Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tapasztalt anyukák véleményére...

Tapasztalt anyukák véleményére lennék kíváncsi,akik elővigyázatosságból vittek be tápszert a kórházba. Melyiket? Hogy oldották meg az elkészítést, babavíz, mikro? Szóltak érte, hogy miért nem a szoptatással próbálkozik?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra az esetre, amikor pl. nem indul meg a tej, hiába van cicin a baba és úgy dönt az anya, hogy nem hagyja éhezni,inkább ad neki tápszert.
2023. okt. 19. 12:09
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
19-es.Pont Veszprémbe fogok szülni. Köszi az infót neked is.
2023. okt. 19. 14:15
 22/50 anonim ***** válasza:
35%
Igazából téged kéne lepontozni mert keresed a kifogásokat! Az én fiam is tápszeres lett nem ítélem el azokat akiknek nem megy szoptatás viszont azokat akik ilyen megúszosak és előre tudják hogy nekik kell (mert nem is akarják megpróbálni) rohadtul szánalmasnak tartom.
2023. okt. 19. 14:17
 23/50 anonim ***** válasza:
69%

"Gondolok itt arra az esetre, amikor pl. nem indul meg a tej, hiába van cicin a baba és úgy dönt az anya, hogy nem hagyja éhezni,inkább ad neki tápszert."

Ilyen esetben a kórház is ad tápszert. Nálunk is adtak egy csomó babának, jóformán ha kellett, ha nem, hogy ne essen vissza nagyon a születési súly. És mivel minden kismama sietett haza, nem akartak plusz napokat benttölteni, engedték, hogy a csecsemősök pótoljanak. Svéd itatóból kapták a babák a csecsemősöktől, hogy ne legyen cumizavar.

Amúgy örülj neki, ha olyan kórházban szülsz, ahol nem tukmálják feleslegesen a tápszert.

2023. okt. 19. 14:18
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

18-as, hol szülsz egyáltalán? Mert minden kórházban más a protokoll, keress helyi anyukás csoportot, ott fogsz bővebb infót kapni.

Én mindkét debreceni kórházban szültem az elmúlt 3 évben, sehol nem méregették a gyerekeket napközben, csak este egyszer, és alig nézett rànk valaki, szóval akár meg is lehetett volna etetni őket tápszerrel.

2023. okt. 19. 14:19
 25/50 anonim ***** válasza:
65%

18.

Úgy emlékszem, nem tudtak róla, ahogy írták is, volt mikor egy darab nővér volt az egész szinten, nem ülnek ott minden kismama mellett.

Emlékszem leült mellém egy csaj a folyosón, mikor épp elvitték a lányomat vizsgálni, és sírva mesélte, hogy már 5. napja bent vannak, mert csak fogy a gyerek, a pótlás nem elég neki, a nővérek szerint meg igen, és próbálkozzon, mert ő a hibás, nem próbálkozik a szoptatással eléggé stb...

Aztán ő is mesélte, hogy hoztak be neki tápszert, és most úgymond titokban eteti, már hízott is a baba. Másnap haza is mentek.

Aztán ő mondta nekem, hogy hozzak be ha kell, itt többen is hoztak már.

Illetve neki konkrétan a gyermekágyas (tehát a "felnőtt) nővérek mondták meg, milyen tápszert használnak bent, mert elmondták, hogy ők is nagyon sajnálják az anyukákat, akiket a szoptatással terrorizálnak, mindig csak azt látják, hogy sírnak sokan stb.

Meg láttam sterilizáló zacskót is, amit mikróba tettek, és úgy sterilizáltak.

Amúgy ha tápszeres lesz a baba, a legjobb egy hőfok szabályozós vízforraló, azt be lehet állítani 40 fokra, és csak a tápszer kell bele már.

Szép közhelyeket kaptál itt válaszként, de ezt csak az tudja milyen rossz, aki benne van/volt, hogy milyen ha nem tudod etetni a babádat és csak sír és fogy, de nem tudsz rajta segíteni, mert szerintük az 40-50 ml elég egyszerre, a többit szoptasd...

2023. okt. 19. 14:19
 26/50 anonim ***** válasza:
33%

20.

Igen, számítottam rá, hogy lepontoznak, gondoltam privátban írok inkább neked, de úgy vagyok vele, hátha más is olvassa majd, aki kíváncsi rá. :)

2023. okt. 19. 14:21
 27/50 anonim ***** válasza:
57%

"Szép közhelyeket kaptál itt válaszként, de ezt csak az tudja milyen rossz, aki benne van/volt, hogy milyen ha nem tudod etetni a babádat és csak sír és fogy"

Ezek nem közhelyek. Minden újszülött sír az első napokban, mindegyik veszít a súlyából és mindenkinek csak a 3-4. nap lövell be a teje akkor is, ha utána 5 évig szoptat majd, ergo mindenki átéli azt, hogy ordít a babája a kórházban és még nincs tej.

2 anyatejes babám volt, igen, az első 2-3 napban sokat sírtak és igen, rossz volt hallgatni, de nem tápszert kevergettem titokban, hanem tettem őket folyamatosan mellre, hogy stimulálják a tejtemelést. Mert van agyam, és értettem, hogy ez így megy. Természetesen, ha kellett volna, pótolok később otthon, de nem a kórházban, ahol még kb. senkinek nincs teje, mert hazamész, mire belövell.

2023. okt. 19. 14:29
 28/50 anonim ***** válasza:
83%

27.

Hiába idézgeted itt a kommentemet, a kérdező arra volt kíváncsi, amit én írtam, nem arra amit te.

A kérdező csak kérdezett valamit, egyáltalán nem biztos, hogy kelleni fog neki, de már jön, hogy milyen szánalmas.

Na PONT az ilyenek miatt fog rástresszelni az egészre, de csak csináljátok.

De nem szokásom itt chatelgetni, én a kérdésekre szoktam válaszolni, ha tudom vagy van tapasztalatom - sokakkal ellentétben.

2023. okt. 19. 14:37
 29/50 anonim ***** válasza:
28%
De te most azt írtad, mi nem érezzük át, pedig nyilván mindenki átérezi, tekintve, hogy átrsik ezen.
2023. okt. 19. 14:40
 30/50 babyboom567 ***** válasza:
100%

Debrecenbe szültem(7 éve), kapott POHÁRBÓL!(olyan svéd itatópohár szerü valami volt) pótlásként anyatejet,maguktól adták, nem emlékszem, hogy nagyon veszekedni kellett volna bárkivel érte,még úgy sem hogy egy szoptatásnáci tápszergyülőlő főnővér volt,kb minden anyukát hülyének,gyps-nek nézet,és úgy is beszélt velük.És nem volt koraszülött a babám,nem volt extrém sárga,és nem volt kis súlyú,és nem is esett nagyon vissza a súlya.

Nyugodj meg, semmi baj sem lesz, fogsz tudni szoptatni!

2023. okt. 19. 15:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!