Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után az alhasi heg...

Szülés után az alhasi heg (császár utáni) vagy a gátmetszés/varrás utáni fájdalom a rosszabb?

Figyelt kérdés

Nem várok kisbabát, csak tudom, hogy mostanában elterjedt a programozott császár, az egyik barátnőm is erre készül, pont amiatt, hogy ne menjen tönkre ott alul, meg amúgy is foglalkoztat ez a kérdés már régóta, mert hát tudom, hogy lassan majd nekem is eljön az idő.

Tudom, hogy nem ez a legfőbb dolog olyankor, hanem az egészséges baba, a boldogság, de ha valaki olyan szerencsés, hogy választhat miért választja pont a császárt? Talán maga a szülés könnyebb így, de az a bazi nagy heg a hason nem jár évekig tartó fájdalommal, érzékenységgel? mert nekem rengeteg hegem van külömböző helyeken és mind nagyon érzékenyek az időjárásra.

A barátnőm szerint inkább legyen heg a hasán mint hogy tönkre menjen alul, mert hogy ott is ugyanúgy varrnak és ugyanúgy sebesedik/hegesedik stb...

én még így is természetes úton választanám, ha nekem kéne szülni, valahogy a császár sokkal veszélyesebbnek tűnik.

Tapasztalatok? Kinek milyen volt a szülés és melyik opció a kettő közül? Mennyi idő volt a felépülés/szexuális élet stb..?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. ápr. 5. 00:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Fél napja császároztak 1 POKOL!!!! kín szenvedés minden mozdulat. Első 2 gyerekemet spontán szültem. Semmi de semmi bajom nem volt 1 kis gátmetszéses fájdalman kívül. Most konkrétan alig élek. :( Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy akinek nem indokolt, miért akar császárt. 5 órát vajúdtam műtét előtt, simán az is jobb volt mint most.
2019. ápr. 5. 00:57
 2/16 anonim ***** válasza:
Természetes szülés elsőre gátvédelemmel, pici repedéssel. 1 évvel később már a helyét sem látaltam. 2. szülés repedés nélkül. A természetest ajánlom.
2019. ápr. 5. 02:31
 3/16 anonim ***** válasza:
Miért lett császár 1es válaszoló?
2019. ápr. 5. 02:32
 4/16 anonim ***** válasza:
52%

Császáromnnem volt

De az egy nagy heg, nagy hasi műtét

Indokolatlanul ijjjj

Bnőmet most műtik újra, 2 hetes a baba..vérömleny a heg alatt :(

Gátseb

Heget érzem, kocsit másképp varrtak, már megszoktam

Nekem nem okozott gondot, 2 óra múlva azon ültem..

A szexnél az első 2 hónapban kellett figyelni, fôleg h amúgy is szárazabb voltam.. Sikosító nélkül picit égett..9 hónapos a baba, már nincs ilyen gond.

Viszknt a szex azóta az igazi, amióta megjött.. Hormonálisan más gondolom. Jobban kívánom

Szóval

Egy nagOn nehéz szülés után is a hüvelIt javasolnám bárkinek

2019. ápr. 5. 04:31
 5/16 anonim ***** válasza:
31%
Prog. császárom volt (én szerettem volna szülni, de nem lehetett). Az első felülés fájt, de aztán már szintem semmi nem volt. Ha az új technikákat követő dokid van, akkor hamar gyógyulsz és max 1 napig fájdogál. Pszichésen rissz, bánt a tudat, hogy nem szülhettem.
2019. ápr. 5. 06:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Erre az tud válaszolni, akinek volt ilyen is, meg olyan is.

Akit én ismerek és szült rendesen meg császárral is, azt mondja, hogy inkább a természetes.

2019. ápr. 5. 07:36
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
Természetesen szültem, gátvédelemmel. 1oltes kellett mert picit repedtem. Nrkem az aranyeremmel voltak problémáim. A szexuális élet helyre állt, nem ment tönkre ott semmi sem. Intimtortna csodákra képes! Most is kismama vagyok, de rettegek a csaszartol. Ha választani kéne, biztos nem választanám!
2019. ápr. 5. 07:53
 8/16 anonim ***** válasza:
71%
Önszántamból sosem választanék egy hasi műtétet az alul pár öltés és pici heg helyett
2019. ápr. 5. 08:39
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
2 császárom volt. Iszonyat volt mind a kettő. Ismerősömnek az első 2 gyereke természetes úton született, a harmadikat császárral szülte, ő kérte így mert azt hitte könnyebb lesz. Szerencsétlen nagyon megbánta a császárt, nagyon fájt neki. Azt hitte ez a könnyebb út....
2019. ápr. 5. 08:52
 10/16 anonim ***** válasza:
89%
Császáros voltam, azért hozzátenném, nem olyan bazi nagy a heg a gyerekhez képest, összesen 12 cm. Varratszedésig húzott, illetve nekem kívül már kapocs volt. Varratszedésről úgy jöttem haza, hogy futottam a buszhoz, három héttel szülés után simán felültem hasizomból. A heg és körülötte sem érzéketlen, nem fáj. Szerintem simán túlélhető ez a megoldás is.
2019. ápr. 5. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!