Kisbabát szeretnénk, milyen terhesvitamint ajánlotok az elején?
A terhesvitamintól, meg úgy eleve bármilyen vitamintól nem lesz senki előbb terhes. Ezeket nem is arra találták ki, hanem arra, hogy ha majd a magzat elveszti a szervezetedtől ami neki kell (mert elveszi), akkor te is rendben legyél. Ne szívjon le teljesen. Ez idáig rendben is lenne, de a terhesvitamin egy jó nagy parasztvakítás.
Olvasd el ezt a cikket:
Igazából a folsav a legfontosabb, ezt már nem egy kutatásban bizonyították, a többi pedig nem árthat, de előrébb vagy egy minőségibb multivitaminnal, mint ezekkel a túlárazott cuccokkal.
#11-es, nekem fixa ideám az elmúlt évek piaci "terhesvitamin-robbanása" óta, hogy már csak idő kérdése, hogy elkezdjék árulni a fiú/lánymagzatok anyukáinak szánt vitaminokat. :DDD Én ettől a trimeszterenkénti vitaminváltástól teljesen kiégtem agyilag... marketing, parasztvakítás. Mindegy, mit találnak ki a PR-osok, az egyszerű folsav a legfontosabb a magzat számára. Külön gusztustalan az az érzelmi zsarolás, presszió, amit a reklámok okádnak: "tegyél meg mindent kisbabád egészségéért". Sugallva, hogy azon múlik, beszeded-e a felkínált terméket. Én is szedtem terhesvitamint, teherbeesés előtt sima folsavat. De mindezt azzal a tudattal, hogy a folsav kivételével a saját egészségem, erőnlétem megőrzése a cél. Plusz tudva, hogy akkor sem lett volna a magzatal semmi baj, ha nem szedem, de úgy voltam vele, hogy miért ne, ártani nem árt, ez is csak egy sima multivitamin.
Az etikai problémát abban látom, hogy elhitetik a nőkkel, hogy majd könnyebben esnek teherbe, ha beszednek egy adott terméket, illetve nem is merik "nem beszedni", mert akkor beteg lesz a babájuk. Ezek sugallása gusztustalan a gyógyszergyáraktól.
#13, mondjuk az ilyen válaszok miatt:
"Nem tudom mennyire a vitamin miatt, de ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót egyből elkezdtem szedni és 2 hónap múlva terhes lettem."
Mint látod nem mindenkinek evidens, hogy nem, nem a vitamin miatt lett terhes 2 hónap alatt. Így gondoltam leírom, nem tudom miért baj ez. Sajnos iszonyú köd van egyesek fejében a terhesvitaminokkal kapcsolatban, a marketing meg még tesz is rá egy lapáttal.
Teljesen nincs igazatok. A vitamin igenis segítheti a teherbeesést. Ha valamilyen hiánya van a szervezetnek és pont azt pótolod, akkor valóban hatásos lehet. Ehhez természetesen nem kell terhes vitamin, más vitamin is jó lehet.
A trimeszterenkénti bontás pedig a B vitamin miatt nem hülyeség. Nagyban felel a hízásért, étvágyfokozó, és nincs rá szükség nagy mennyiségben csak eleinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!