Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés előtt vagy után...

Teherbeesés előtt vagy után nincs olyan gondolatotok, hogy milyen gonosz ez a világ, és hogy ide gyereket szülni érdemes-e?

Figyelt kérdés

Annyi gonoszság van, a hirek tele van katasztrófával, balaesettel, gyilkossággal, egyre több a bolond, rossz a közbiztonság, emberek tűnnek el és még sorolhatnám. Többször gondoltam arra, hogy ha szülök, ide szüljek? Milyen sorsa lesz ennek a gyereknek?

Rosszul gondolom ezt? vagy hülyeség ezt gondolni?

Csak érdekelne, hogy ti hogy vagytok vele, gondoltok-e ilyesmire? Vagy normális hogy ezt gonolom? úgy értem, hogy nem kell ilyeneket gondolni, mert nem rosszabb a világ mint régebben, csak az internet miatt jut el hozzánk a hir jobban? és teljes nyugalomban lehet erre a világra gyereket világra hozni? Szóval az érdekelne, hogy van valóságalapja annak amit gondolok, vagy hülyeségen aggódom igy gyerekvállalás előtt? és hogy mással is megesik ez?

2014. aug. 3. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha az emberek ezen gondolkodnànak akkor nem születne sok gyerek ... 9 hós kislány anyuja :)
2014. aug. 3. 11:24
 2/8 A kérdező kommentje:
szóval te nem is gondolsz/gondoltál erre? mit gondolsz akkor? úgy értem mi a normális, hogy mit gondolnak az emberek gyerekvállaláskor? bizol, hogy a te gyerekednek jó élete lesz?
2014. aug. 3. 11:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jogos, amit írsz. Én is sokszor gondoltam, gondolok erre. Ettől függetlenül szültem gyereket, de sokszor eszembe jut, hogy milyen beteg világba született és hogy remélem, át fogja "vészelni".
2014. aug. 3. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
De gondoltam rà, gondolkodtam azon hogy milyen élete lesz stb . De ez nem tantoritott el attól hogy gyereket szüljek. Mindent meg adok neki semmiben nem szenved hiànyt sőt. Inkább el van màr kényeztetve... Nagyon nagyon szeretjük mindent megtanítok neki. A tőlem telhetőt megteszem :)
2014. aug. 3. 11:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves Edina, ez természetes hogy igy gondolod, és igy cselekszel. Én is szülök ettől függetlenül gyereket. Csak most pont ott voltam a combino-s gyilkosságnál, láttam az esetet, és elszomoritott, hogy ennyi az élet. és hogy mennyi őrült szaladgál az utcán. aztán most ezért merült fel bennem megint a gondolat, hogy de rossz ez a világ, és még lehet hogy én túlélem, de a gyerekemet ennek tegyem ki? ebola járvány, háborúk, repülőgépeket lövöldöznek le stb. azt hiszem nem szabad hireket olvasnom, és a körutat is kerülni fogom a jövőben :D

na jó, próbálok megnyugodni, és inkább a leendő gyerekemre koncentrálni, azért szülni csak kell, aztán majd én is megpróbálok megadni neki mindent amit csak lehet.

csak vártam, hogy nyugtasson meg valaki, vagy azzal, hogy más is igy van vele, mégis szül, vagy azzal, hogy nem szabad igy gondolkodni, mert a gyerek az felnő minden helyzetben, és az élet még ettől a sok borzalomtól függetlenül szép és jó.

2014. aug. 3. 12:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ertheto az aggodalmad. Ugyanakkor megfordult a fejedben, hogy minden kisgyermek egy "ures papir"? Ugy ertem ezt, mindegyik szuletik a sajat szemelyisegevel amibel kihozhato a beke, masok iranti empatia, intuicio a rossz emberek elkerulese vegett - ami igazabol meg fog tortenni, de tanulni az esetbol....- es meg sok minden mas!

Az en kisfiam 3.5 eves. Fantasztikus kisember amire igazabol most kezdek raebredni, hogy az elmult evek munkaja kezd beerni. - ugyanis tavaly ilyenkor meg a Holdra akartam koltozni, csak hagyja abba amit csinal!!!!

Nezem, ahogy baratkozik eloiteletek nelkul, ahogy megbocsat es elfogad de nem hagyja magat masok altal terrorizalni...

Az en teoriam - es ezt latja itthon is - legyunk jok es kedvesek masokhoz mert nem mindenkinek adatik ez meg. Ugyanakkor legyunk tisztaban azzal is, hogy vannak gonosz emberek es erosnek kell lennunk, hogy atlepjunk rajtuk....es hidd el, tudom mirol beszelek New York City-ben a metron mar csak ugy hivom az ilyen szerencsetlen bolondokat, hogy a "napi hulyek".

Kisfiamat a maganovibol felvettek allamiba...a gorcs a gyomromban szeptember 4.-tol!!! De tudom, magat meg tudja vedeni.

Ha mi magunk gonoszak vagyunk, gyermekeink ezt latjak es maguk is olyanna valnak - a vilag is gonosz marad. En hiszek a joban. Kipenderitettem azokat akik manipulalnak, pletykalnak, masokat leszolnak stb az eletembol es szo szerint vonzom a magam fajtat. Nem vagyok hajlando a rovid eletemet ezen a Foldon azzal tolteni, hogy masok gerinctelensege miatt keseregjek.

2014. aug. 3. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
En ugy tartom gonosznak a vilagot, hogy aki szeretne babat mindent megtesz azert, hogy legyen, aki meg nem akar az lehet egy alkoholmamoros ejszaka utan masnap terhesen ebred fel egy idegentol...
2014. aug. 3. 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Én szoktam ilyeneken agyalni. :/ 2 éve gondolkodunk,hogy legyen-e 4. baba. Nehéz döntés,meg kell fontolni nagyon. A másik 3-ra is gondolni kell. Aztán eldöntöttük akarjuk...próbálkozunk... viszont ép a minap olvasgattam cikkeket,néztük a híreket,és elszörnyedtünk,hogy lassan megint egy világháború küszöbén áll a világ.Szörnyű a helyzet,és kétségbeejtő. :( Mi lesz velünk? A már meglévő gyerekeinkkel? Fel tudnak majd nőni? Nem pont a mi anyagi körülményeinktől tartok.. a világtól! A háborúktól...Ide szüljek még? Hogy még egy ember legyen aki éhen hal,szomjan veszik,vagy a romok alatt hal meg? :O Nem is tudom.Kétségeim vannak. Viszont pár nap,és kiderül,van-e új kis élet a pocakban. Próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, a világhoz, a gonoszsághoz,és élni azt az életet amit megálmodtam.Boldogan,nagycsaládként..még nagyon nagyon sokáig!
2014. aug. 3. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!