Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Így érdemes gyereket vállalni?

Így érdemes gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Nem érzek rá oldhatatlan vágyat, de időszerű. Kapcsolat, anyagiak megvannak, a munkámhoz szakképzést kell végeznem, ami alatt nem lehet gyeden lenni, tehát ha annak a végét megvárnám, már 35 lennék. Tehát minden adott, azon kívül, hogy nem olvadozok egy baba, vagy egy terhes nő látványára. Egyébként szeretem a gyerekeket, a munkámhoz is hozzátartoznak, de talán épp ezért, nem a világ 8. csodájának tartom, hanem inkább egy természetes folyamatnak. Ezek így természetes érzések?
2019. aug. 29. 12:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%
Én így nem szülnék.
2019. aug. 30. 01:13
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem érzel vágyat, vagyis nem akarsz, akkor minek? Csak mert van párod meg pénz hozzá?
2019. aug. 30. 08:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Attól tartok a kisbabás korszakra sose fogok úgy vágyni. Régebben is, ha testvérekhez mentünk látogatóba, én mindig a nagyobbhoz húztam inkább. Félek a szoptatástól, a szüléstől, a terhességtől stb. Nem hiszem, hogy ez valaha változni fog. A nagyobb gyerekeknél nincsenek félelmeim és jobban lekötnek, jobban is vágyom arra. De 3 évest szülni nem tudok, így megbarátkozok ezekkel a félelmekkel, talán még szeretni is fogom, ha már benne leszek. :) Köszönöm a válaszokat!
2019. aug. 30. 10:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

én is így vagyok.a gyerekek idegesítenek fárasztanak de szerintem ezzel nincs feltétlen baj. jönnek majd sokan azzal , hogy úristen így ne vállalj gyereket..szerintem meg az van, hogy soha senki nem tudhatja előre , hogy milyen hatással lesz rá az anyaság, apaság , gyermeknevelés stb...

minden gyerek más, nem minden múlik a nevelésen, fogalmatok nincs senkinek sem, hogy hogy fogjátok érezni magatokat ha kialvatlanok, fáradtak lesztek, sőt még az is lehet hogy jó alvó gyerkőc lesz és felesleges félelmeket tápláltok aztán majd jókat alszotok mellette..senki soha nem fogja biztosra tudni hogy milyen szülő lesz belőle.

Az emberiség kihalna hamar ha csak azok vállalnának gyermeket akik minden porcikájukkal vágynak rá.

Szóval hajrá...ha egyszer úgy döntesz belevágsz tedd meg...ha közben százszor meggondolod magad akkor ez van ...nincs semmi gáz..ha jönnie kell a gyermeknek jönni fog, ha meg nem akkor a természet eldönti. Szerintem ennyi.

2019. aug. 30. 16:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

ja utolsó voltam amúgy 33 /nő

belevágtunk a projektbe mert időszerű, de ennyi.

Várjak amíg megérek rá? Nem lenne helyes.

Pazaroljak még éveket hátha tényleg kifutok az időből?

nem vagyok hajlandó.

ha jön akkor majd megpróbálunk megbirkózni a feladattal, aztán ennyi.

Legalább tudom, hogy mi megtettünk mindent, és nem vártunk még éveket a talán "semmire"..ergo az érzésre, hogy most igen most igazán vágyok rá.

Hogy is vágyhatna olyanra az ember igazán amit még nem tapasztalt meg? Szerintem az a legtermészetesebb ha tele vagy félelmekkel és kétellyel..

Ha nem így van és el sem gondolkozol rajta, hogy menne vagy nem csak beleszülsz a nagyvilágba attól biztos , hogy jobb anya leszel? mert szerintem nem..:D na szóval hajrá mindenkinek ..népesítsük be a bolygót természetkedvelő, okos értelmes, kedves új élőlényekkel.. peace and love ..:D

2019. aug. 30. 17:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Jelen :) nem olvadtam el soha a babáktól, gyerekektől. Nem is tudtam velük mit kezdeni igazából. 29 évesen szültem a fiam, most 20 hetes vagyok a valószínűleg lányommal. Továbbra sem olvadozok a gyerekektől, nem érzek kényszert megnézni mind, de az enyémeket imádom. Kifejezetten irritál, mikor gagyognak a fiamnak, ő meg nagy szemekkel néz, hogy ennek meg mi baja.
2019. aug. 30. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!