4-5 hónapos baba tápszeres baba hozzátáplálást hogyan? Alma, banán, krumpli, répa... Pürèsítve azt tudom. De még miket lehet neki adni. Háztartási keksz? Hús? Mikortól? Annyira bátortalan vagyok. Védőnő és orvos is javasolta a hozzátáplálást.
Nem kaptam szinte egyáltalán tanácsot. Kérlek anyukák akik hasonló helyzetben voltatok segítsetek! Köszönöm.
Lepontozók kritizálok kimèljenek. (nem mindenki tuja szoptatni a babáját) sajnos!
Írd be keresőbe, hogy hozzátáplálási táblázat, kb aszerint haladj, ha semmi ötleted.
A háztartási kekszben mondjuk pont van cukor, én azt babának nem adnám. Egyébként ha nincs különösebb orvosi indoka, nyugodtan ráérsz 6 hónaposan elkezdeni hozzátáplálni (az enyém is tápszeres volt).
Én a manómenüs táblázat alapján mentem mindhárom tápszeres gyerekemnél, nálunk bevált. Olyan 5,5-6 hónaposan kezdtük, teljesen fölösleges hamarabb, a kislányom pl. folyton félrenyelte hamarabb, nem volt még elég ügyes hozzá. Szóval igazán 5,5 hónapos kor fölött kezdtünk bele.
Azert, mert tapszeres, nem kell korabban kezdeni, boven eleg 6 honaposan.
A haztartasi keksz csupa cukor, szinezek es egyeb adalekanyag, nincs nagyon ra szuksege a babanak.
Mi se kaptunk tablazatot , nem is kovettem semmit, a vedono is annyit mondott, hogy ahany szakember, mindenki mast ajanl, ugyhogy csinaltam ahogy gondoltam :D
De ha nagyon kovetni akarsz valamit, valassz egyet es ennyi. Millio van.
Ok., hogy mindenki leszólja a háztartási kekszet, de valaki azt is leírná, hogy akkor mit? Én se szeretnék cukrot adni, de babánál édesítő se játszik. Tudom, más formában is lehet glutén, de lisztet csak nem keverek gyümölcsbe. Szóval tudtok valami natúr kekszet?
(Bocs Kérdező.)
"Tudom, más formában is lehet glutén, de lisztet csak nem keverek gyümölcsbe"
Miért? Gyümölcslevest is azzal habarnál.
Egyébként hozzáadott cukor nélküli "natúr" keksz kapható a rossmanban/dm-ben.
Sokan a 7gabonás péppel vezetik be a glutént, de felesleges flanc.
Kérdező!
Türelem, nyugalom, ráérsz!
5-os, gluten bevezetesere nem jo mondjuk a…liszt?
Dobsz egy kis lisztet a mittudomen, spenotba es csokolom, be van vezetve. Minek ehhez keksz.
De vannak ilyen gabonas pepek is asszem.
Egyrészről tényleg ráérsz 6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást. Másrészről bele lehet hülyülni az egymásnak ellentmondó információkba.
Én úgy csináltam, hogy követtem az üveges bébiétel ajánlását. 6 hónaposan olyanokat vettem, ami 4 vagy 6 hónapos kortól adható.
Tökéletes a háztartási keksz.
Kóstoltatok ti már anyatejet? Mert én 2 évig szoptattam, brutál édes volt!
Szóval nem az a keksz fogja rászokatni a cukorra a gyereket. Az biztos.
(Tudom, hogy tápszeres kérdés, de ez most mindegy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!