Mit gondoltok, mik a tapasztalatok hogy van ez a különböző vérmérsékletű gyerkőcökkel kapcsolatban?
Azok a szülők, akiknek olyan nyugodt természetű a gyerekük, hogy már-már "böszme", ebből kifolyólag szinte nem is kell fegyelmezni, tényleg hajlamosak túl hamar és ok nélkül elítélni azokat, akiknek eleven ördögfiókáik vannak, és néha felemelik a hangjukat vagy rácsapnak a popójukra?
(Légyszi senki ne keverje ide a szadista, elmebeteg "hobbiból" gyerekeket bántalmazó szemétládákat)
Nagyon sokan ítélkeznek, főleg ha neten olvasgatsz, akár itt a gyiken.
Amíg valakinek nincs tapasztalata egy bizonyos dologban, addig nehéz elképzelnie mit is jelent ez pontosan. Tehát sokszor nem is biztos, hogy direkt ítélik el az emberek a másikat. Viszont ez tényleg szűk látókörűség.
Nekem kettős lélek a lányom. :) Néha csuda jó, mint egy tündér, néha meg igazi kis ördögfióka. Amikor azt látják, hogy milyen nyugis, milyen édes, akkor mindig elmondják, hogy jaj de jó nekem, micsoda aranyos kisgyerekem van. Aztán ha valaki azt látja, hogy épp rosszalkodik, rögtön azzal jönnek, hogy te jó ég, ők aztán de megnevelnék! Szóval mindenki mindent jobban tud, és nagyjából csak a jó gyerekeket szereti a többség. :)
Kb úgy tudnám leírni a fiamat, mint a 3. válaszoló a saját gyermekét. És igen, sokszor megkapjuk, hogy milyen rossz ha épp olyanja van. Az egyik ismerősöm fia is hasonló, kivéve ha otthon vannak és bekapcsolják a 2 éves gyereknek a számítógépet. Hát én inkább vállalom, hogy rossz, inkább szaladgálok utána, minthogy egész nap a gép előtt üljön.
Mielőtt elítélnének, hogy nem engedem meg neki, tv-t nézhet, kapcsolgathajta, meg tulajdonképpen mindent csinálhat, de szerintem a számítógéphez még kicsi. Ülhet ott eleget még életében.
Igen ismerős helyzetek, amiket írtok :).
Az én drága leányom is képes a végleteket produkálni. Persze mások előtt legtöbbször angyalka, a rosszaságot meg szemtelenkedést általában nekem tartogatja. Ha meg határokat szabunk, akkor meg jön, hogy "szaranya", meg se érdemli, hogy gyereke legyen, stb...
Igem es ezek a szulok ugy csinalnak mintha az o gyerekuk azert lenne olyan "rendes,normalis" mert ok annyira megneveltek. Hozzatennem nem volt mit nevelni rajta, berakod a sarokba ott marad. Alapbol
Az emyem meg? Hat ez egy imadnivalo ordogfioka! Inkabb kerulom azokat akik szerint en vagyok a rossz, kotodonevelessel...ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!