Mit tegyek, hogy jobban hízzon? Ti mit tennétek a helyemben?
Nemsokára lesz 4 hós a gyermekem.
Első hónap hízás: 850gr
2. : 600gr
3. 300gr
Most 2 hét alatt 180 gr
Orvos szerint nagyon kevés.
Van, hogy fagyasztott anyatejet kap néha, de már szinte csak tápszert(tejfehérje menteset+laktáz csepp)
Nem tudom mit tehetnék, hogy jobban hízzon. Sinlacot akarom kipróbálni de az csak 4 hótol lehet majd.
Nagyon elvagyok keseredve, eléggé lecseszett a doki… amúgy 3 óránként csinálok neki 100ml tápszert de nem mindig eszi meg az egészet(ezen teljesen elhalt a dokink…) :(
Én is pici vagyok mondjuk, 43 kg 155 cm mindig baj volt a növésemmel kiskoromba, de anyukám azt mondja azért ennyire picinek még jól híztam, és ő nem is vette ennyire komolyan ezt
Milyen gond lehet szerinted?
Orvos váltáson gondolkozom.
3,5 hónapos.
5 kg kereken.
Átlagosan azt mondanám, hogy 5-600 ml-t eszik de a jegyzeteimbe, ahova írom pl van olyan nap is hogy össz: 450 ml.
Kakis pelus átlagosan 1-2/nap. Pisi mindig van a pelusban szinte. Ezekre figyelek. Hosszra nagyon jól nő. 51 cm-el született és most 63 cm.
Mozgásfejlődése viszonylag rendben, sőt, 2 hósan forgott állandóan, viszont pl a nyaka tök gyenge a dévényes szerint, amúgy van egy kis feszessége a csípőjében, állandóan felakar ülni, fesziti magát, erőlködik, nehezen öltöztethető, ezért manuál terapeutához fogunk járni szeptembertől. Ezeken kívül nagyon mosolygós baba, szerintem tök boldog gyerek, alig sír.
Sokat bukott az elején, kaptunk rá gastrotuss babyt -használjuk a mai napig- aztán milumil peptit eszik mert ezalapján tejfehérjés, abba kap laktázcseppet mert sokáig ment a hasa(most minden ok így a kakival). A bukások elmúltak, legalábbis nagyon minimálisak. Használunk refluxpárnát, az ágy meg van emelve.
7-es vagyok még, még ez jutott eszembe:
Amúgy meg heti 100 g a minimum elvárt hízás, ahhol képest a 2 hét alatt 180 azért nem annyira vészes, lehet, hogy a következő két hétben meg 220-at hízik, és meg is van az ,,elvárt" havi 400 g. Nem akarok az orvos ellen beszélni, de tudom, hogy van, aki nagyon vaskalapos, és csak a tankönyvet nézi. Ha továbbra se hízik, stagnál, stb., utána kell járni, de most ebben a pillanatban szerintem ne ess még kétségbe. Nagyon idegőrlő ezen kattogni, hogy miért ennyit evett csak, vajon mennyit fog mutatni a mérleg... a lényeg, hogy vidám és jól fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!