Szülés előtt lehet feliratni tápszert, ha szükség lenne rá?
És úgy a HA tápszerek most milyen árban vannak, ha receptre felírják?
Rég szültem már, nem tudom, azóta mennyit változott ez.
Első sorban szoptatni tervezek, viszont tapasztalat, hogy mindnél kellett pótlás az elején.
Az ára meg azért érdekel, mert ha valami oknál fogva mégsem jön össze a szoptatás, akkor nagyjából mennyiből jön ki egy havi adag.
(Utoljára nem volt erre szükség, illetve amikor igen, ő speciálisat kapott 90%-ra, mert tejfehérje-allergiás volt, az meg nem releváns.)
Ez csak azért fura, mert anno kérdezték is, hogy írjanak-e, és mivel az első gyereket abszolút nem tudtam szoptatni, ebből kiindulva éltem a lehetőséggel. Szerencsére pár napnál tovább nem is volt rá szükség.
De a tejem mindegyikkel csak akkor indult be, mikor hazamentünk, és ahol nem adtak pótlást a kórházban, ott volt is gond, szóval tervezem, hogy viszek be magunkkal.
Viszont akkor max veszek egy dobozzal recept nélkül, aztán meglátom, hogy alakul.
Beba sensiduo 4500 ft volt utoljara receptre, amikor en vettem. Vagy balami ilyesmi.
Elore nem tudtam volna feliratni, mivel a baba adataival vesz fel a gyerekorvos szules utan, szoval en random vettem egy tapszert a patikaban eloszor.
Vegul 2 honapos koratol kezdve lett tapszeres, de a sensiduo valt be a sok bukas miatt.
Atlagosan havi 27-31 ezer volt hozzataplalasig, attol fugg epp mennyit evett.
szülés elött feliratni nem lehet.
Feliratni csak tajszámmal lehet. Mivel még nem szültél, a babának nincs. a sajátodra meg nem lehet.
Senkit nem ismerek, aki szoptatott, de pótlás kellett az elején (te irtad, hogy mindnél kell)
Ha valóban kelleni fog, kapsz a kórházban. Utána pedig már lesz tajszám, tudsz íratni.
Nem tudom, hogy írták fel 2016-ban TAJ nélkül, de valahogy mégis kaptam receptet. Már nem emlékszem. (Nem hiszem, hogy az első gyerekére, mert ő 7 éves volt akkor.)
Viszont nála kaptunk tápszert a kórházban, így rendben is volt minden.
2018-ban meg azt hiszem, a másik gyerek TAJ-számára írták.
Nem vittem be magammal a kórházba. Nem adtak pótlást, csak mikor már kb mindegy volt :S
Nem próbálkozok, megveszem akkor rendesen.
Sőt, az se biztos, hogy használni fogjuk, de a korábbi tapasztalataim miatt nyugodtabb leszek, ha tudom, hogy van nálam.
Inkább legyen feleslegesen, mint baj legyen.
Szules elott nem irtak fel, szules utan igen. Ez 5 hete volt, de nem emlekszem, mennyibe kerult. Most kaptam receptet, de az orvos pecsetje hianyzott, igy teljes aron kaptam meg. Azt mondtak a patikaban, receptre kb 900 forinttal lesz olcsobb.
Engem nem nyomasztottak a szoptatassal. Potoltak a csecsemosok, persze probaltam cicire tenni a kislanyomat, tobb-kevesebb sikerrel. Aztan a gyerekorvos minden tovabbi nelkul felirta nekunk, bar lehet az is kozrejatszott, hogy 2670 grammrol 2530-ra esett le a sulyra hazaadaskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!