Gátmetszéssel kapcsolatban lenne kérdésem? Többi lent
- Nekem csak egy pillanatnyi nagyon éles fájdalom volt
- Igen, bedugja az ujjait...elég kellemetlen dolog. Nekem az első szülésemkor kézzel is tágítottak, iszonyatosan fájt. Legszívesebben lerúgtam volna a dokit. :(
Mivel eleve szakadtam mellé belül is, magát a vágást "meg se éreztem". Idézőjel azért, mert sokkal fájdalmasabb volt a többi.
A méhszájvizsgálat: amikor a szülésznők nézték, fel se tűnt. Amikor a doki, ugrottam volna a plafonig. Mint később kiderült azért, mert közben (a paraszt) tágított is minden egyes alkalommal.
Az utolsó pár milit is kézzel simította el (akkor egyszer szólt előre), mert nem tűnt el a méhszáj már jó ideje ugyanott álltam. Azt is kihagytam volna.
1.baba: a gàtmetszés egyàltalàn nem fàjt picit sem, tudtam ülni is szülés utàn amikor màr a szobàmban voltam. ( mondjuk a 4kg-s fiam rendesen elérzéstelenìtett)
A vizsgàlat sem fàjt,nem éreztem.
2.baba nem volt gàtmetszés, semmi nem fàjt szülés utàn.
A vizsgàlat rettenetesen fàjt, volt tàgulàsos vérzésem is.
Szóval akàr szülésenként is màs lehet,nem hogy emberenként.
Ha kézzel tàgìtanak( nem szabad) az nagyon fàj. Igen a doki/ szülésznő bedugja az ujjàt azzal méri mennyire tàgult ki a méhszàj.
A gàtmetszés az anyai szövetek tàgulékonysàgàn múlik. Vàltozó, hogy mennyire fàj, hogy csinàlja a doki stb.
Háromszor szültem,kettő esetben volt gátmetszés. Egyik sem fájt, mert fàjás közben vágott a doki, amikor amúgy is feszülnek a szövetek, gyakorlatilag meg sem éreztem.
A méhszájvizsgálat sem fájt, időnként jött a doki vagy a szülésznő, felnyult, és megnézte. Szerencsére kézzel nem tàgítottak.
Ne félj ezektől. Én annyira a belső világomban voltam, hogy alig vettem észre, ha valaki odajött, és megnézett valamit.
Maga a gátmetszés nem fájt, csak egy csípő érzést éreztem 1mp-ig, mert kaptam érzéstelenítőt, és fájás közben végezte a doki. Utána volt rossz kb 1-1,5 hétig...
A méhszájvizsgálat nekem is fájt sajni, elég rossz volt, hánytam is közben, de nem tart sokáig
Elsőnél a szülésznő tágított kézzel zárt méhszájról (később szabin lett volna, nem ő kapja a pénzt -fogadott volt), a dokinak amikor mondtam utána, ki is akadt. Nagyon fájt egyébként, és 10 óra vajúdás után császár lett. Másodiknál (most volt 3 hete) nem fájt sem a gátmetszés, sem a varrás pedig kívül (végig), belül repedtem. Ja és az első fájástól számítva 5 óra múlva meglett a kicsi. Utána 2-3 napig vokt kellemetlen, jégzseléztem és úszógumin ültem.
Szerintem beszèld meg az orvosoddal előre (ha van), hogy kézzel ne tágítson.
Nem pengét használnak, hanem ollót...
A mehszaj tagitas vacak dolog, nem is minden doki csinálja, a vágás nem volt vészes, inkább ijesztő a tudat, h van ott egy seb. Wc-zeskor nagyon féltem, h baja esik a varratnak, de semmi gond nem volt. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!