Mi értelme van, hogy ennyire megszigorították a telefon/tablet/laptop használatát az iskolákban? Tényleg szükség volt erre? Csak engem borít ki?
Altalanosban erre semmi szukseg.
Kozepiskolaban az lenne a jo ha a lenne iskolai tablet amit ha kell ki tudnak osztani es dolgozni tudnak rajta a gyerekek.
Sajat telo nem fontos oran. Plane h sokan visszaelnek eltek vele.
Éppen az általánosban lenne értelme.
17-19 éveseket, na meg felnőtt dolgozókat ezzel ba*tatni...
Sajnos, a gyerekek teljesen függnek a telefontól. Tanárként látom, hogy órán folyamatosan jelen van a tudatukban, ott szórakoznak, puskáznak, és küldik el a tanárt melegebb éghajlatra. Ha láttál volna eddig egy folyosót szünetben: ott ül 40 gyerek, tök sötétben, minden villany leoltva. Miért?
Mert az egésznapos telefonozás lemeriti az akksit, még dél előtt. Hogy ez ne következzen be, minimum képernyő fény kell, ehhez meg a tök sötét.
Ez egy elég összetett téma.
Nem gondolom jogosnak, viszont az tény hogy már amikor én voltam iskolás, már akkor is z vlt ogy a gyerkek javarésze telefonozott órán általánosbna is és szakközépben is (24 vagyok). Ez tiszteletlenség és ezt egyébként a diákak is tudni kellene, de ha nem is tudja, akkor a tanárnak ezt helyre kell tnnie normálisan (mert ugye elvileg egy tanárnak jó eszközeinek kellene lennie nevelésre)és a szülőnek pedig a tanárt kellene erősítenie, minden olyan nevelési esetben ha a tanárnak valóban igaza van.
Ugye ez az egyik oldal. A másik oldal meg az hogy tanít e tanár, ért e ahhoz a tantárgyhoz, mrtz ugye az utóbbi években elég sok helyről hallom hogy még a tanár sincs tisztában azzal amit tanít. Na itt ugye előbb tanul agyerek a telefonról, tabletrő akármiről mint a tanártól.
Illetve ezeket az eszközöket simán belehet vonni az órákba normális keretek között.
Ez az egyik része. Az meg a másik hogy a leadott eszközökért nem is vállalnak felelősséget, akkor miről beszélünk? Így biztos hogy nem adnám le semmi pénzért. Táskába kikapcsolt állapotba be és pont. nincs itt a telefon. Átnézni amugy sem nézheti, ert nincs rá hatásköre.
Ez a tipikus tiltsuk be a telefont, de a tanárokat az iskolát ne fejlesszük.
Vagy a kedvencem és ami egyébként igaz. építsünk stadiont, de a kórházak lehetnek romokban kevés hozzáértő szakemberrel.
De aúgy iskolától függetlenül a kevesebb kütyü használat valóban jó lenne. Milyen az amikor az elsős gyerekek közül mindenkinek van okos telefonja. Kérdezem én, minek????
A tanár csak órán ill. felügyelet közben nem használhatja.
Mintha eddig az esti randevúját egyeztette volna matekóra helyett...
Mázli, hogy az "én időmben" nem volt ilyen. A szeptember nekem halál volt, mert allergiaszezon van, így gyógyszer mellett is félpercenként fújtam az orrom. Nyilván sokszor lemaradtam, így a telefonommal lefozóztam a táblát, amit aztán otthon beírtam a füzetbe. :D
A klikkesedés akkor is megvolt, így akinek voltak barátai, annak a telefonnyomkodás ellenére is voltak. A többiekkel meg akkor sem fognak szóba állni, ha nem lehet telefont használni. 🤷♀️
Aki órán eddig nem figyelt, az meg most sem fog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!