Aki szerint baj, ha valaki kicsit betegen viszi oviba a gyereket, az mit tart reális megoldásnak?
Az ilyen jellegű kérdések alatt gyakran látom, hogy sokan kiakadnak azon, ha valaki kis orfolyással vagy köhögéssel - nem komolyabbal -, beviszi a gyereket a bölcsibe vagy oviba, merthogy a beteg gyerek lefertőzheti a többieket.
Ez tiszta, nyilván, de most őszintén, erre milyen reális megoldás van, tekintve, hogy a munkáltatók nagy része nem nézi el, ha valaki rendszeresen táppénzen van a gyerek miatt? Nekem viszonylag rugalmasak meg normálisak a főnökeim, de tuti elbocsátanának, ha 1-2 heteket mindig otthon kellene maradnom (amúgy nincs is bölcsis/ovis gyerekem, tehát nem rólam van szó).
Ezért kérdem, hogy akik háborognak, azok mit tartanak ésszerű lehetőségnek? Akinél nincs nyugdíjas nagyszülő vagy ahol a komplett család nem tud megélni évekig csak apuka fizujából, az ne is vállaljon gyereket?
Mert szerintem ez nem elvárható, nem is igazi megoldás. De akkor mit csináljon az, akinek a munkahelye nem nézi el a rendszeres táppénzt (mondjuk szerintem az állami szférában kívül kb. a cégek 90%-a ilyen).
Sajnos egy ilyen időszak
Ha akarnám sem vihetném, mert nem engedik be..
Nekem már azért is beszóltak, mert a kicsit nem tudom hova tenni és ő taknyos, a nagy nem.. miért viszem be ( addig amíg a nagyot be - meg elhozom)
3
Maradtál volna csendben...
Mert egy bolti eladó is tud otthonról dolgozni vagy egy postai beosztott...ugye
"Már eleve olyan helyről kell elmenni szülni, ahol ez nem gond, vagy ahol van lehetőség otthonról is dolgozni."
Ja, akkor mondjuk a nők nagy része nem is tudna elmenni szülni. Vagy ha mindenki ilyen helyről menne szülni, akkor mondjuk nem lenne, aki kiszolgáljon téged a boltban, étteremben meg sok egyéb helyen.
Ez a reális megoldás, hogy vagy ne szüljenek a nők, vagy omoljom össze a rendszer, mert senki nem dolgozna ilyen helyeken? :D
De most komolyan, pont ezért mondtam, hogy REÁLIS megoldásokra vagyok kíváncsim
A mi családunkban mindig a nagyszülők vigyáznak a beteg gyerekekre, akiknek otthon kell maradnia.
Ettől függetlenül ha valaki figyel a gyereke egészségére, és annak nincs extra gyenge immunrendszere, akkor évente 2-3 alkalomnál többször nem betegszik meg. Ennyi betegszabija a legtöbb embernek van, így akár a szülök is otthon maradhatnak ilyenkor a gyerekkel akár felváltva is.
"Vagy ha mindenki ilyen helyről menne szülni, akkor mondjuk nem lenne, aki kiszolgáljon téged a boltban, étteremben meg sok egyéb helyen."
Akkor kiszolgál majd az, aki meg tudja oldani a felügyeletet. Nem dőlne össze a világ, ha végre gondolkodó emberek szülnének csak.
Persze ez a világ már önző. Nem érdekli a szülőt semmi, sem az hogy beviszi a taknyost az oviba ezzel megbetegítve óvónőket, a többi gyereket (akiknek a szülei miatta mennek táppénzre), meg az sem hogy a gyermeknek is otthon a helye taknyosan, köhögéssel.
Az a legszánalmasabb amikor a gyereket elküldi oviba betegen, de ha saját maga beteg akkor egyből táppénzre megy.
Szerintem alapvetően kevesebb lenne a náthás megbetegedés, ha mindenki otthon fogná orrfolyás esetén is a gyereket. Csak ha 1-2 szülő küldi így, akkor sosem kopik ki, és egy idő után a többiek sem látják értelmét otthon fogni.
A szemlélet a hibás, na meg az, hogy a versenyszférában ilyen rabszolgahajcsár hozzáállás van, nem csak ebben, minden másban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!