Mi értelme van, hogy ennyire megszigorították a telefon/tablet/laptop használatát az iskolákban? Tényleg szükség volt erre? Csak engem borít ki?
Figyelemelterelés...
A telefonok mellett elvileg minden kép- és hangrögzítésre alkalmas egyéb eszköz használatát is betiltották/korlátozták. Vajon miért?!
Ha a tanároktól elvesszük, vegyük el minden munkavállalótól munkaidőben. Add le te is munkaidőben, máris tudod miről is szól ez.
Régóta van olyan munkahely, ahova nem viheted be.
11 mondjuk azert h az oran felvett dolgokat ne tegyek ki a diakok a kozre... Azt mar le se irom miket irnak alatt a diakok...
Alap adatvedelem es szemelyisegi jogok...
Akkor nem jött át, amire utaltam...
A személyiségi jogok védelme érthető. De az ilyen személyiségi jogokat sértő, lejárató/megalázó felvételek legtöbbször telefonnal készültek. Akkor miért kell tiltani pl. a fényképezőgépet, kamerát, hangrögzítőt, stb. Azokra azért szvsz. elég kevés diák volt ráfüggve, sőt, iskolába is elég kevesen hordtak pl. egy DSLR-t magukkal :D
Minden kep es hamgrogzitesre alkalmas eszkoz tiltva van
Okosora is
Szerintem is baromság. Hivatalosan nálunk is kikapcsolt állapotba kellett volna a táska mélyére rejteni, vagy hasonló, senki se foglalkozott vele. Volt tanár aki kirakatta velünk a mellette lévő szekrényre az óra ideje alatt. Én úgy gyűlöltem a töri órát, hogy csak na😂, a tanár szigorú volt, ott nem mertél mobilozgatni, lefoglaltam/tuk magunkat máshogy. Szerintem ezzel a szabályozással csak azt érték el, hogy a csöndben óra alatt mobilozók most beszélgetnek, zavarják az órát. Emellett valaki írta, hogy akinek voltak barátai, annak nem a betiltott telefonok miatt. Én az a szerencsétlen gyerek voltam a suliba, aki nem tartozott egy baráti körhöz se, vagy ha mégis velem foglalkoztak a legkevésbé, szóval mindig unatkoztam. Szünetekben legalább tudtam netezni, játszani, zenét hallgatni és nem abból állt a 10-20 perces szünet, hogy meredek magam elé, mint egy zombi vagy firkálgatom a füzetem alját.
Véleményem szerint az lenne a jó megoldás, hogy megtanítják a személyiségi jogok védelmét, miért nem szabad másokat engedèly nélkül filmezgetni, és ennyi. Sokszor a tanár is a tankönyvet olvassa fel/ olvastatja fel, ezt a diák otthon is meg tudja tenni, meg úgyis otthon kéne készülni az órákra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!