Melyik terhesvitamint ajánlanátok?
Párommal elkezdtük a babaprojektet és szeretnék valami vitamint szedni,hogy már a fogantatás előtt jó legyen odabent minden. Trimeszter 1-re gondoltam,hogy elkezdeném szedni de most,hogy olvastam róla pár negatív véleményt,kicsit megingott a határozottságom ennek a vitamminnak szedésétől.
Attól félek,hogy bezavarná a ciklusomat.
Valakinek volt vele jó tapasztalata?
Én azt szedem és nekem semmi gondom nincs vele.Igaz hogy nem a tervezéstől szedem,hanem mióta kiderült hogy terhes vagyok.
Van akinek jó és semmi baja nincsen tőle,van akinek hányingert okoz,ezt embere válogatja.
Sokan szedték a dm-es vitamint,és tökéletesen megvoltak vele elégedve vagy éppen a Femibiont,vagy Elelvitet.
Én orvosom(endokrinológus)tanácsára kezdtem el ezt szedni,mert jódtilalmam van.
De hogy neked melyik a megfelelő vitamin,csak akkor tudod meg ha saját magad kitapasztalod.
Folsav és e vitamin elég tervezési fázisban szerintem
Esetleg vas, ha alacsony a vasad.
Szerintem már most elmehetsz valahova progeszteron szint mérésre, nekem pl sajnos túl alacsony volt, az első baba nem tudott megtapadni és elment 6. héten.
Egyébként miután megfogant kisfiam femibiont kezdtem el szedni, attól hányingerem volt, így a dmes mama vitaminra váltottam, tökéletes a vérképem!
29hkm
Folsav, D3 a két legfontosabb (orvosi álláspont szerint), és mellé egy akármilyen mulitvitamin.
Később, görcsök ellen mellé még magnézium.
Folsav: a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésére való.
D3: az anya terhesség alatti D3 hiányát összefüggésbe hozták (sok ms tényező mellett) a gyermek autizmusával is.
Mulitivitamin: hogy mindent megkapjon a tested a terhesség alatt.
Tervezés alatt (gyártás alatt 😁) szerintem is elég a folsav és az e vitamin.
Utánna en a femibiont ajánlom. En is azt szedtem mindkét gyermekemnél.
Én dmben vettem a folsavat és evitamint is, folsav 1000mg-os, evitamin becses neve herbária halolaj és evitamin.
Multivitamin asszem jutavit volt..
Egyszerre lehet szedni őket?
Folsav+e-vitamin+D3?
Nem okoz problémát esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!