Aki szerint baj, ha valaki kicsit betegen viszi oviba a gyereket, az mit tart reális megoldásnak?
Az ilyen jellegű kérdések alatt gyakran látom, hogy sokan kiakadnak azon, ha valaki kis orfolyással vagy köhögéssel - nem komolyabbal -, beviszi a gyereket a bölcsibe vagy oviba, merthogy a beteg gyerek lefertőzheti a többieket.
Ez tiszta, nyilván, de most őszintén, erre milyen reális megoldás van, tekintve, hogy a munkáltatók nagy része nem nézi el, ha valaki rendszeresen táppénzen van a gyerek miatt? Nekem viszonylag rugalmasak meg normálisak a főnökeim, de tuti elbocsátanának, ha 1-2 heteket mindig otthon kellene maradnom (amúgy nincs is bölcsis/ovis gyerekem, tehát nem rólam van szó).
Ezért kérdem, hogy akik háborognak, azok mit tartanak ésszerű lehetőségnek? Akinél nincs nyugdíjas nagyszülő vagy ahol a komplett család nem tud megélni évekig csak apuka fizujából, az ne is vállaljon gyereket?
Mert szerintem ez nem elvárható, nem is igazi megoldás. De akkor mit csináljon az, akinek a munkahelye nem nézi el a rendszeres táppénzt (mondjuk szerintem az állami szférában kívül kb. a cégek 90%-a ilyen).
"Jó jó, de még mindig csak azt mondjátok, oldja meg, azt nem írjátok, egy átlagember ezt hogy tudja megoldani, ha nincs nagyszülő."
Khm:
"Bébiszittert kell keresni. Időben, nem ma, hogy hopp most beteg a gyerek. "
"Ismerős, barát, a szomszéd kisnyugdíjas, az ismerős gyesen lévő anyuka, a munkanélküli ismerős- bárki lehet, így aztan az ár is keplekeny"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!