Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tapasztalt anyukák véleményére...

Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi,akik elővigyázatosságból vittek be tápszert a kórházba. Melyiket? Hogy oldották meg az elkészítést, babavíz, mikro? Szóltak érte, hogy miért nem a szoptatással próbálkozik?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra az esetre, amikor pl. nem indul meg a tej, hiába van cicin a baba és úgy dönt az anya, hogy nem hagyja éhezni,inkább ad neki tápszert.
2023. okt. 19. 12:09
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Rajta leszek az ügyön 😊
2023. okt. 19. 15:34
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

Milumil Prosyneo HA tápszert vittem be de nem kellett. Nekem barátnőm azt mondta a mi kórházunkban ezt szokták felírni, ha kell szóval azért ezt vettem meg. Azóta is bontatlan, 4 hónapos a baba :)

Amúgy duplán feleslegesen vittem be, mert kapott volna a csecsemősöktől tápszert.

2023. okt. 19. 15:55
 33/50 A kérdező kommentje:
A lehető legjobban jártál kedves utolsó. Örülök, hogy ilyet is lehet olvasni, hogy ugyan készültél, de nem kellett. 😊Köszönöm szépen.
2023. okt. 19. 16:01
 34/50 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk első gyereknél nem adtak pótlást 2 napig, végig üvöltött a gyerekem, semennyi tejem nem volt, a csecsemősök rángatták a mellem hogy bebizonyítsák hogy jön tej, de nem jött. Egy rohadt csepp sem. Aztán feladták, nagy kegyesen adtak neki, utána egy hangja sem volt 2 napig. A következőnél már vittem a tápszert, nem érdekelt mit szólnak, folyosón a mikróban melegítettem hozzá vizet, a szobában meg bekevertem.
2023. okt. 19. 16:22
 35/50 anonim ***** válasza:
22%

"nem adtak pótlást 2 napig, végig üvöltött a gyerekem, semennyi tejem nem volt"

De érted, hogy senkinek nincs teje még ilyenkor?

2023. okt. 19. 16:32
 36/50 anonim ***** válasza:
78%

Érdekes, nálunk egy csomóan rögtön szoptattak. Az egyik lelkendezett, hogy már a szülés utáni percekben szoptatott, sőt, le is spriccelte a gyereket.

Meg poharakban hozták-vitték a lefejt tejet már első nap, mert tej volt, de a babájuk nem szopott, és itatópohárból adták oda nekik.

Meg hozták mérésre, és írták mennyit szopott, szóval ez a "senkinek nincs teje azonnal" egész egyszerűen nem igaz.

2023. okt. 19. 17:00
 37/50 anonim ***** válasza:
18%
Jó, akkor a nők 1 %-ànak van teje élsz perctől, de ettől még jellemzően 3-4. nap a tejbelövellés a maradék 99-nél.
2023. okt. 19. 17:16
 38/50 anonim ***** válasza:
31%

Előtej van, ami a belövellésig fedezi a baba igényeit. Addig is azért kell szoptatni, hogy inger érje a mellet, nem azért, mert folyamatosan jön belőle.

A fiam is egész éjjel mellen volt, aztán alig jött valami, mutatta a mérleg. Otthon lövellt be, az 5. napon.

2023. okt. 19. 17:39
 39/50 A kérdező kommentje:
Ahogy olvasom, nem minden esetben elég tápláló az előtej, legalább is a kommentek szerint volt, akinek az éhségtől sírt a babája.
2023. okt. 19. 18:09
 40/50 anonim ***** válasza:
30%

Hagyjuk, kérdező. Elképesztő, hogy egyszerűen nem érted még, hogy kb. mindne újszülött ordít, és nem szimplán az éhségtől, hanem mindentől.

Én kétszer is sokáig szoptattam, nem volt gond a belövelléssel is, mégis ordítottak a babáim.

Ez természetes, nem traumatizálódik a gyerek, evolúciós oka van.

De a francnak magyarázok amúgy, láthatóan nem is akarod ezt megérteni. Adjál akkor tápszert egyből, de attól úgx bekajakómál majd, hogy órákig nem tudod felébreszteni, nem fog szopizni és akkor tényleg nem indul be a fejed.

2023. okt. 19. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!