem értesz, elég jól sikerült az eredeti kérdésre válaszolni.
17# Tökéletes, adekvát válasz. Köszönöm!
Szóval olyan válaszok kellenek, hogy megbánod, ha nem lesz? Ki tudja, hogy mind megbánja-e...
De tény, szerintem az egyik legerősebb érv az az, hogy akármilyen nehéz is, egy normális ember akkor is szereti a gyerekét és örömét leli benne. Nyilván vannak olyan időszakok, hogy legszívesebben az ablakon ugranál ki, de a következő percben meg kárpótol érte akármilyen kis banális hülyeséggel. Nem lehet rá hosszútávon haragudni sem. Türelmet, kitartást tanít, kicsit jobban megismered önmagad általa. Meg azért az ember büszke, ha viszont látja a szeretett párját, családtagját, esetleg önmagát a gyerekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!