Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Melyik terhesvitamint ajánlaná...

Melyik terhesvitamint ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Párommal elkezdtük a babaprojektet és szeretnék valami vitamint szedni,hogy már a fogantatás előtt jó legyen odabent minden. Trimeszter 1-re gondoltam,hogy elkezdeném szedni de most,hogy olvastam róla pár negatív véleményt,kicsit megingott a határozottságom ennek a vitamminnak szedésétől.

Attól félek,hogy bezavarná a ciklusomat.

Valakinek volt vele jó tapasztalata?

2018. szept. 18. 10:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én jutavit maguatvédő vitamint szedtem/szedek. Plusz a tervezésnél e vitamint 400mgot.

Elég olcsó vitamin és minden van benne. E vitamin a méhnyálkahártyát vastagítja, nekem kellett is, alig volt nemvárt napján 8mm.

38hkm

2018. szept. 18. 12:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Én Pharmakelt szedek, nem drága, bevált.
2018. szept. 18. 12:36
 13/14 anonim ***** válasza:

A Trimeszter lényege, hogy a legtöbb ásványi anyagot szerves kötésű állapotban tartalmazza (egyébként az Olimp Labs Vitamin Plus Mother is, sőt, biszglicinát formában, mindezt a Trimeszternél jóval olcsóbban). A Trimeszter néhányaknál tényleg gondot okoz, fejfájás, emésztési probléma, ciklust kitolja, de ha elégedett vagy vele, akkor szedheted nyugodtan. Viszont ha váltanál, akkor az első időkben (12. hétig) a Ladeevit Extrát javasolnám. Ebben jól hasznosuló folát van, ún. "4. generációs Quatrefolic", jobb, mint a metafolin. Ugyanez van a Novalac Prenatal, Lifet!lt, Biovital Mom&Baby és PrenataS terhesvitaminokban is, csak azok jóval drágábbak, ennek a legjobb az ár-érték aránya. Ha bizonyítottan nem áll fenn MTHFR mutáció, akkor a Das Gesunde Plus A-Z Mama (én is ezt szedem, a vérképem is teljesen jó) és mellé E-vitamin, illetve D-vitamin pótlás (mondjuk Jutavit D3 oliva és Jutavit E-vitamin 400). C-vitaminból is érdemes többet bevinni, mert segíti a progeszterontermelődést, a retard készítmények a legjobbak, nekem is ez segített kitolni a luteális fázisomat, napi 2x300 mg-ot szedtem a DM-es C-vitaminból, előtte nem volt idő beágyazódásra 8-9 napos LF-sal. De vannak liposzómás C-vitaminok is, állítólag ezek jobban hasznosulnak, bevallom, még nem próbáltam.

Ami még fontos, hogy E-vitamint csak ovulációig szedd, utána állj le vele, mert az A-vitaminhoz hasonlóan nagy mennyiségben magzatkárosító hatása van!

2018. szept. 25. 17:51
 14/14 A kérdező kommentje:

Na kedves utolsó,ezek nagyon hasznos infók,nagyon köszönöm a segítséget! :)

Egyenlőre mégiscsak a Trimeszternél tettem le a voksom,j.héten elkezdem és ha nem válik be,akkor kipróbálom amiket javasoltál :)

Szép estét!

2018. szept. 26. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!