Mik a tapasztalatok a vegyes csoportú ovikról?
Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 18:02
1/3 anonim válasza:
A vegyes csoportnak vannak előnyei és hátrányai is. Amíg kicsi a gyerek, inkább előny, mert sokat tanul a nagyoktól, aztán később mikor már foglalkozások is voltak, iskola előkészítő stb, akkor már inkább hátrány volt, mert a kicsik ott hangoskodtak, a nagyok meg nem tudtak figyelni annyira a "tanulásra". Összességében jó véleményem van a vegyes csoportról, a második gyermekemmel még itthon vagyok, de őt is vegyesbe szeretném íratni. Remélem felveszik és nem kell megint 1 évig máshova hordani.
2/3 anonim válasza:
Vannak előnyei és hátrányai is. Előny, hogy a kicsik valóban sok mindent eltanulnak a nagyoktól (öltözés, fogmosás, ágyazás, terítés), persze a szlenget is, és a csúnya beszédet is... Hátránya, hogy egy nagyobb agresszív gyerek terrorizálhatja a kicsiket. Nekem inkább rossz tapasztalataim vannak. A 3 éves kislányomat első héten fellökte egy túlkoros 7 éves, nagytestű fiú, majd keresztülgyalogolt rajta. :( Nagycsoportos korában valóban nem jutott elég idő és figyelem a foglalkozásra, mert a kicsik zajongtak és bohóckodtak. Remélem, nektek jobban beválik.
3/3 anonim válasza:
Nekem pozitív. Az én fiam ugyan még kicsi.
Én hátránynak azt látom, hogy sokszor nem tudnak a gyerekekkel mind együtt foglalkozni. Mert vannak, amit a nagyok már tudnak, a picik meg még nem. Vagy pl versek, mesék is mások lehetnek, amik érdeklik őket.
Egyébként meg jó, mert pl az óvónők jobban tudnak figyelni a picikre(pl öltözködésnél, evésnél), mert a nagyok már önállóbbak. Azon kívül nagyon sokat segítenek egymásnak. Ez a nagyoknak is előny, megtanulnak figyelni a kisebbre. A lányok főleg, igazi kis "anyukák" a piciknek. Nálunk mondjuk nem volt még példa arra, hogy a nagyok elnyomják, fellökjét, stb a kicsiket, tényleg aranyosak velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!