Rossz anya az, aki meg sem próbálja szoptatni a babáját?
Szerintem meg neked nincs igazad, ahogy azoknak sem, akik zokszó nélkül titulálják szaranyának azokat a nőket, akik nem szoptatnak ill. odabökik, hogy az ilyen minek szül.
Egy babának az is vastagon az igénye, hogy boldog és kiegyensúlyozott édesanyja legyen, nem pedig olyan, aki minden etetéshez szenvedve, foghúzva, gyomorideggel ül oda, mert azt megérzi ő is. Nem tudom miért ne lehetne bizonyos esetekben az anyuka igényeit is figyelembe venni, főleg egy olyan témánál, mint a szoptatás, amit tökéletesen lehet helyettesíteni és ahol a baba sem szenved semmiféle hátrányt. De neem, ha valaki szül, onnantól kezdve ő mindenben IS háttérbe kell magát szorítsa, mert mi az hogy nem kínozza magát feleslegesen a szoptatással, aminek pl a gondolata is taszítja. Nyilván vannak olyan dolgok, amik elkerülhetetlenek, amikről le kell mondani a gyermek érdekében, de számomra a szoptatás pont nem egy ilyen dolog. El kell látni megfelelően azt a babát, amit egy tápszeres anyuka is pont úgy megcsinál, mint az, aki szoptat. Továbbra sincs semmiféle összefüggés a jó anyaság és a szoptatás/tápszerezés között, ezt fel kéne végre fogni.
Szerintem meg annál kattant át valami nagyon, aki ilyen vérben forgó szemekkel mocskolja a tudatos nem szoptató nőket, csípőből elítéli és a szemére veti, hogy mi a francnak szült.
Nekem meg ez a véleményem és őszintén nem értem minek kell ebbe belekötni. Te úgy gondolod, ahogy és aszerint cselekszel, én meg másképp gondolom és eszerint cselekszem, történet vége. Nem kell ám egyetérteni, szép is lenne, ha mindenki mindenben ugyanúgy gondolkodna.
33 Pontosan erről a visszataszító rosszindulatról és a másik ócsárlásáról beszélek. Ez szerintem sokkal gázabb, mint hogy valaki nem szoptat. Az a te saját szegénységi bizonyítványod, hogy nemes egyszerűséggel hisztisnek titulálod azt, aki amiatt nem szoptat, mert a gondolata is taszító számára. Feltételezem számodra is léteznek olyan dolgok, amik visszataszítóak, de nem életbevágóan fontosak, éppen emiatt nem is csinálod. Kíváncsi lennék neked milyen érzés lenne, ha valaki emiatt közölné, hogy hisztis vagy. No komment.
Leírtam, hogy azok a barátnőim, akikről tudom, hogy nem szoptatnak, azért nem teszik, mert visszataszítónak tartják és nem, azt sem szeretik, ha szex közben a férjük “birizgálja”. Ez nem hiszti, ezt max egy korlátolt, beszűkült látókörrel rendelkező egyed gondolja így. A babának is az a legjobb, ha az anyja boldog, nem pedig az, ha minden etetésnek rossz szájízzel, fintorogva, szenvedve ül neki, mert bármily meglepő, ezt a gyerek is megérzi.
A “poén” az, hogy valaki képes összehasonlítani a hosszú hónapokon át tartó, akár naponta több órás szoptatást azzal, amikor néha szex közben a férfi pár perc erejéig esetleg a mell környékére téved. Valóban tök ugyanaz a kettő…
Továbbra is szánalomra méltó, hogy egyesek képesek így torokra menni egy szoptatás miatt, holott a világon senkinek nem árt az az anyuka, aki tápszert ad a babájának, hisz ettől független lett baromi jó édesanya, ellenben elég erős kérdőjel számomra, hogy egy ítélkező, rosszindulattól fröcsögő, kb 0 empátiával rendelkező nő mégis miféle értékrendet adhat át a gyerekének.
Kérdés az, hogy miért nem próbálja meg? Ha van teje, akkor ez lenne a normális. A tej és a tápszer között lényeges különbségek vannak, ráadásul a tejjel nem csak ételt kap a gyermek, hanem ott pozitív agyi folyamatok is lejátszódnak az anya és az utód között.
Egyszerűen nem értem.
"A babának is az a legjobb, ha az anyja boldog, nem pedig az, ha minden etetésnek rossz szájízzel, fintorogva, szenvedve ül neki, mert bármily meglepő, ezt a gyerek is megérzi."
Nagyon egyetértek!
Én a pelenkázást hagytam abba emiatt. Rosszul vagyok tőle, úgyhogy fogadtunk bentlakásos bébiszittert. Ha elutazunk, akkor kizárólag az apja pelenkázza.
A gyereknek sem jó, ha öklendezek peluscsere közben, úgyhogy ha épp kettesben vagyok vele, akkor tud várni eg, kicsit amíg jön valaki aki mosolyogva is tisztába tudja tenni.
Nem szabad az anyukára ráerőltetni, amit nem szeretne. Nem azért szültünk hogy áldozatokat hozzunk a saját kárunkra.
Remélem csak viccelni próbáltál kérdező és nem komolyan akarod a pelenkázást párhuzamba állítani a szoptatással. Ha mégis, akkor ezzel a saját szegénységi bizonyítványodat állítottad ki.
Épp “csak” azt felejted el, hogy az, aki nem szoptat is tökéletesen ELLÁTJA a gyermekét, ő is ugyanúgy megeteti, a baba semmiféle hátrányt nem szenved el, ellenben ha az anyja/apja hagyja órákig a saját kakijában ücsörögni. Felfoghatatlan, hogy valaki komolyan képes a két dolgot akárcsak egy lapon említeni..
Jól látható, hogy itt csak az az elfogadott válasz, ha bőszen bólogatva “szaranyázol” a nem szoptató nőkre. Hát bocsánat, de én pl az ilyen ismeretlenül vagdalkozó, rosszindulatú, empátia 0 nőket tartom “rossz anyának”, akik egyből torokra mennek, ha valamit másképp mersz csinálni, mint ahogy az szerintük elvárható.
Tessék lehet lepontozni, sokak úgy sem mást ezenkívül.
A te fenekedet ki törli Kérdező?
De igen, az anyaság áldozatokkal jár. Akár a saját kényelmetlenségedre is.
38. Halál komolyan írtam, az pedig a te szegénységi bizonyítványod, hogy csak azokat a nőket pártolod, akik nem szoptatnak, és ha egy édesanyának mással vannak nehézségei, akkor egyből ítélkezel, meg támadsz te is, úgy, mint az ősanyák a nem szoptatós anyákra.
Te sem vagy különb egy fikarcnyival sem..
Köszönöm a "megértésed", én is tökéletesen ellátom a gyereket, és nem hagyom órákig a szarban, hanem rögtön hívok valakit, és nem órák alatt szoktak ideérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!