Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Rossz anya az, aki meg sem...

Rossz anya az, aki meg sem próbálja szoptatni a babáját?

Figyelt kérdés
2022. jún. 19. 12:35
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
54%

Kétségtelenül nem te vagy a legélesebb kés a fiókban kérdező. A lényeg láthatóan nem ment át. Tudod, míg pelenkázni muszáj (hogy az alapvető igényei ki legyenek elégítve a gyereknek és ne kapjon el különféle fertőzést a kakitól), addig szoptatni nem az! Ráadásul, ha anyuka tápszerezik, nem egy idegen (bébiszitter) eteti helyette a gyereket, ugyanúgy ő látja el…

Ne magadból indulj ki, itt nem én ítélkezem, a pelusos kommentedből is csöpög a cinizmus, gúnyolódni akartál, semmi mást.

Én csupán az alapvető különbségre világítottam rá a kakis pelenkában hagyom a gyereket “kicsit”, amíg valaki tisztába teszi és az anyatej helyett tápszert adok a gyereknek között. Ha tápszerrel eteted a babád is ugyanúgy ki van elégítve minden igénye, de ha sokszor “kicsit” kakis pelusban hagyod, ez már nehezen mondható el. Hisz te magad írtad, hogy: “úgyhogy ha épp kettesben vagyok vele, akkor tud várni eg, kicsit amíg jön valaki aki mosolyogva is tisztába tudja tenni.” Kicsit… Aztán ha nem tud jönni senki rövid időn belül, hogy a szerencsétlen gyerek ne nyakig szarosan legyen, akkor mit csinálsz? Úgy hagyod?? Értem.. A két dolog baromira nem ugyanaz.

Meg ha épp kettesben vagy vele? Azért döntő többségben az anyuka van otthon a babával, szóval gyanús hogy elég sokszor van kettesben vele. Persze, ha apuka maradt otthon, akkor nyilván ez érvényét veszti, úgy már érthető.

Amúgy nehezen tudom elképzelni, hogy mindig, minden körülmények között megoldható, hogy a kakis gyerek azonnal tisztába legyen téve, ha az anyja nem hajlandó rá, akivel jó eséllyel otthon van éveken át. Na persze, ha valakinek van anyagi kerete arra, hogy 0-24-ben ott legyen egy dadus, aki ezt megcsinálja helyette, lelke rajta, én aztán nem ítélem el, ha neki így jó, akkor csinálja, egy szóval nem mondtam, hogy ne, pláne nem ítéltem el. A két példa párhuzamba állítása volt nevetséges, ennyi.

2022. júl. 16. 21:42
 42/43 A kérdező kommentje:

Imádom, ahogy lélekszakadva küszködsz a kérdésem alatt.

Kapaszkodj meg: én is tápszerezem a babámat.

Mivel látom, hogy nincs jobb dolgod az életben mint ide regényeket írni, ezért az etetés és a pelenkázás nevetséges párhuzamba állítása mellé (nekem nem nevetséges párhuzam, hiszen mindkettő szükségszerű gondozási feladat) hozzácsapom még a természetes vagy császár szülés kérdését is.

Bevallom, császárral szültem, pedig nem lett volna feltétlenül indokolt.

Várom az unalmadba írt 500 szavas regényt, bár úgy sem olvasom el, csak hogy hasznosnak érezhesd magad legalább addig, amíg itt fröcsögsz.

2022. júl. 16. 23:50
 43/43 anonim ***** válasza:
50%

Kb 3 darab kommentet írtam és “lélekszakadva” küszködök, ez jó.:D

Nem vagy te ennyire érdekes, de ha már felteszel egy nyilvános oldalon, egy nyilvános kérdést, akkor ne neked álljon feljebb, ha reagálnak is rá. Az nem az én problémám, hogy hülyébbnél hülyébb példákat próbálsz párhuzamba állítani, aztán még ki is kéred magadnak. Nincs azzal semmi baj, ha továbbra sem érted az alapvető különbséget a pelenkázás és szoptatás között, de a frusztrációdat és a szánalmas személyeskedésedet nyugodtan megtarthatod otthonra, hátha ott kíváncsi is rá valaki.

2022. júl. 17. 00:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!