16 hónaposom nagyon bátortalan, óvatos és anyás? Aggódjak? Hasonló vérmérsékletű babák anyukái, hogy kezelitek?
Majd ha közösségbe kerül nyit a világ felé :)
Jártok valahova, játszón kívül? Próbáljátok ki a babaúszást, lehet kicsit bátrabb lesz a vízben :)
Ilyen marad. Fiam is ilyen. Csak ő már 3,5 éves. 15 hónaposan indult el.
A bölcsiben van 2 barátja, állítólag ott ő a "bandavezér", de mindenki mással tartózkodó. A felnőttektől egyenesen fél.
Otthon nagyon jól eljátszik egyedül is. És nagyon kis lelkis. Érzékeny, érzelmes.
Nem kockáztat, csak a biztosra megy. Nem volt sosem bútorra mászó, csak a stabil helyeken érzi jól magát.
A nagyon hangos dolgoktól pl motor (meg a kevésbé hangos pl sárkányrepülőtől) fél.
Ő ilyen. De nem féltem az ovitól, mert bölcsiben is megállja a helyét (és lesz ismerős középsős gyerek az oviban).
Az enyém is ilyen volt, most 8 éves, maradt óvatos, lelkis gyerek, de kiáll magáért. Mivel cuki gyerek, vicces, szeretik az osztálytársai, a fiúk lokdosodeseben, egymás piszkalasaban nem vesz részt, de vannak hasonló barátai, és nagyon jol elvan a lányokkal is, folyamatosan udvarol, kedveskedik nekik, a lányok pedig korbeugraljak. Játékokban is megmaradt a habitusa, órákon át eljátszik legoval, elszoszmotol bármilyen aprósággal, olvashat. Mozgásban nem annyira ügyes, de nem lehet mindenki olimpikon, biciklizik, gorkorizik, (ezt azért ritkábban), elvitték tavaly korizni, a saját tempojaban megtanult vmennyire a csúszni, úszni pl nem tud, és fél is a víztől, nem erőltettem.
Én imádom ilyennek, hidd el, h nagyon értékes, jó ember lesz a tiedbol is. Nem vagyunk egyformák, nem lehet mindenki nagyhangu, temperamentumos, az enyém is mindig megtalálja szelíd módszerekkel, h célt érjen.
Jaj 7-es de jó ezt olvasni!
5-ös vagyok. Igen, a viccesség már most is megvan, kb 3 évesen kezdett rendesen beszélni, de annyit nevetek. Olyan vicces. És ő is nevet velem. Nagyon cuki.
Ráadásul fiam nagyon szép is (nem én mondom ezt, hanem mindenki más).
Úgyhogy gyanítom az én fiamért is odalesznek a lányok.
(csak maradjon ilyen...)
7-es vagyok, én is aggódtam, mikor kisebb volt, mert mindig alulmaradt a többi gyerekkel szemben, pl simán mindenki odébb lökte a csuszdanal, elvették a játékát, de az óvoda (ami nagyon gyerekcentrikus volt), megmutatta, h az ilyen gyerekek is tudnak érvényesülni. A tisztelet, az udvariasság ma is nagy érték, a tanárai főleg ezekért szeretik, az iskola pedig egy kevés csintalansagra is megtanította. A tanító néni mesélte pl azt, h az én fiam is nekiállt bohockodni az órán, másolta az egyik gyereket, de állítása szerint olyan cukin csinálta, h nem bírt rá haragudni.
Szerencsések vagyunk, h ilyen gyerekeink vannak, szerintem egyébként az ilyen gyerekek szuper intelligensek, mert ok agyból oldanak meg problémákat, és nem erőből. 😊 Babát várok, és remenykedek, h a második is ilyen legyen. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!