Bátortalan, halk gyerek? Létezik megoldás vagy majd csak az idő?
Sziasztok! Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy akinek visszahúzódó, kicsit bátortalan a gyermeke, milyen praktikákkal próbálja őt kicsit magabiztosabbá tenni? A lányom 6 éves, jövőre suliba menne, de ha ilyen szótlan és bátortalan marad, akkor lehet nem mehet.
Tudom, hogy ő inkább befelé forduló lesz, visszahúzódó, nem megváltoztatni akarom, csak egy kicsit bátrabbá tenni, hogy merjen kérdezni stb
Sokat dicsérjük, megbízzuk feladatokkal, egyedül csinálhat sok mindent. Orvosi vizsgálat folyamatban van.
Van e sport esetleg, ami magabiztosabbá tesz? Vagy jóga akármi, ami segítene?
Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Ilyen voltam gyerekként, a csapatsport a földi poklot jelentette, ahol rajtam száradt, hogy vesztett a csapat.
Amit személyesen utáltam, ha a szüleim látták/hallották azt, amikor valamit megpróbáltam elintézni - pl buszjegyet venni. Sokkal bátrabb voltam, ha nem voltak ott mögöttem, mert úgy utólag sem akartak kijavítgatni. Írtad, hogy kap kis feladatokat - ezeket ő hogyan végzi, illetve milyen formában kap róluk visszacsatolást?
Lovaglás
Tánc
Bármi, ami a közeletekben van és szívesen menne
Közös játszóterezés a csoporttársakkal
Játszóház, ott barátkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!