Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kisbabát szeretnénk, milyen...

Kisbabát szeretnénk, milyen terhesvitamint ajánlotok az elején?

Figyelt kérdés
A trimeszter 1 et szedtem eddig kb fél hónapig, amivel annyit értem el, hogy egy héttel előbb megjött a menzim, ami eddig soha nem fordult elő, és össze vissza kipattogtam, igy azzal leálltam. Melyik vitamint ajánlanátok? :)
2019. aug. 6. 12:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%

A terhesvitamintól, meg úgy eleve bármilyen vitamintól nem lesz senki előbb terhes. Ezeket nem is arra találták ki, hanem arra, hogy ha majd a magzat elveszti a szervezetedtől ami neki kell (mert elveszi), akkor te is rendben legyél. Ne szívjon le teljesen. Ez idáig rendben is lenne, de a terhesvitamin egy jó nagy parasztvakítás.

Olvasd el ezt a cikket:

[link]

Igazából a folsav a legfontosabb, ezt már nem egy kutatásban bizonyították, a többi pedig nem árthat, de előrébb vagy egy minőségibb multivitaminnal, mint ezekkel a túlárazott cuccokkal.

2019. aug. 6. 14:36
 12/21 anonim ***** válasza:
49%

#11-es, nekem fixa ideám az elmúlt évek piaci "terhesvitamin-robbanása" óta, hogy már csak idő kérdése, hogy elkezdjék árulni a fiú/lánymagzatok anyukáinak szánt vitaminokat. :DDD Én ettől a trimeszterenkénti vitaminváltástól teljesen kiégtem agyilag... marketing, parasztvakítás. Mindegy, mit találnak ki a PR-osok, az egyszerű folsav a legfontosabb a magzat számára. Külön gusztustalan az az érzelmi zsarolás, presszió, amit a reklámok okádnak: "tegyél meg mindent kisbabád egészségéért". Sugallva, hogy azon múlik, beszeded-e a felkínált terméket. Én is szedtem terhesvitamint, teherbeesés előtt sima folsavat. De mindezt azzal a tudattal, hogy a folsav kivételével a saját egészségem, erőnlétem megőrzése a cél. Plusz tudva, hogy akkor sem lett volna a magzatal semmi baj, ha nem szedem, de úgy voltam vele, hogy miért ne, ártani nem árt, ez is csak egy sima multivitamin.

Az etikai problémát abban látom, hogy elhitetik a nőkkel, hogy majd könnyebben esnek teherbe, ha beszednek egy adott terméket, illetve nem is merik "nem beszedni", mert akkor beteg lesz a babájuk. Ezek sugallása gusztustalan a gyógyszergyáraktól.

2019. aug. 6. 14:47
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem hogy jön ez ide. A kérdező egy szóval sem állította, hogy azt gondolja, hogy a vitamintól majd teherbeesik. Egyszerűen csak szeretné bevinni azokat a vitaminokat, amiknekmaz estleges hiánya problémához vezet, ennyi,
2019. aug. 6. 14:53
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
Leírtuk többen, a folsav ami valóban fontos. A többi gondolatot meg a tisztánlátás végett fontos megemlíteni egy ilyen kérdés alatt. Tévhitben tartják a nőket - kérdésfelvetés alapja is ez az tévhit.
2019. aug. 6. 15:01
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

#13, mondjuk az ilyen válaszok miatt:

"Nem tudom mennyire a vitamin miatt, de ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót egyből elkezdtem szedni és 2 hónap múlva terhes lettem."

Mint látod nem mindenkinek evidens, hogy nem, nem a vitamin miatt lett terhes 2 hónap alatt. Így gondoltam leírom, nem tudom miért baj ez. Sajnos iszonyú köd van egyesek fejében a terhesvitaminokkal kapcsolatban, a marketing meg még tesz is rá egy lapáttal.

2019. aug. 6. 15:07
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó minőségű multivitamin is megfelel, nem fontos a terhes vitamin.
2019. aug. 6. 17:38
 17/21 anonim ***** válasza:
67%
Aki azt írja, hogy ne szedjen vitamint az kicsit olvasson utána. Nem kell várandós vitamin, de a folsav alap, és nem akkor kell elkezdeni amikor már pozitív a teszt, mert a folsavat a idegcső záródási rendellenesség miatt kell szedi, annak meg be kell épülnie a szervezetbe. És a folsav csak B6 és B12 jelenlétében tud felszívódni. Tehát a folsav magában nem elég. Mellé legalább B vitamin komplex kell.
2019. aug. 7. 12:31
 18/21 anonim ***** válasza:
Olyanról még nem hallottatok, hogy valakinek épp csak a D vitamin szintje volt alacsony? Vagy épp E vitamin kellet? Oké, hogy a vitamin nem csodaszer, de miért kell át esni a ló túloldalára?
2019. aug. 7. 15:53
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem senki nem írta azt, hogy ne szedjen semmit. Olvasd már el rendesen. A terhesvitaminokról volt szó, amiktől bármilyen multivitaminban több vitamin van.
2019. aug. 7. 16:49
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

Teljesen nincs igazatok. A vitamin igenis segítheti a teherbeesést. Ha valamilyen hiánya van a szervezetnek és pont azt pótolod, akkor valóban hatásos lehet. Ehhez természetesen nem kell terhes vitamin, más vitamin is jó lehet.

A trimeszterenkénti bontás pedig a B vitamin miatt nem hülyeség. Nagyban felel a hízásért, étvágyfokozó, és nincs rá szükség nagy mennyiségben csak eleinte.

2019. aug. 7. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!