Szülés előtt lehet feliratni tápszert, ha szükség lenne rá?
És úgy a HA tápszerek most milyen árban vannak, ha receptre felírják?
Rég szültem már, nem tudom, azóta mennyit változott ez.
Első sorban szoptatni tervezek, viszont tapasztalat, hogy mindnél kellett pótlás az elején.
Az ára meg azért érdekel, mert ha valami oknál fogva mégsem jön össze a szoptatás, akkor nagyjából mennyiből jön ki egy havi adag.
(Utoljára nem volt erre szükség, illetve amikor igen, ő speciálisat kapott 90%-ra, mert tejfehérje-allergiás volt, az meg nem releváns.)
Korhazban amugy felirjak. Bar velem kozoltek, hogy ok szoptatasbarat korhaz es elvbol nem irnak tapszert, ugy, hogy egy napot meg tovabb is bent kellett maradni,mert a kisfiam fogyott 380 grammot es vegig potlas kellett.
Beszaras amit neha muvelnek.
Én is vettem egy dobozzal itthonra, de jól besüllyesztettem egy szekrénybe.
Magánkórházban szültem, kérdezték mi a cél. Mondtam, hogy szoptatni szeretnék. Azt mondták, akkor nem kellene tápszerezni, amíg nem esik 10%-nál többet a súlya, vagy nem sárgul határérték felett. Állítólag a bélflóra/enzimek kialakulásában is zavart tud okozni, nagyobb a pocakfájás esélye. Kitartottunk, simán megy a szoptatás, míg a nagyobb gyerkőccel, aki első pillanattól kezdve kapott kérdés nélkül pótlást, nagyon megszenvedtük a szoptatást. Én nem biztos, hogy automatikusan adnék, ha nem muszáj.
Nálunk is 300-400 g fogyások voltak + sárgaság, aluszékonyság.
Az elsőt naponta kellett vinnem nézetni az orvoshoz, a harmadikkal konkrétan 2 nap otthonlét után (mert hát hazaengedtek...) kórházba kerültünk.
Ezt szeretném elkerülni.
(A második összesen 90 g-ot fogyott, 3860 g-ból, ami mondták, hogy kb semmi. Ő be sem sárgult.)
Azért normál helyen ilyen fogyással nem hogy kérni kell pótlást, automatikusan adják és recepttel adnak haza.
10% feletti fogyásnál haza sem engednek feltétlenül 2-3 nap után. Nekem az a fura, hogy ezen neked kell gondolkozni.
"D, k vitamin, fürdető, popsikrém, tápszer."
Igen, így volt nálunk is, hogy ezeket előre felírta a szülés előtt.
Milumil Komfort HA-t kap a kisfiam.
Receptre 4600Ft, recept nélkül 6000. Szerintem vedd meg simán, aztán ha kell, majd úgyis felírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!