Rossz anya az, aki meg sem próbálja szoptatni a babáját?
Azt hiszem a szoptatás kérdése eléggé vitaszító dolog. Ha ennek a kérdésnek a provokáció a célja, akkor inkább senki ne válaszoljon.
Személyes véleményem az, hogy ez mis minden anya és minden család magánügye.
"ihlet – ‘‹igeként› művészi alkotásra serkent, ilyet létrehozni segít’: legszebb verseit a honvágy ihlette; ‘‹főnévként› ‘műlkotásra serkentő emelkedett, felfokozott lelkiállapot’."
Ezt biztosan nem sejtetted!:-)
Nagyon megoszlik erről az emberek véleménye.
Ha megnyitsz erről egy 2021 novemberi kérdést, teljesen más véleményeket fogsz olvasni, mint a szóban forgó kérdésnél.
De nem csak gyakorin hanem pl egyév fórumokon és fbookon is.
Szerintem ennél a kérdésnél mindenki magából indul ki.
Nekem a személyes véleményem (!), hogy rossz anya.
Ha legalább megpróbálja és utana látja be (nem 1 hét után), hogy nincs teje/fáj/nem úgy eszik a gyerek stb stb, akkor nyilván hagyja abba. De legalább tett érte.
De pl unokatesóm is, hogy ő tuti nem szoptat, mert csoffadt lesz a melle, na az ilyeneknek nem engedném a gyereket. Számomra az ilyen emberek határozottan rossz anyák.
(Emellett hozzáteszem, az en melleim a mai napig szépek, 1 év illetve most a 9.hónap szoptatás után, mint unokatesómnak, akinek eleg volt az idő, hogy logjanak).
Utálok én is szoptatni. De nem azért szültem a gyerekem, hogy tápszerrel tömjem. Ennyit meg tudok tenni érte/értük igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!