Szülés után az alhasi heg (császár utáni) vagy a gátmetszés/varrás utáni fájdalom a rosszabb?
Nem várok kisbabát, csak tudom, hogy mostanában elterjedt a programozott császár, az egyik barátnőm is erre készül, pont amiatt, hogy ne menjen tönkre ott alul, meg amúgy is foglalkoztat ez a kérdés már régóta, mert hát tudom, hogy lassan majd nekem is eljön az idő.
Tudom, hogy nem ez a legfőbb dolog olyankor, hanem az egészséges baba, a boldogság, de ha valaki olyan szerencsés, hogy választhat miért választja pont a császárt? Talán maga a szülés könnyebb így, de az a bazi nagy heg a hason nem jár évekig tartó fájdalommal, érzékenységgel? mert nekem rengeteg hegem van külömböző helyeken és mind nagyon érzékenyek az időjárásra.
A barátnőm szerint inkább legyen heg a hasán mint hogy tönkre menjen alul, mert hogy ott is ugyanúgy varrnak és ugyanúgy sebesedik/hegesedik stb...
én még így is természetes úton választanám, ha nekem kéne szülni, valahogy a császár sokkal veszélyesebbnek tűnik.
Tapasztalatok? Kinek milyen volt a szülés és melyik opció a kettő közül? Mennyi idő volt a felépülés/szexuális élet stb..?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Semmi bajom a gátvarrástól, pár nap utan semmit se éreztem. Sosem szülnék kedvtelesből császárral....
Bnőim mind sokkal jobban szenvedtek császárral, gennyesedett, begyulladt.
Minden műtét KOCKÁZAT!
Nekem az első császár volt, faros baba miatt, es maga volt a pokol amikor tusszentettem, nevettem vagy egyszerűen rosszul mozdultam. Az hetekig, hónapokig érzékeny volt.
A második baba termeszetes úton született, szakadtam, de semmi bajom nem volt tőle, en mar aznap beultem az autóba es haza kocsikaztunk es az nem fajt. Persze annak is kellett 1-2 het míg teljesen helyreállt a dolog, de jóval gyorsabb volt!!
5 het múlva születik a harmadik baba, mindenképp termeszetes úton próbálom meg , ha nem lesz komplikáció.
Első szülésem sima volt, 19 órányi vajúdással, azt hittem ott pusztulok meg. A gátsebemmel 2 hétig szenvedtem,volt hogy sírtam a fájdalomtól.
A másodikat 5 hete szültem, sima szülésre készültünk de császár lett a vége, az első nap brutál kegyetlen volt, de aztán napról napra jobb lett. Nem hagytam el magam, sokat mozogtam. 1 hét után semmi bajom nem volt már, kicsit még húzódott a seb.
Nekem sokkal pozitívabb élmény volt a császár mint a sima szülés. Nálam valamiért a felépülés is "gyorsabb" volt. Persze mindenki másképp éli meg.
Anyukám bátyámat természetesen szülte, engem császárral. Azt mondta inkább szült volna 6x természetesen mint egyszer császárral.
Nekem sürgősségi császárom volt hát mit mondjak életem legszebb és legrosszabb napja volt egyben. Aznap azon gondolkodtam, hogy szerintem én ebbe bele halok. Másnap reggel fel kellett kelni az ágyból az maga volt a pokol szó szerint, szédültem még hánytam is. Akkor el sem tudtam képzelni, hogy valaha olyan leszek mint régen. 10 nap múlva kiszedték a varratokat, nem feszült onnantól csak egyre jobb lett.
Akkor nagyon rossz volt, de ha bele gondolok hogy a lányom élete múlott rajta ha kellene minden nap bevállalnám érte.
Én 12 óra oxitocin infúzió mellett sem tágultam, a babának lent volt végig a szívhangja,így lett végül császár.. ez 2 hónapja volt.
72 óra után már jöhettünk haza.
Nekem egy pokol volt,első héten már szétnyílt balról a sebem, onnantól szigorú fekvés.
Most kezdett el varrasodni az az oldal csak, és maga a vágás még mindig fáj,néha nyilal.
Nekem rossz,hogy nem éltem át a szülést,csak a fájások voltak meg.
Nemértem azokat a nőket,akik lazán kimondják,hogy császár lesz és kész, mivel sokkal jobban megsínyli a test,és szövődményekkel járhat, illetve 1 év is lehet a teljes regenerálódás.
A szülés egy természetes folyamat, erre lett teremtve a női test..
Persze nem vagyunk egyformák, mindenki mást él meg, de a császár akkoris természet ellenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!