Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tapasztalt anyukák véleményére...

Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi,akik elővigyázatosságból vittek be tápszert a kórházba. Melyiket? Hogy oldották meg az elkészítést, babavíz, mikro? Szóltak érte, hogy miért nem a szoptatással próbálkozik?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra az esetre, amikor pl. nem indul meg a tej, hiába van cicin a baba és úgy dönt az anya, hogy nem hagyja éhezni,inkább ad neki tápszert.
2023. okt. 19. 12:09
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
84%
Nos,6 napig voltam bent más okból. Minden szobatársamnak,elég sokan megfordultak már bizony az aranyórában ömlött a tej,de utána mindegyiknek volt,nem 4-5 nap után. Nálam konkrétan a 6. napon indult meg és mivel mérni is kellett így azt is tudom,hogy kemény 10 ml volt jó pár óránként. Fejni is jártam ki pluszba,az is a 6. napon sikerült,akkor jött le 5 ml fél nap alatt.:D Addig fejtem a semmit. Hagyjuk már ezt a hülyeséget,ha 5-6 napig 0 ml megy be,szerintetek még is mitől lesz vizeletes pelenka? Szerintetek egy 4,5 kg-s babának elég a 0 ml anyatej/nap? Érdekes. Igen,lehet hogy akkor lövellt be nektek,de már előtte is volt valamennyi,különben kiszáradna a gyerek konkrétan meg lefogyná a több,mint 10%-ot. Van bizony olyan,aki ha fejre áll se jön össze. Nekem van barátnőm akinek 33 hétre született a lánya,gépen is volt,ő már a császár után egy órával úszott a tejben és attól fogva napi 200 mlket lefejt neki. Neki az elsőnél is ömlött,genetika is. De akinek mint nálam is a 6. napon indul be kínkeservesen,az ne hagyja már éhen a 6 napos babát.
2023. okt. 19. 18:38
 42/50 A kérdező kommentje:
Hagyjuk szerintem is, mert te viszont mindenáron el akarod vinni a kérdést egy anyatej vs tápszer háború felé, hol ott a kérdés nem erre irányul. Gratulálok innen is, hogy te tudtál szoptatni x ideig és nem volt szükség pótlásra, de abban remélem kiegyezünk, hogy nem vagyunk egyformák és másnak nem volt előteje sem, ha pedig volt is valami, kevés volt. A tényeket írták le itt azok is, akiknek a tâpszerhez kellett nyúlni. Erről ennyit. Nem kell lealjasodni, mert nálad fasza volt minden a szoptatás körül.
2023. okt. 19. 19:00
 43/50 anonim ***** válasza:
94%
Nevetséges, hogy ismeretleneknek kell szabályosan magyarázkodni bármi miatt is.
2023. okt. 19. 19:43
 44/50 A kérdező kommentje:
Így-így. Plusz minden előzmény ismerete nélkül jön a vádaskodás, hogy "megúszós" meg "szânalmas" vagy és el is van könyvelve, hogy te nem akarsz szoptatni egyáltalán. Pedig ott figyel egy konkrét válasz is arról, hogy volt aki vitt magával pont azért, amiért én is elgondokodtam rajta, de szerencsére nem volt szüksége rá a válaszolónak. Nem lett tőle szar anya, hogy volt nála, de nem is veri a mellényét lenézően, hogy neki ment tápszer nélkül is. Ezekből az emberekből kéne több ide a gyakorira😊
2023. okt. 19. 20:09
 45/50 anonim ***** válasza:
62%

A tápszerrel "csak" annyi a gond, hogy könnyű a cumisüvegből inni. A szoptatás más, kicsit az melós neki, mire megtanulja, hogyan is kell. Reflex ugyan, de nem könnyű.

Ha már a kórházban a szájába tolod a cumisüveget, otthon napokkal később már szenvedés lesz a szoptatás, mert nehezen fogja elfogadni, és ha nem szopizik, neked nehezen fog beindulni.

Nincs baj a tápszerrel, és azt sem kövezik meg, aki nem akar szoptatni,de ne tologasd óránként váltva a szájába.

(plusz egy tapasztalat, két gyerek után:nem kell ébreszteni etetni,nem fog éhen halni)

2023. okt. 19. 21:34
 46/50 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor ha fejéssel tudok később tejet varázsolni amíg alszik , azt se cumisüvegből adjam oda, hanem amit itt már említettek, itató pohárból?
2023. okt. 19. 22:20
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
Avent újszülött üveghez jár itató kanálka.
2023. okt. 19. 22:40
 48/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az infót.
2023. okt. 19. 23:01
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges bevinni. Ha úgy látod mégis kellene akkor visznek majd be neked szüleid,férjed.

Én milumil HA hasznàltam elsőnek de nagyon bukós volt a babám így Milumil AR vált be

2023. okt. 21. 10:28
 50/50 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező, mikor szülsz?

Én néhány hete szültem, es kb a 6. napon lett rendesen tejem, addig csak az előtejet szopogatta a kisfiam :))) én is tiszta ideg vtam, de azt mondták, hogy várjunk a tapszerezéssel, mert ha elkezdjük tápszerezni, akkor biztos baj lesz a szoptatással. Igazuk lett, aztán halistennek beindult a tej, es azóta rendesen eszik is. A kórházban sem vt semmi baja attól h nem kapott literszámra tejet :)) szóval nyugi, nem lesz semmi baj:)

2023. nov. 11. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!